Andrew Clark i sit tidligere job for det australske fodboldforbund.
Andrew Clark i sit tidligere job for det australske fodboldforbund.

Andrew Clark bliver Head of High Performance and Sports Science

F.C. København har ansat australske Andrew Clark som ny Head of High Performance and Sports Science.

47-årige Clark kommer fra en stilling som High Performance Coordinator i det australske fodboldforbund, hvor han siden 2018 blandt andet har haft ansvaret for den fysiske forberedelse af A-landsholdet og OL-holdet til de olympiske lege i Tokyo 2020 sammen med trænerteamet Graham Arnold og René Meulensteen.

Andrew Clark har tidligere haft lignende stillinger i Sydney FC, Vegalta Sendai FC (Japan) og Central Coast Mariners FC. Han er også tidligere professionel fodboldspiller, inden han tog en Masters-grad i Sports Science. Nu får han så ansvaret for den fysiske træning af F.C. Københavns førstehold.

PC: Kommer med varme anbefalinger
”Vi er meget tilfredse med, at vi har tiltrukket en kapacitet som Andrew, der er internationalt anerkendt og kommer med varme anbefalinger fra topfolk i fodboldbranchen. Vi er sikre på, at han både fagligt og menneskeligt kommer med store kompetencer, og vi ser frem til at arbejde sammen med ham i det daglige. Jeg har tidligere forsøgt at lokke ham til Danmark uden held, så jeg er glad for, at det lykkedes denne gang,” siger Peter Christiansen, sportsdirektør i F.C. København.

Clark: FCK passer til mit mindset
For Andrew Clark er skiftet til FCK og europæisk fodbold en spændende udfordring.

”F.C. København har et internationalt ry for at være en stærk og meget ambitiøs klub, der altid har et mål om at vinde de nationale titler og spille med de bedste klubber i Europa. Det mindset passer til mit, og jeg ser virkelig frem til at blive en del af en meget professionel organisation og en stærk vinderkultur,” siger Andrew Clark.

Clark lander i København efter en stor succes med det australske A-landshold, der mandag aften kvalificerede sig til VM-slutrunden efter en sejr i straffesparkskonkurrence over Peru i den sidste playoff-kamp.