Topkamp i Farum lørdag kl. 16

Lørdag kl. 16 står der topkamp på programmet i Farum, når F.C. København møder FC Nordsjælland på Right To Dream Park. Vores udebaneafsnit er igen udsolgt, og portene åbner kl. 14.

Sidste sæsons guld- og sølvvindere indtager efter de første syv runder af 3F Superliga de samme placeringer, hvor de sluttede sidste sæson. Nordsjællænderne har samme pointtal (16), som på samme tidspunkt sidste sæson, mens vi har fordoblet vores pointhøst fra ni til 18.

FCN har gjort rent bord på hjemmebane (tre sejre af tre mulige), og det samme har vi i vores tre udekampe.

Fra Farum til Istanbul
Begge hold er klar til europæisk gruppespil, og mens vi ser frem til vores 16. gruppespil i de seneste 18 sæsoner, er det FC Nordsjællands andet gruppespil siden efteråret 2012.

Tilfældet vil, at begge hold spiller i Istanbul i næste uge, men i hver sin verdensdel. Vi møder Galatasaray onsdag aften på den tyrkiske side af Bosporusstrædet, mens nordsjællænderne torsdag aften møder Fenerbahce på den asiatiske side.

Kampen om førstepladsen
Men nu gælder det først og fremmest kampen om førstepladsen i 3F Superliga, og går det som de seneste tre gange, så topper de rødblusede tabellen lørdag aften.

Efter otte kampe uden FCK-nederlag på kunstgræsset Farum, vandt FCN sidste sæson alle tre hjemmekampe med 3-1, 3-2 og 3-2 (den midterste var den første af forårets to pokalsemifinaler).

Trupstatus
Ingen af holdene har karantæner, men FC Nordsjælland må undvære den finske landsholdsangriber Oliver Antman, som blev skadet i slutningen af landskampen i Parken forrige uge.

Hos løverne er Khocholava og Boilesen fortsat ude, og i dag deltog Lerager ikke i træning på grund af sygdom. Han spillede det halve af tirsdagens testkamp mod FC Fredericia, som Christian Sørensen missede på grund af sygdom. Elias Achouri er først tilbage fra landsholdsopgaver fredag, og herefter gør Jacob Neestrup status, når truppen udtages til lørdagens topkamp.

 

(Kilder: fck.dk, fcn.dk, superliga.dk, superstats.dk, nipserstat.dk)