David Khocholava

3-2 over FC Helsingør i anden testkamp

Det blev to meget forskellige halvlege i dagens træningskamp mod FC Helsingør!

Thorup: Blev meget bedre efter pausen
De første 45 minutter var på mange parametre ikke tilfredsstillende, hvilket Jess Thorup heller ikke lagde skjul på bagefter:

”Det var ikke så meget 1-0-føringen til gæsterne, der var problemet, men en alt for energiforladt indsats i 1. halvleg og meget langt fra de planer, vi havde lagt,” sagde Thorup.

”Det blev meget bedre efter pausen, hvor vi fik syv nye spillere ind, hvilket dog var planlagt allerede inden kampen. Vi bragte meget mere vilje, energi og spillelyst, vi viste bedre relationer og fik meget mere fremdrift i spillet.”

”Vi skabte chancer allerede før pausen, men efter pausen skabte vi også mange flere end de tre, vi scorede på, så alt i alt er jeg tilfreds med de sidste 45 minutter.”

”Vi har ganske vist også kørt spillerne hårdt rent fysisk på det seneste med mange dobbelte træningspas, men derfor burde vi stadig have kunnet præstere bedre i 1. halvleg,” sagde Thorup.

Kort kampreferat
Vi lagde okay ud, og allerede i de første minutter spillede Jonas Wind Rasmus Højlund fri til en udmærket mulighed, som Helsingør-keeper Hjalte Petersen dog parerede.

Efter 20 minutter – hvor Helsingør var godt med i kampen og også havde et par fine angreb - fik Ísak Jóhannesson også en stor kontrachance, da Pep Biel fandt ham midt i feltet, men han sendte afslutningen over Helsingør-målet.

Isak Bergmann Johannesson
God mulighed til Ísak Bergmann Jóhannesson før pausen. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

Efter en halv times tid tog gæsterne teten, da Liam Jordan passerede Grabara med et fladt skud, efter et indlæg i feltet lidt tilfældigt endte for hans fødder.

Fem minutter senere var Diks dog tæt på at bringe balance i regnskabet, da han tæt under mål styrede en Højlund-afslutning mod mål, men Hjalte Petersen refleksreddede fornemt.

Så det var ikke fordi, vi manglede chancer – men spillet ude på banen savnede i lange perioder den nødvendige kvalitet til for alvor at dominere kampen.

Men bare tre minutter efter pausen udlignede vi, da Khocholava steg til vejrs ved forreste stolpe og snittede et Isak-hjørne ind i den modsatte side af målet.

Da havde vi allerede vist en helt anderledes energi i spillet, og nu sad vi godt på kampen og pressede dem tilbage.

Isak havde en god skudchance på kanten af feltet efter godt forarbejde af Roony, men igen reddede keeperen fint, og midt i halvlegen havde Hákon også en stor skudchance, som også blev afværget.

Hákon Arnar Haraldsson
Hákon Arnar Haraldsson stod bad mange fine aktioner i dag. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

Den norske U19-stopper Ethan Amundsen-Day fik seniordebut, da han kort efter afløste Khocholava, men det blev to islændinge, der lidt efter kom i fokus.

Hákon trak godt ind fra kanten og chippede bolden fornemt ind i feltet til Orri, der tæmmede den, holdt sin modstander væk og bragte os foran 2-1.

Orri Óskarsson
Orri Óskarsson var igen på pletten. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

Syv minutter før tid blev det 3-1, da Bøving fra spids vinkel sendte en bold på tværs, som ved nærmere eftersyn viste sig at være et indlæg, som den indskiftede Mikkel Knudsen uheldigt rettede af, så den snød keeperen og gik i nettet.

Minuttet efter holdt Mathias Bill dog spændingen ved lige, da han reducerede til 2-3, men nærmere kom Helsingør ikke – og i stedet var det ikke mange centimeter, der skilte Orri fra at blive dobbelt målscorer.

I sidste minut spillede Hákon ham igen fri, og med største selvfølgelighed sendte han bolden i nettet – men ifølge linjedommeren var han offside.

Næste opgave venter på lørdag kl. 13, når vi tager imod estiske FC Flora – en kamp, du også kan streame på vores Facebook-side.