Unødigt spændende til sidst

Unødigt spændende til sidst

Pænt fremmøde i efterårsvejret
Det var to hold, der ikke havde alverden at spille for, og derfor var det imponerende, at der mødte 5.643 tilskuere op på Sydbank Park - herunder et par hundrede FCK-fans. Tilmed ledte vejret mere tankerne hen på afslutningen af efterårsferien end forårssæsonen!

Løverne måtte - ud over de langtidsskadede - også se bort fra Nicolai, Pelle og Ludwig, og det gav bl.a. Brandur en plads i startopstillingen for første gang, mens Christian Poulsen igen “vikarierede” i midterforsvaret.

Det var ikke til at se på spillerne, at mange af dem er ved at være godt slidte efter den krævende forårssæson, men med i billedet hører selvfølgelig også, at SønderjyskE nok ikke gav sig lige så meget, som hvis de fx skulle slås for at undgå nedrykning i dag.

Tidlige scoringer af Steve og Brandur
Allerede efter 12 minutter fik Steve De Ridder en god chance til at åbne scoringen, da Remmer fandt ham i feltet efter godt forarbejde af Rúrik, men han flugtede over fra en halv snes meters afstand.

Bare tre minutter efter revancherede han sig dog! Sigurdarson strøg afsted i højre side i et kontraløb, hvor hans navnebror Bjørn Paulsen ikke kunne følge med, og islændingen fandt Steve i feltet, hvor han tog et kort træk og udplacerede Skender med et fladt spark i det lange hjørne.

Spillet kørte rigtig godt i denne periode med godt flow og god bevægelse, og det var ikke overraskende, at føringen blev fordoblet. Måske heller ikke, at Brandur var målscoreren, for han scorede jo i pokalfinalen, mod AaB og senest for reserveholdet i tirsdags - med at det var på hovedet kom vist også bag på ham selv! Igen var Remmer assist-kongen med et godt indlæg fra højre side, og så steg Brandur til vejrs inde foran og pandede bolden op i det ene hjørne.

Omkring den halve time havde han også et godt forsøg med venstre, som dog blev pareret i forsvaret, men med i billedet hører dog også, at ikke alle hans dødbolde lå lige godt i dag.

SønderjyskE’s første reelle chance kom kort før pausen, da Henrik Hansen - der i dag spillede sin Superliga-kamp nr. 300 - afsluttede fra en snes meters afstand, men Stephan reddede ude ved den ene stolpe.

Lavere tempo efter pausen
Efter pausen bevarede vi kontrollen og gik også en del ned i tempo, men uden at lukke hjemmeholdet ind i kampen - bortset fra en enkelt stor skudchance til Marvin Pourié efter en lille time, men han bragede bolden over, da Nicolaj Madsen headede bolden ned til ham i feltet. Og lur os om ikke Madsen var offside, da han fik bolden, men fred nu være med det.

Midt i halvlegen sendte SønderjyskE Daniel Jensen ind for Henrik Hansen, der fik stående applaus fra hjemmepublikummet, da det var hans sidste optræden på hjemmebane. Daniel indkasserede efter få minutter et “gul-orange” kort, da han regulært klippede benene på Brandur med et jordfræsende saksespark. Men bare fem minutter senere fik han marchordre, da han nedlagde Rúrik og fik sit andet gule kort.

Unødig spænding - og dramatik
Det gjorde jo ikke opgaven nemmere for det modløse hjemmehold, men otte minutter før tid fik de en hjælpende fod fra Zanka, der smed bolden lige hen til Pourié oppe ved midten. Tyskeren sagde tak og løb ned mod feltet og sendte bolden under Stephan, der ellers havde hånden på, men ikke kunne forhindre målet, der ødelagde hans clean sheet nr. 18 i sæsonen. Det ville ellers tangere Casper Ankergreens Brøndby-rekord fra 2004-05.

Det gav SønderjyskE blod på tanden, og minuttet efter fik Niels Lodberg en stor skudchance fra spids vinkel efter en dødbold, men denne gang parerede Stephan stærkt. Kort efter fik Nicolaj Madsen direkte rødt for at losse Rúrik ned bagfra, og det faldt absolut ikke i god sønderjysk jord.

Ni mod elleve lykkedes det endda at skabe en halvstor hovedstødschance i overtiden, men Søren Mussmann headede et stykke forbi, og således kunne vi trods alt køre den velfortjente sejr hjem.


Holdet: 1 Stephan Andersen – 20 Christoffer Remmer, 25 Mathias Zanka Jørgensen, 29 Christian Poulsen, 2 Tom Høgli – 19 Rúrik Gíslason, 18 Daniel Amartey, 8 Thomas Delaney (anf.), 36 Brandur Olsen (69.: 16 Kevin Foley) – 14 Björn Sigurdarson, 22 Steve De Ridder (80.: 33 Yones Felfel)

Ikke benyttet: 41 Kim Christensen, 35 Mikkel Wohlgemuth, 37 Lasse Lindbjerg, 39 Berat Beciri og 40 Marcus Mathisen