2-1-sejr med lidt malurt i bægeret

2-1-sejr med lidt malurt i bægeret

Efter et kvarter bragt Steve De Ridder løverne foran efter godt forarbejde af Sigurdarson, og da Brandur Olsen kort efter øgede på et fornemt hovedstød lignede det en tidlig afgørelse på opgør, der ikke havde den store betydning.

Noget var der dog på spil for Stephan Andersen og holdkammeraterne, for med endnu et clean sheet (nr. 18 i sæsonen) kunne han tangere rekorden for Superligaen. Men da Zanka otte minutter før tid mistede en nem bold til Pourié, fik tyskeren frit løb ned mod Stephan og ødelagde rekorden, selv om Stephan var ved at snuppe skuddet.

- Det er klart, at jeg lige nu er ret indebrændt over det. Indtil de scorede, lignede det ellers det mest sikre clean sheet i historien, sagde Stephan, som får en sidste chance for at tangere rekorden mod Hobro den 7. juni i Telia Parken.

Steve De Ridder ærgrede sig også over, at rekorden glippede, men kunne til gengæld glæde sig over, at han selv kom på tavlen.

- Det var en vigtig sejr for os, for nu er vi oppe på 2 point pr. kamp, og det er vigtigt for klubben og for vores fans. Sejren blev skabt primært på en god 1. halvleg, for 2. halvleg var ikke så god. Det var vigtigt vi vandt, men synd for forsvaret og Stephan, at rekorden nu er væk. Personligt var det godt at få scoret, for jeg har misbrugt for mange chancer på det seneste. Jeg ved jeg kan score, men ved også at jeg ikke har scoret nok, så kritikerne har ret til at komme med deres kritik.

Brandur Olsen fik for første gang chancen fra start, og han viste at han ikke bare har krudt i støvlerne, men også kan bruge den udvendige side af hovedet. Efter ca. 20 minutter steg han nemlig til vejrs i feltet og headede et Remmer-indlæg ind i målhjørnet.

- Selvfølgelig er det ærgerligt, at vi får en scoring imod os. Men alt i alt en fortjent sejr. Skønt at score, og målet kom efter et forholdsvis langt angreb. Remmer slår et fantastisk indlæg til bagerste, og det header jeg så ind. Og nej, jeg havde nok heller ikke lige regnet med, at jeg ville score med hovedet…, lød det fra den beskedne færing.

Ståle Solbakken var da også godt tilfreds med både Brandurs og holdets indsats:

- Ja, han lavede både gode ting og mindre gode ting, men det er nok sådan det skal være. Det er hans første sæson, hvor han træner regelmæssigt med på seniorniveau, og han har gennemgået en stor udvikling.

Manageren var også fint tilfreds med kampens forløb, lige indtil vi lukkede hjemmeholdet ind til sidst:

- 1. halvleg er rigtig god, her har vi godt flow i spillet, og vi skaber både chancer og omsætter dem til mål. I 2. halvleg prøver vi bare at køre den hjem med cruise control, og det er også forståeligt nok, for det er de samme spillere, der har spillet rigtig mange kampe på det seneste. Og vi har alligevel formået at vinde 7-8 kampe og kun tabt til Randers og Midtjylland, og lige nu har vi vist to point mere end AaB havde, da de blev mestre sidste år.

Det blev dog både spændende og dramatisk til sidst, da indskiftede Daniel Jensen fik to gule kort, og kort efter så Nicolaj Madsen direkte rødt, så det sluttede 11 mod 9. Efter Pouriés reducering øjnede hovedparten af de 5.643 tilskuere - et flot fremmøde i Haderslev - alligevel chancen for en sen udligning, men det lykkedes dog ikke, og sønderjyderne har stadig aldrig slået Byens Hold i Superliga-sammenhæng.