Ståle Solbakken

Ståle i spidsen for halvdelen af FCK's sejre

Sidste uge kunne vi fortælle i vores ugentlige klumme "Ugen der gik", at Ståles næste sejr ville blive historisk.

Her tænkte vi ikke på, at vi nu har vundet flere DERBY på Brøndby Stadion end Brøndby - men det tager vi også med.

Historien gik på, at OB-sejren var Ståles nr. 335 i alle turneringer, mens alle andre FCK-trænere tilsammen havde 336. Det havde vores gode venner på nipserstat.dk spottet.

Den dejlige DERBY-sejr i går betød således, at Ståle nu har vundet lige så mange sejre som FCK-træner som alle andre tilsammen.

Det er selvfølgelig sagt i allerstørste respekt for vores tidligere trænere, som gennem årene har haft forskellige forudsætninger for at kunne præstere resultater - og en stor variation i antallet af kampe i trænersædet.

Ståle har flest kampe - og højest pointsnit
Ståle har stået i spidsen flest gange med 562 kampe ud af vores i alt 1.238 officielle kampe, dvs ca. 45 %. Hans Backe har næst flest med 199 kampe.

Men Ståle har - selv om ca. 20 % af hans kampe har været europæiske - stadig det højeste pointgennemsnit med 1,99, efterfulgt af Hans Backes 1,97 og Roland Nilssons 1,90 samt Kent Karlssons og Roy Hodgsons 1,89.

Ser vi kun på Superliga-kampe, har Roland det højeste snit med 2,17 point for sine 18 kampe i efteråret 2011. Ståle har et snit på 2,11 for sine 374 Superliga-kampe efterfulgt af Hans Backe med 2,03 point for 144 Superliga-kampe.

Mens vi er ved runde tal, så var Robert Skovs dommedagshug Superliga-mål nr. 700 med Ståle som træner.

Over 2 mål i snit mod FC Midtjylland under Ståle
Hvis vi skal hive en statistik frem fra Ståles kampe som cheftræner mod FC Midtjylland, så har vi i de 38 kampe  scoret over 2 mål i snit pr. kamp - helt præcist 2,16.

Især de seneste år har det været målrigt i Telia Parken med 20 FCK-mål i de seneste syv hjemmekampe mod midtjyderne.

>> Ca. 25.000 er på plads på torsdag - du kan stadig finde en plads her