Lukas Lerager

Ugen der gik (5/2021)

SÅ FIK VI IGEN 12. MAND
Kan du huske, hvem der senest spillede med rygnummer 12? Vi skal en del år tilbage...

Det er lidt uklart, hvorfor nr. 12 ikke har været mere brugt, for det er jo det nummer, som er tættest på nr. 1-11... men tankegangen afslører Ugen der gik-redaktørens fremskredne alder, for det er snart længe siden, at holdene altid spillede med nr. 1-11 - og hvor nr. 12 var ensbetydende med at sidde på bænken!

FCK har aldrig gjort det konsekvent, og heller ikke i vores første leveår fra 1992, hvor spillerne ikke faste rygnumre. Kun når vi spillede europæisk, hvor UEFA indtil engang i 90'erne insisterede på, at man skulle starte med nr. 1-11.
 

Lerager og Bundu trøjer


Men i de gode, gamle dage havde de 11 startende altid nummer 1-11, og da man fik lov til at have en reserve på bænken, fik han nr. 12 og blev derfor også kaldt "tolvtemanden". Så måske er der lidt overtro med, når nr. 12 ikke har været brugt så meget - ligesom mange stadig undgår nr. 13, fordi det ifølge gammel overtro er et uheldigt tal.

Men Lukas Lerager ligner ikke én, der er købt til at sidde på bænken hver uge, så vi ser nok snart "tolvtemanden" i aktion fra start.

Mustapha Bundu har fået nr. 28, som senest blev båret af Pieros, inden han valgte at overtage nr. 9. Før Bundu havde keeper Kaminski nummeret, og de tidligere ejere - samt svaret på 12'er-gåden - kan du se på fck.dk/rygnumre.


TRANSFERVINDUET
Sådan her var udsigten fra vores transfervindue ud i mandags...

Transfervinduet


Her samler vi op på de andre mere jordnære handler i ind- og udland, der omfattede tidligere FCK-spillere:

Kenan Kodro blev allerede i sidste uge udlejet fra Athletic Club i Bilbao til Valladolid og fik debut i fredags, da han blev indskiftet i Valladolids 1-3-nederlag hjemme mod bundholdet Huesca.

Huesca - en by i det nordøstlige Spanien, ca. 300 meter vest for Barcelona - lejede siden Denis Vavro i Lazio, hvor slovakken stort set ikke har fået spilletid denne sæson. Sejren over Valladolid var blot oprykkernes anden sejr i denne sæson, men de har kun tre point op til en plads over stregen.

Björn Sigurdarson kan for tredje gang i karrieren kalde sig Molde-spiller efter at have skiftet fra Lillestrøm på en 2-årig aftale. Han spillede også i Molde i 2014 (på leje fra Wolverhampton, hvorfra vi også lejede ham i 2015), samt i 2016-17. Siden han forlod os, spillede han også i Rostov og APOEL FC og senest altså Lillestrøm. Molde spillere senere på Europa League-1/16 finaler mod Hoffenheim, hvor Robert Skov ikke har spillet siden 2. januar på grund af en skade.

Victor Jensen, som vi i juni 2017 solgte til Ajax, da han var U19-spiller, er udlejet til FC Nordsjælland i forårssæsonen. U21-landsholdsspilleren har nået en enkelt optræden for Ajax' bedste mandskab.

To af de eks-FCK-talenter, som vi mødte da vi spillede mod Avarta i Sydbank pokalen i efteråret, har skiftet klub: Tobias Pedersen er skiftet til Næstved, og Oliver Funch er udlejet til Fremad Amager, hvor han bliver klubkammerat med bl.a. Jacob Haahr og Felix Winther, som også har en fortid i vores talentafdeling.

I Kolding, hvor Ahmed Daghim nu spiller, har Frederik Ibsen fået forlænget sin kontrakt til 2022.


VEJLE-LEJE-QUIZ
Skal du have en svær quiz, så er Pierre Bengtsson den tredje spiller gennem tiderne, som vi udlejer til Vejle Boldklub - kan du huske/gætte de to første? En lille hjælp: den ene var strengt taget til "Vejle Boldklub Kolding" i den periode, hvor de to klubber havde et formelt samarbejde.

Svaret finder du nederst i artiklen!


MØDELOKALE PÅ TENNISBANEN
Truppen holder stadig til i Talentafdelingens lokaler et par uger endnu, inden man ifølge planerne flytter tilbage til Nummer 10, der er blevet bygget lidt om.

For at sikre god afstand under taktikmøder m.v. er "mødelokalet" flyttet ned på den indendørs tennisbane, som spillerne bruger som Player's Lounge med sofaer, borde/stole, bordtennis og den uundværlige kaffemaskine.

Tennishallen


FRA DE STØVEDE ARKIVER
Fik du set mandagens SoMe-gensyn med Remmer og Corner, der prøvede at sælge Falk en lejlighed? Vi har masser af glemt guld i de støvede arkiver, og det er jo ikke altid, der er en velmenende svigerfar, der giver os anledning til at grave det frem...

Derfor vil vi i de kommende uger runde "Ugen der gik" af med flere glade gensyn - og hvorfor ikke tage ét mere med Remmer og Corner, der dystede i FaceSwap i 2014?

Kan du ikke få nok? Se alle FaceSwaps fra 2014 lige her!

 

SVAR PÅ VEJLE-LEJE-QUIZ

  1. Rasmus Würtz blev udlejet til Vejle Boldklub i foråret 2009 - læs mere her
  2. Søren Frederiksen blev udlejet til Vejle Boldklub Kolding i foråret 2012 - læs mere her