Jess Thorup på træningsbanen

Thorup før Hvidovre: Nu starter jagten

Cheftræner Jess Thorup ser frem til vinterens første træningskamp, når Hvidovre IF er modstanderen onsdag kl. 14.30 på Nummer 10.

”Vi glæder os helt vildt til årets første kamp, for nu starter vores jagt!" indleder Jess Thorup.

"Vi arbejder med den simple grundide, at vi skal gøre vores præstationer så gode som overhovedet mu­ligt. Det er vejen til sejre. Og i sidst ende et mesterskab til sommer."

Dominere og være kompakte
"Der er særligt to ting, vi har fokus på i vores præstationer i træningskampene: at dominere så meget som muligt, og at være så kompakt som muligt," fortsætter Thorup

"Vi har arbejdet rigtigt hårdt, siden vi startede op, så alle, der er i fuld træning, får minimum 45 gode minutter i benene mod Hvidovre. De, der ikke kommer i kamp, følger deres egne træningsplaner lige nu. Ud over Zeca og Valdemar er planen at have alle mand klar og skarpe til den 20. februar.”

>> Masser af gode tilbud i Fanshoppens vinterudsalg

Arbejder med spillestil og udtryk
”I første træningskamp er der selvfølgelig fokus på at få nogle meter i benene, men vi bruger også kampen til at arbejde videre med vores spillestil og udtryk. Vi kommer fra et efterår, hvor vi var det mest scorende hold og det, der lukkede færrest mål ind i 3F Superliga. Men vi skal bygge videre på vores koncept, både individuelt og som hold."

"Alle ved, hvad den resultatmæssige målsætning er, men vi har også en klar ambition om, at vi vil begejstre og underholde med vores stil. Vi skal både lave mange mål og skaber masser af chancer med en dynamisk offensiv, men vi også skal være svære at skabe chancer imod, fordi vi er kompakte som hold."

"Det arbejder vi konstant på i opstarten, og her er træningskampene vigtige,” fortæller Jess Thorup, der i efteråret gav masser af spilletid til en lang række unge talenter.

De unge skal fortsætte deres udvikling
”De fik nogle gode og værdifulde erfaringer med en masse kamptid i efteråret. Både i Superligaen og europæisk. Det bliver guld værd for FCK på den lange bane."

"Nu står de unge overfor en meget vigtig pre-season, hvor de skal fortsætte deres udvikling og integration på holdet. Her er det godt med masser af tid på træningsbanen og i træningskampe, hvor vi ikke bare går fra kamp til kamp, men virkelig kan gå i dybden med deres udvikling og gøre dem endnu stærkere. Det bliver helt sikkert et stort aktiv for os i foråret.”

Transfer-interessen er stor
Thorup har også noteret den store interesse for, hvordan truppen udvikler sig i det transfervindue, der lukker med udgangen af januar:

”Vi mærker jo dagligt en enorm interesse med en stor iver blandt fans og medier om transfers. Det forstår jeg godt. Men mit fokus er og bliver på den gode trup, vi allerede har, og min opgave er at udvikle den bedst og mest muligt. Så må vi gøre status, når vi kender den samlede trup, efter transfervinduet lukker,” siger Jess Thorup.

Se Hvidovre-kampen på vores Facebook-side
Der er ikke adgang for tilskuere til Hvidovre-kampen, men vi streamer kampen live kl. 14.30 på vores Facebook-side samt live-opdater på twitter på @FCKobenhavnLive - og der kommer også highlights på FCK.DK og Youtube.