Velkommen til en ny sæson

Vi glæder os, og det er dejligt at starte på hjemmebane, fordi åbningskampen i en ny sæson altid er en vigtig kamp. Det er vigtigt at komme ud af starthullerne, og det mærkelige er – efter min erfaring – at uanset om det på papiret er en let eller en svær kamp, så er den første kamp altid præget af en vis nervøsitet og usikkerhed. Der har været sommerpause, man tager hul på et nyt kapitel, og alle ved hvor psykologisk vigtigt det er at komme på tavlen. Derfor er det rart at være på hjemmebane og have sit hjemmepublikum i ryggen, for det er et rygstød der kan være vigtigt i den første kamp.

Vi skal også byde Haderslev velkommen. Det er en debut med appel, at Haderslev indleder deres første sæson nogensinde i den fornemste række på Danmarks nationalstadion. Haderslev kommer med den gejst som alle nyoprykkere har, og dermed også den friskhed som altid er spændende at se hvor langt rækker. Nyoprykkerne spiller altid nogle gode kampe i starten af sæsonen, og vi skal være på tæerne og vise Haderslev, at der skal være forskel på Superligaen og 1. division.

Hos os er der ikke sket de store ændringer, hvad angår spillertruppen. Vi har brugt pausen til at skifte ud på trænerbænken, og det er med forventning og glæde, at vi kan byde Roy Hodgson velkommen som cheftræner. Derudover har vi justeret staben. Colin Toal er kommet til som assistenttræner. Carsten V. Jensen er også kommet med i staben, ligesom vi har skiftet fysisk træner – Anders Storskov er blevet nyansat sammen med Jesper Løvind Andersen til at tage sig af planlægning og koordinering af den fysiske træning.

Vi føler, at vi har rustet væsentligt op på trænersiden. Blandt andet for at kunne matche de krav, der er i dag til en helprofessionel spillerstab. Det er også et udtryk for, at ingen af os er tilfredse med at ligge i den nederste halvdel af rækken. Derfor kan vi lige så godt tage hul på det en gang for alle og sige, at de ambitioner som vi altid har vedkendt os i F.C. København er usvækkede. Vi bygger videre på det arbejde, der er indledt i sidste sæson, og vi er overbeviste om, at at den nye tekniske stab har de kvaliteter, som der skal til for at give det arbejde yderligere et løft.

Vi har lukket huller og støbt fundament; vi har tegningerne klar og fået både den arkitekt og de håndværkere der skal til for at bygge holdet fremadrettet. De skal have tiden til at se på det forhåndenværende byggemateriale – for at blive i det sprog – og det tror jeg også, spillerne er klar over.

Et fodboldhold er aldrig bedre end sin sidste kamp, og det er først og fremmest spillerne, der har et ansvar for, at vi sluttede sidste sæson middelmådigt. Det var ærgerligt, for meget af det arbejde der blev lagt i store dele af sæsonen blev i nogen grad forstyrret af at vi ikke holdt fast i de sidste tre-fire kampe. Vi burde være endt i den bedste halvdel, hvilket igen betyder at vi har en udekamp mere i denne sæson og træder ind en omgang tidligere i pokalturneringen. Det er ikke omkostningsfrit at kvaje sig, som vi gjorde sidst i turneringen.

Men fundamentet er skabt, og på intet tidspunkt har vi afveget fra den strategi, der er lagt, men fortsat arbejdet efter de retningslinier, vi fortsat tror på. Opgraderingen af den tekniske stab er en del af det langsigtede arbejde. Nu er der fokus på at få afbalanceret vores spillertrup, så den er up-to-date.

På vegne af både spillere og trænere vil jeg byde alle velkommen til en ny sæson.

Niels-Christian Holmstrøm

(fra kampprogrammet F.C. København-Haderslev)