Mohamed Daramy

Kampreferat: Intens topkamp fik den rigtige vinder

32.678 tilskuere satte Superliga-sæsonrekord og dannede en forrygende ramme om topkampen mod Viborg – også selv om vi lørdag måtte bede Sektion 12 undgå ”koordinerede hop” på tribunen, jf. denne artikel.

Den løste de fornemt, og der var ellers mange gode grunde til at hoppe og danse af glæde, efter at løverne vandt den niende kamp i træk – og fortsat er ubesejrede på dansk græs, efter Neestrup tog over i efteråret.

>> Se matchfacts m.m. på kampsitet

Men det blev præcis så svært, som man kunne forvente mod Viborg FF, der - trods mange skader samt karantæne til anfører Jeppe Grønning - bød mestrene op til kamp og beviste, at det ikke er tilfældigt, at de for første gang er klar til et slutspil.

FCK-fans i Parken
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Hektisk indledning
I forhold til Horsenskampen sidste uge startede William Clem i stedet for småskadede Rasmus Falk, og Diogo Goncalves i stedet for Jordan Larsson.

Vi var mest på bolden i kampens indledning, men gæsterne havde kampens første afslutning, da Diks blokerede en Jakob Bonde-flugter fra spids vinkel.

Vi svarede dog igen i 8. minut, da Claesson afsluttede hårdt og fladt, men Lukas Lund nåede godt ned til stolpen og afværgede. Kort efter kom Ibrahim Said på skudhold i den anden ende, men skød et stykke forbi.

Hákon-lob til 1-0
I den hektiske og tempofyldte kamp fik Diogo desværre et grimt vrid i foden efter små ti minutter, men efter at have sundet sig lidt og fået behandling, kom han på banen tids nok til at se, hvordan Lucas Lund uden for eget felt forærede Hákon Haraldsson bolden.

Iskoldt lobbede den brandvarme islænding bolden i kassen fra lang afstand og kom dermed på tavlen for tredje kamp i træk.

Hákon Arnar Haraldsson
Hákon Arnar Haraldsson. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Det gav selvfølgelig et godt rygstød, men Viborg var stadig godt med i den intense fight, hvor vi efter ca. 20 minutter var nødt til at sætte Jordan Larsson ind på højre kanten, da Diogo ikke kunne fortsætte.

I samme spilstop kylede Viborg et langt indkast ind i vores felt, som Clint Leemans fik med sig, hvorefter han bankede bolden på overliggeren, og returbolden headede Mads Søndergaard lige i favnen på Grabara.

Længere var gæsterne ikke fra at komme tilbage i kampen, men de jagtede fortsat – og bed fra sig i dueller, hvor båder Lerager og Jordan blev sparket ned af henholdsvis Søndergaard og Achouri, der begge slap med påtaler.

Kort før den halve time afsluttede Lerager uden for feltet, nærmest identisk med Claessons i starten af kampen, og igen reddede Lund nede ved stolpen.

Ellers kørte vi mest bolden rundt i området mellem midterlinjen og midten af deres banehalvdel, men gav ikke noget væk bagude og virkede i OK kontrol.

Ti minutter før pausen fik vi endnu et spilstop, da Vavros arm ramte Mads Søndergaard i hovedet i en duel i vores felt, og det kostede slovakken en advarsel, mens Søndergaard måtte forlade banen til fordel for Magnus Westergaard.

Denis Vavro
Denis Vavro. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Kort før pausen var der tilløb til en chance, da Daramy og Claesson kombinerede hurtigt i feltet, men Zalatel blokerede Daramys afslutning, der måske kunne have overlistet Lucas Lund.

Vi beholdt initiativet indtil pausen, men havde det stået 0-0 eller 1-1, havde ingen vist kunnet indvende noget særligt.

Fint tryk efter pausen
Viborg fortsatte med at gå til stålet efter pausen, hvor Achouri stemplede hårdt på Jordan i en duel midt på banen, men kortene sad ikke løst i dommerlommen – endnu.

Efter fem minutter burde vi selv have straffet dem, da Daramy trak ind fra kanten, faldt uden for deres felt, men kom op igen og fik bolden af Jelert og skruede den lige over Viborg-målet.

Vi lagde fint tryk på dem i denne periode, og Vavro og Clem havde flade langskud forbi mål, inden Viborg fik en stor frisparks-mulighed på vores straffesparksfelts halvcirkel efter et klodset Claesson-frispark, som indbragte ham en advarsel.

William Clem
William Clem. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Grabara stod dog godt placeret og afværgede uden problemer Leemans dødbold nede ved den ene stolperod – men uha, to grønblusede var først på returbolden, men fik heldigvis ikke rent træf, så vi slap med skrækken.

Så var det Haraldssons tur til at blive løbet ned bagfra af Jakob Bonde, og lidt efter fik Daramy også en hård tur i græsset af Westergaard. Til gengæld fik Jelert en højst overraskende advarsel lidt efter en times spil efter et sammenstød med Westergaard midt på deres banehalvdel, og her nøjes vi blot med at konstatere, at vi nedlagde protest bagefter.

Daramy-indlæg sejlede i mål
Vi spoler i stedet et par minutter frem, hvor Daramy trak lidt ind fra venstre og skruede bolden ind i feltet, hvor Lerager, Jordan og Haraldsson tog gode løb, men bare ikke nåede bolden – den sejlede i stedet ind via den fjerneste stolperod til 2-0! Og snittede måske også lige et par hår på Anyembes hoved, da han forsøgte at nå op og heade væk.

Mohamed Daramy
Mohamed Daramy. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Helt i tråd med ”Neestrup-opskriften” gik vi straks til angreb igen i et forsøg på at score igen, og det var meget tæt på, da Haraldsson elegant spillede Jordan fri i venstre side af feltet, men Lund gik godt ud og reddede svenskerens afslutning.

Clem var også lige ved at spille Lerager helt fri, da han tog endnu et godt dybdeløb, og Haraldsson havde en god skudposition lige uden for feltet – så vi havde virkelig Viborg nede i sækken i denne periode.

Viborg-reducering skabte ny spænding
Men i stedet for at snøre sækken, blev vi selv snøret i den anden ende. Indskiftede Nils Mortimer trak ned mod vores felt, og hans flade afslutning ramte Khocholava på vejen og snød Grabara – men OK, vi fik også lidt ”hjælp” ved vores to mål.

Viborg fik ny energi og pressede på for en stund, hvor bl.a. indskiftede Paulinho saksesparkede bolden forbi mål. Men vi holdt hovederne kolde og styrkede offensiven ved at sætte Corner ind på toppen og tage Claesson ud, mens Haraldsson rykkede tilbage som 8’er – og snart tog vi trykket væk fra eget felt og var mest på bolden igen.

Viktor Claesson overlader anførerbindet til Andreas Cornelius
Viktor Claesson og Andreas Cornelius. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Gæsterne fik ikke chancen før langt inde i tillægstiden, hvor de fik frispark i højre side og smed alle inklusive Lucas Lund op i feltet. Det frispark udløste et gult kort til Kevin Diks, som vi også har indgået protest mod.

Med lidt bange anelser sendte man lige en tanke tilbage til oktober 2021, hvor Jens Stage var uheldig lave selvmål til 1-1 i 95. minut, og Stage var faktisk på tribunen i dag sammen med bl.a. Jonas Wind, Rasmus Højlund og Jesse Joronen - men Clint Leemans slog dødbolden for langt og til målspark, og dermed blev det ved 2-1 til løverne.

Spillerne jubler foran fansene
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images