"Vi kan jo godt spille fodbold..."

Niclas Jensen havde kun haft den nye cheftræner Roy Hodgson som træner i mindre end to uger, da vi fangede ham efter en gang hård formiddagstræning på KBs anlæg, men han var allerede begejstret for englænderen.

”Jeg mener, det er en rigtigt stor kapring; det er godt gået af klubben at få fat på en mand som Roy Hodgson.”, siger Niclas. ”Det tror jeg virkelig kan blive rigtig, rigtig godt. Nu har vi kun haft ham i 14 dage, men jeg synes helt klart at man se, at det er mand, der ved hvad han taler om.”

Han fortsætter: ”Det er helt klart, at Roy har været så mange år i spillet, at han ved hvad det drejer sig om. Og når han kommer med nogle ting ude til træningen, og man retter sig efter dem og kan se, det virker, så bliver man meget mere entusiastisk. Man er klar til at lytte og gøre hvad han siger. Han siger, at vi kan jo godt spille fodbold, og vi har gode spillere offensivt, men vi mangler lidt organisation, klare retningslinier og aftaler om hvordan vi gør i nogle situationer – det er så det, vi arbejder på.”

Det er det overblik, og den evne til at lære fra sig, som Niclas virker ret imponeret af – det er simpelthen sådan, at man kan mærke fra det ene minut til det næste at man bliver en bedre spiller ude på træningsbanen.

”Roy er meget krævende, og når vi træner, træner vi 100%. Og når der lige er en spiller, der hænger fem meter, så stopper han det og fortæller det, og siger hvad det medfører,” siger Niclas. ”Det er en af hans store forcer, at han har evnen til at se hvad der går galt hvis vi ikke gør sådan og sådan. Han er god til at få alle med på idéerne – og det er jo et holdspil og vigtigt, at vi fungerer som et hold, så det er øverste punkt på dagsordenen.”

Han er med nogle dage tilbage inden sæsonstart godt tilfreds med sin egen tilstand:
”Det går fint, jeg har trænet alle træningspas og er på vej til at komme i fin form.”

Nu har Niclas Jensen – hvilket også gælder hans kollega på højrekanten Thomas Rytter – været kendt som teknisk stærke backs, der går meget med frem. Spørgsmålet er, om der skal spilles på en anden måde nu.

”Nej, det tror jeg såmænd ikke. Det kommer tit til at give sig selv, at møder man hold der giver plads fremad, så kommer man afsted, og er det gode hold, der presser os, så er det det defensive, der er første punkt. Og som udgangspunkt er jeg selvfølgelig forsvarsspiller, men det er slet ikke meningen at vi backs ikke skal kunne komme med”, mener Niclas.

”En af de første ting, Hodgson sagde efter at have set to-tre træninger og kampen i Helsingborg var, at vi har backs der godt kan lide at komme frem, og det er ikke nogen hemmelighed at hverken Rytter eller jeg er deciderede backs – jeg er selv gammel midtbanespiller, så det er måske mere i det defensive, jeg har mine mangler. Man skal udnytte de kvaliteter, man har, og har man en back der kan lide at gå med frem, så skal han også have lov til det.”, tilføjer han.

Der var jo sommerkamp på vores hjemmebane, da vi for halvanden uge siden mødte Celtic. Sådan ser Niclas den 2-2-kamp – som var mod det bedste hold vi mødte i sommerpausen, og gav et godt billede af holdet inden ligastarten:
”Så længe vi havde kræfter, i en time, holdt vi god stand og spillede godt, og i første halvleg spiller vi rigtig godt og lovende. De skiftede nogle stamspillere ind, og man kunne se, at det satte os under pres, og at deres spil blev væsentlig hurtigere mens vi faldt tilbage i de gamle vaner da vi blev trætte. Det var forståeligt nok.”

Men nu gælder det ligaen og Haderslev – et ubeskrevet blad i dansk superligafodbold. Niclas er godt klar over, at det bare ikke må medføre at vi undervurderer oprykkerne:

”Jeg ved faktisk næsten ingenting om Haderslev, men det synes jeg faktisk heller ikke er så vigtigt. Vi skal spille på hjemmebane i første kamp og kige på vores eget spil, og jeg forventer helt klart at vi vinder, det skal vi jo simpelthen gøre. Men Haderslev har slået Vejle, Silkeborg og AGF, så det er på ingen måde en let opgave. Og vi skal ikke tro, at vi bare kan gå ind og spille dem på rygraden og vinde komfortabelt.”

Han tilføjer:
”Det er første gang, de er i superligaen, og det er et flot resultat og en stor overraskelse, at de overhovedet er deroppe. Deres første kamp er så i Parken mod os, og det kan næsten ikke være bedre for dem. Alle ved, at i den første kamp kan alt ske, og ingen forventer noget af dem, så de har intet at tabe. Man kan så sige, at vi intet har at vinde, men vi skal alligevel bevise at vi er gode nok. Det er det pres vi må leve med herinde, hvis vi vil være en stor klub.”, slutter han.

(fra kampprogrammet F.C. København-Haderslev)