Parken set fra Fælledparken

Tilfredsstillende resultat fra PARKEN Sport & Entertainment

Årets resultat for PARKEN Sport & Entertainment blev før skat i 2021 på 105,9 millioner kroner mod -289,0 millioner kroner i 2020.

>> Se hele årsrapporten her
 
”Det er et tilfredsstillende resultat under svære betingelser og hvor især Covid-19 situationen har sat sine spor. Vi er kommet fornuftigt igennem det, omstændighederne taget i betragtning, og Parken Sport & Entertainment står stærkt rustet til vækst og udvikling i de kommende år,” siger bestyrelsesformand, Allan L. Agerholm og fortsætter:
 
”Blandt årsagerne til, at vi har et godt udgangspunkt for fremtiden efter en udfordrende periode er en fantastisk opbakning fra vores fans og partnere, som vi skylder en stor tak for at stå gennem det med os,” siger bestyrelsesformand, Allan L. Agerholm.
 
Forventninger til 2022
Forventningerne til 2022 er baseret på, at der efter ophævelse af COVID-19-restriktioner i Danmark pr. 1. februar 2022, ikke i den resterende del af 2022 indføres restriktioner, der væsentligt begrænser koncernens aktiviteter.
 
For 2022 forventes for koncernen en omsætning på 900 til 950 millioner kroner og et resultat før skat på 55 til 80 mio.kr. Forventningerne er baseret på F.C. Københavns kvalifikation til og deltagelse i gruppespil i UEFA Europa League.
 
”Både kommercielt og sportsligt er vi inde en meget positiv udvikling. På det kommercielle område er vi i gang med en sæson med rekordhøje tilskuertal, et historisk antal solgte sæsonkort og en merchandiseforretning, der har en flot vækst, som vi har planer om at udvikle og vækste yderligere,” siger Allan L. Agerholm og fortsætter:
 
”Omkring fodbolden har vi skabt gode resultater både på banen og på transfermarkedet og lige nu ser vi frem til nogle spændende europæiske kampe mod PSV Eindhoven samt et interessant mesterskabsslutspil i Superligaen, hvor målet er mesterskabet. Vi har fået en ny stærk ledelse i FCK og vi har en opdateret strategi under udvikling, som vil accelerere den udvikling yderligere. Vi ser frem til at præsentere den senere hen og vi ser meget optimistisk på fremtiden,” siger Allan L. Agerholm.
 
Resultatpåvirkninger fra et eventuelt salg af koncernens ejendomsportefølje indgår ikke i forventningerne.
 
”Til slut vil jeg gerne rette en stor tak for indsatsen i PSEs bestyrelse til Hans Jacob Carstensen, der desværre har valgt at stoppe, da han ikke længere har den fornødne tid til bestyrelsesarbejdet,” siger Allan L. Agerholm.
 
Fakta: PSE’s regnskab for 2021

  • Koncernomsætningen udgjorde 1.183,1 mio.kr., hvilket er 641,4 mio.kr. mere end i 2020. Af den samlede omsætning udgjorde salg af feriehuse 535,1 mio.kr. (2020: 97,3 mio.kr.). Der er i 2021 blevet overdraget i alt 380 feriehuse (2020: 75 feriehuse).
  • Årets resultat før skat udgjorde 105,9 mio.kr., hvilket er marginalt bedre end det forventede niveau på 75,0 til 100,0 mio.kr. 
  • Årets resultat landede på 67,2 mio. kr. mod et underskud på -229,4 mio. kr. i 2020.