Elias Jelert

Elias Jelert: Et godkendt efterår, da vi ligger nummer et i ligaen

Elias Jelert fortæller om, hvordan efteråret hidtil er gået, og hvilke ambitioner han har for resten af sæsonen.

”Jeg synes, at sæsonen er gået okay. Vi ligger nummer et i Superligaen og har spillet nogle gode kampe i Champions League, men jeg synes, vi skulle have haft flere point i forhold til, hvordan vi har spillet,” fortæller Jelert.

Lærte meget af det røde kort
”Jeg lærte rigtig meget af det røde kort i Tyrkiet. Det var modgang på højeste niveau, men det er sundt at møde udfordringer, fordi så udvikler man sig. Jeg har gode folk omkring mig, så jeg kom hurtigt videre."

"Jeg var ked af det, efter det var sket, men for mig var det vigtigt at se frem af og spille en masse kampe, og vi havde mange vigtige kampe i den efterfølgende periode.”

”Jeg synes, at alle på holdet var gode til at støtte mig, men der er selvfølgelig nogle jeg snakker mere med som har hjulpet mig. Jeg brugte også mine venner og familie rigtig meget for at glemme det dagene efter."

Elias Jelert
Elias Jelert på træningsbanen. Foto: Torkil Fosdal, FCK Media


Champions League som 20-årig
”Det er alles drøm at få lov til at spille de kampe! Jeg nyder hver gang vi står på banen, og Champions League hymnen bliver afspillet."

"Jeg lærer en masse af at spille kampe på det niveau, fordi vi spiller mod nogle af de bedste i verden. Jeg synes, det er ekstremt fedt og lærerigt at prøve to gange i så tidlig en alder.”

”Vi havde også et stærkt hold sidste år, men jeg kan se på vores spil i forhold til sidste år, at vi spiller bedre i år. Jeg ved ikke, om vi har et bedre hold, men vi er bedre til at tilpasse os kampene, og jeg synes bare, vi spiller bedre,” uddyber Jelert om de to Champions League gruppespil, han har deltaget i.   

Stolt af landsholdsdebut 
Den 20-årige back er stolt over, at han i efteråret også har fået debut på landsholdet.

”Det var et kæmpe skulderklap, og jeg er meget stolt over det. Spillet gik ikke som forventet, men vi fik tre point, men det var ikke kønt spil på banen. Men når jeg kigger tilbage på det, er min debut en stor oplevelse, som jeg er glad for.”

”Det har givet mig selvtillid, fordi det beviser, at det jeg gør og arbejder på, er det rigtige. Det har været et tæt program, men jeg kan godt lide at spille mange kampe.” 

Elias Jelert
Landsholdsdebut i San Marino. Foto: Ciancaphoto Studio/Getty Images


Arbejder på at blive bedre 
”Jeg prøver at lægge på i mit defensive spil, men også i mit indlægsspil. Det er de to ting, jeg føler jeg skal forbedre, og det arbejder jeg på ude på træningsbanen."

"Jeg synes, Champions League kampene er den bedste måde at øve sig, fordi man skal være opmærksom hele tiden. Man må ikke give noget væk, for så bliver det udnyttet af modstanderen. Men det er anden gang, jeg spiller Champions League, så jeg ved hvad det kræver.”

Ambitioner for sæsonen
"Vi har haft et hårdt program, men som ung spiller lærer man meget af det, og jeg synes den seneste tid har været fed med mange store oplevelser."

”Vores ambitioner er, at vi vinder Superligaen og pokalen, og vi enten spiller Europa League eller Champions League efter nytår. Så det vil være fedt at vinde de sidste to Champions League kampe i Parken,” afslutter backen. 

Næste opgave er allerede tirsdag aften kl. 20.15, hvor vi skal tage det næste skridt for at forsvare pokaltitlen, når FC Midtkylland kommer til Parken. Du kan finde plads her.

 

Elias Jelert fakta

Alder: 20
Debut: 17. oktober 2021 ude mod SønderjyskE
Kampe: 72 (Superliga 49, pokal 7, Europa 16)
Mål: 1
Landskampe: 1A, 4 U21, 6 U19