Bittert farvel

Hjemmeholdet var tæt på en drømmestart, da de allerede i kampens andet minut fik en pænt stor chance efter et hjørnespark, som i første omgang var blevet clearet. Men de fastholdt, og Taimio fik afsluttet fra spids vinkel, og bolden strøg tæt forbi den fjerneste stolpe.

Ellers blev halvlegen langt hen ad vejen en lige og chancefattig affære, som man også havde forventet på forhånd. Efter et kvarters tid var Kandji ved at slippe fri, men Stephan Andersen var godt ude af målet og afværge, og Väyrynen havde ikke held og præcision til at sende returbolden ned i det tomme mål.

Lidt efter var den store forward på færde igen og lagde en udmærket bold til rette for sine medspillere lige uden for feltet, men Alho og Sorsa fik generet hinanden så meget, at afslutningen ikke blev farlig.

Midt i halvlegen begyndte HJK så småt at have et vist spilovertag, og desværre resulterede det også i, at de bragte sig foran tæt på den halve time. Optakten var et hjørne fra Zanelli, som Stephan Andersen i første omgang boksede fint væk, men finnerne fastholdt angrebet og pludselig fik Väyrynen alt for god plads i feltet til at sende et hårdt skud mod mål. Stephan parerede glimrende, men kunne ikke forhindre backen Gideon Baah i at hamre returbolden i netmaskerne.

Det fik gæsterne længere frem på banen, men selv om man periodevis fik lagt et vist tryk på finnerne, så kneb det når bolden kom ind i feltet. Tættest på var Pelle Nilsson efter en Bengtsson-dødbold fem minutter før pausen, hvor han headede lige forbi mål.

I slutningen af halvlegen kom HJK igen op og trykkede på med et par hjørnespark, men Stephan var på sin post hver gang og enten greb dem ud eller boksede bolden væk. Tom Høgli indkasserede også lige en advarsel for utilsigtet at ramme en modstander i hovedet, men ellers var det på ingen måde en hårdt spillet kamp.

2. halvleg blev indledt med Nicolai Jørgensen på banen i stedet for Kacaniklic og formationen blev ændret til 3-4-1-2, hvor Delaney gik ned i bagkæden, backerne blev skubbet op på midten, Gíslason rykkede ind ved siden af Amartey, mens Nicolai var “hængende” bag Corner og de Ridder.

Derudover kom man også ud med en helt anden energi og aggressivitet end før pausen, og det udmøntede sig blandt andet i en stor mulighed til Pierre Bengtsson efter 53 minutter, men keeper Doblas tog godt for sig i situationen.

De gode takter fortsatte, og fem minutter senere fik Pierre igen en god mulighed, men skuddet blev blokeret. I stedet smed han et præcist indlæg på tværs i feltet til Rurik, det resolut flugtede på den, men bolden ramte en finsk ryg.

Fem minutter efter var det endnu tættere på udligning, da Pierre slog en fin dødbold ind i feltet, men tæt under mål headede Pelle Nilsson desværre lige på Doblas. Nogle minutter senere gentog Antonsson endda kunststykket, denne gang efter hjørne, og nu hang udligningen virkelig i den støvregnvåde novemberaften i Helsinki, hvor temperaturen kun lige akkurat holdt sig på den rigtige side af frysepunktet.

Med 20 minutter igen kom der nye friske offensive kræfter ind i form af Toutouh og Amankwaa på banen, mens Delaney og Høgli udgik. I stedet rykkede Amartey ned i bagkæden, og løverne fortsatte en nærmest total dominans mod et presset HJK-mandskab, der måtte trække på al den sisu de kunne mobilisere for at forsvare føringen.

Godt et kvarter før tid fik Pierre igen en god skudmulighed efter fint forarbejde af de Ridder, men nok en gang stod en finne i vejen. Seks minutter før tid troede man lige at Corner sparkede kuglen i tomt mål efter Doblas havde fejlet på et Pierre-indlæg, men på mirakuløs vis kom en finsk fod alligevel i vejen i allersidste øjeblik. Og da hverken Doblas eller finske fødder kunne redde hjemmeholdet, tog overliggeren fra på et Corner-hovedstød fra 9-10 meters afstand.

Og så… bedst som man hovedrystende var ved at opgive at få hul på det forheksede finske mål, dukkede Pelle Nilsson op i det 90. minut og hamrede bolden ind fra nært hold efter Corner havde headet et Bengtsson-indlæg ned til ham.

Men hvis man troede at retfærdigheden dermed skete bare en lille smule fyldest, så måtte man tro om, for inden de fire tillægsminutter var slut, dukkede Kandji op i feltet og headede et indlæg ind fra venstre i mål og sikrede - med HJK's eneste afslutning i 2. halvleg - på uforklarlig vis alligevel en finsk hjemmesejr, der udelukker københavnsk avancement fra gruppen.

Holdet: 1 Stephan Andersen – 2 Tom Høgli (71.: 32 Danny Amankwaa), 4 Pelle Nilsson, 15 Mikael Antonsson, 3 Pierre Bengtsson – 19 Rúrik Gíslason, 18 Daniel Amartey, 8 Thomas Delaney (anf.) (71.: 24 Youssef Toutouh), 17 Alexander Kacaniklic (46.: 10 Nicolai Jørgensen) –  22 Steve de Ridder, 9 Andreas Cornelius

Ikke benyttet: 21 Johan Wiland, 6 Claudemir, 25 Mathias Zanka Jørgensen og 37 Lasse Lindbjerg