Sejrsdans

Kampreferat: Fra 0-2 til 3-2

Det så periodevis mørkt ud i 1. halvleg, da OB bragte sig foran 2-0 og havde chancer til mere, men en reducering før pausen og en helt anderledes koncentreret og velspillet 2. halvleg sikrede os en 3-2-sejr i sæsonpremieren.

Sten Grytebust debuterede på sin gamle hjemmebane, og Victor Nelsson fik også debut fra start, da vi for første gang indledte en ny sæson mod OB. Ud over Grytebust havde OB sagt farvel til Casper Nielsen og Nicklas Helenius, men havde dog ingen debutanter i startopstillingen.

Med en helt ny forsvarsformation kombineret med forårets foretrukne offensiv kunne man på forhånd forvente en kamp med chancer i begge ender. Men derfra til at komme bagud 51 sekunder inde i den nye sæson...

Men det var de barske kendsgerninger, da OB blæste til angreb og splittede vores hold med en bold til fløjen, et hårdt, præcist indlæg til Troels Kløve, der fuldendte et godt løb i feltet med en perfekt firsttimer, som ikke levnede hans gamle klubkammerat i FCK-målet nogen chancer.

Hektisk indledning med chancer i begge ender
Fem minutter senere sendte Bashkim fra spids vinkel et fladt skud tæt forbi fjerneste stolpe som endnu et resultat af en tøvende og flagrende FCK-defensiv, der slet ikke var kommet ind i kampen.

Men i den anden ende fungerede det fint, da N’Doye – efter et godt løb af Skov – lagde bolden til rette for Jonas Wind, men hans afslutning tog ydersiden af stolpen.

Få minutter senere brændte Skov en pænt stor chance med en afslutning, som blev blokeret, så vi fik en livlig åbning på opgøret, der indikerede, at angreb måske var vores bedste forsvar.

Siden stilnede det dog af, og hen mod midten af halvlegen var vi meget på bolden, mens OB var tilfredse med at leve på kontra. Ingen af holdene skabte dog noget særligt, før vi fik en fin kontramulighed, hvor Fischer satte Jonas op til en afslutning, som dog også blev blokeret.

0-2 efter en halv time
Det så ikke altid helt stabilt ud i vores defensiv, men vi holdt dem fortsat fra fadet, indtil uret netop havde rundet den halve time, og OB slog et hjørnespark langt til modsatte side – og alt for ugeneret headede Kløve bolden højt ind i det lange hjørne.

To minutter senere kunne Kløve have lavet hattrick, hvis han havde fået ordentligt ram på et indlæg, og på det tidspunkt af kampen var vi igen nede til tælling, for OB kom alt for let til kontraløb, når vi smed lette bolde væk og ikke var organiseret godt nok til at bremse dem.

Men vi formåede stadig at komme til chancer i den anden ende, og N’Doye blev grebet ud på en god skudmulighed, som han hamrede lige i favnen på Oliver Christensen. Varela kom også til en skudchance, efter N’Doye havde headet et Bengtsson-indlæg ned til ham, men A.K. Jacobsen kunne også have øget til 3-0 efter en kontra, hvor hans afslutning hvislede tæt forbi Grytebusts ene stolpe.

Vigtig reducering lige før pausen
I stedet slog vil til på en dødbold: N’Doye kom godt op til et Fischer-hjørne og headede mod mål, og undervejs lurede Jonas på chancen og headede bolden i nettet til en forløsende reducering lige inden pausen. Bashkim nåede dog at teste Grytebust med et lumsk, fladt skud, som vores keeper-debutant nåede godt ned og afværgede.

I pausen virkede det som om, Ståle og trænerteamet fik bedre samling på tropperne, og vi kom ud til 2. halvleg med en bedre organisation i holdet – og med en god gejst efter den sene reducering, der holdt os inde i kampen.

Smukt opspil bag udligningen
Og efter bare tre minutter var der balance i regnskabet efter et smukt opspil fra venstre, hvor Bengtsson fandt Jonas, der stak bolden præcist i feltet til Fischer – og han havde overblikket og sendte bolden fladt på tværs, så N’Doye kunne dundre bolden ind til 2-2.

Kort efter sendte Jonas en afslutning lige over det fynske mål, og vi lignede pludselig et hold, der kunne få mere end et point med hjem. Stadig med et kampbillede, hvor vi var mest på bolden, mens OB lurede på kontraer, som de dog fik væsentligt færre af end før pausen.

Godt tyve minutter før tid sendte vi Carlo Holse og Jens Stage ind for et par trætte kanter, Skov og Fischer – Stage ind centralt, mens Falk rykkede på venstrekanten - og de to indhoppere fik på hver sin måde betydning for udviklingen.

N'Doye dobbelt målscorer på Carlos fine pasning
Minuttet efter trak Falk nemlig godt ind fra venstre og fandt Carlo i fuld fart ned mod feltet, og med overblik og præcision spillede han N’Doye fri i feltet, hvorfra han sparkede bolden fladt ind til 3-2-føring.

Samtidig tilførte Jens Stage midtbanen styrke og kvalitet med sit rolige og kloge spil, og for en stund virkede OB nu lidt groggy, inden de begyndte at sætte slutspurten ind. Men så blev det også farligt, da Bashkim med fem minutters mellemrum fyrede et par hårde kugler afsted, som  Grytebust dog mesterligt nåede ned og parere begge gange.

Med fem minutter igen plus det løse møblerede Ståle om til en 5-3-2, hvor Stage gik ned i midterforsvaret, og igen løste han opgaven fint, og Victor Nelsson gik også kraftfuldt op i duellerne og pandede flere bolde væk.

Lidt inde i tillægstiden fik Pieros – indskiftet for Jonas kort forinden - en friløber, men blev tacklet / nedlagt i feltet, men uden at Tykgaard mente, der foregik noget ulovligt. OB blev dog aldrig for alvor farlige i de døende minutter, og da fløjten lød for sidste gang kunne vi ånde lettet op og pakke de tre point ned i kufferten.