Sibusiso Zuma

10. juni 2001: Zumas saksespark

Den 10. juni 2001 er en dato alle FCK’ere bør huske, for det var dagen hvor sydafrikanske Sibusiso Zuma lavede det mål, der sikrede F.C. København klubbens andet mesterskab – men målet bliver også stadig husket som et af de allerflotteste mål, der nogensinde er scoret i Superligaens historie.

Af Jan Eliassen
F.C. København vandt i 1992/93 det første mesterskab i klubbens første sæson i Superligaen, men herefter fulgte en række sæsoner uden danske mesterskaber. I sæsonen 2000/01 var efter mange års venten tegn på forandring, der begyndte atter at lugte af guld i PARKEN, og i sæsonens næstsidste spillerunde kunne Løverne så hjemtage det andet danske mesterskab – et mesterskab der ville være en realitet, hvis de besejrede rivalerne fra Brøndby IF.

Og det lykkedes!

F.C. København dominerede opgøret fra første fløjt, og efter 35 minutter bragte Christian Pulsen Løverne på guldkurs da han headede et hjørnespark fra Niclas Jens i mål. 10 minutter inde i 2. halvleg bragte Zuma så F.C. København foran 2-0, og dengang beskrev vi her på FCK.DK målet således:

”Anden halvleg var en tro kopi af første - dog med flere mål, hvoraf især et vil gå over i historien: 10 minutter efter pausen modtog Sibusiso Zuma et indlæg fra Thorninger i feltet, tæmmede bolden med brystet og i samme bevægelse saksesparkede han bolden i mål bag en chanceløs Mogens Krogh. Et formidabelt klassemål, der vil sidde prentet i mange fodboldhjerner i flere år frem.”

Vi husker det stadig, og den dag i dag er det altså lige præcis 10 år siden, at Sibusiso Zuma scorede dette fantastiske mål!

Kampen endte 3-1, og det betød at F.C. København atter var danske mestre – og samtidig var mesterskabet lig med, at en ny æra var begyndt for klubben, en æra der vel mere eller mindre har varet ved lige siden…