Ståle Solbakken

Ståles transferstatus: Gik til en vis grad som planlagt

Bendtner havde kontraktudløb og Ibsen og Holse er solgt, og ind er kommet Sigurdsson og Kaufmann. Det er de korte facts om vinterens transfervindue, som Ståle satte lidt flere ord på i vores seneste podcast, "Podkort fra Portugal #3", som du kan høre her i sin helhed.

"Det gik vel til en vis grad som planlagt," indledte Ståle.

"I den første signing af Kaufmann havde vi en option på, at vi kunne hente ham nu, og så fik vi nogle oplysninger om, at han kæmpede lidt med sin krop, og vi så også, at han spillede venstre kant i Göteborg (AaB-træningskamp, red.). Nu får vi mulighed for at køre ham ind i systemet, så han er endnu mere klar fra næste sæson."

"Vi ved også mere om, at N'Doye er på vej tilbage, men vi må se, hvor langt han kommer, og hvor meget han klarer. Vi ved også lidt mere om Jonas, og hvornår han cirka er tilbage, og der er et stykke tid til. Og slår vi Celtic, skal vi spille ret lang tid med kampe hver tredje dag."

>> Se også Morten Boesens trupstatus på skader m.m.

"Med Ragnar er det meget simpelt. Vi var heldige med, at Sotte og Victor holdt hele efterårssæsonen og undgik skader og karantæner, men nu starter Victor med karantæne, og vi ved, at kampene kommer rigtig tæt. Vi håber og tror også, at Bjelland bliver disponibel i langt større grad, så der kan blive hård konkurrence både på den plads og i angrebet, men sådan er det."

"Når det gælder Carlo, havde vi en dialog med ham det sidste halve år. Han er vores egen spiller, vores mand, der er kommet fra vores egen afdeling, så det var selvfølgelig ekstra vemodigt at sige farvel. Men samtidig tror, vi det er det rigtige for os og Carlo, og vi fik en fin deal med Rosenborg, og en deal som bliver fin i fremtiden, hvis Carlo for alvor slår igennem, så det er okay."

Alt i alt er truppen således af samme størrelse som i efteråret, bortset fra at vi har tre målmænd i stedet for fire. Men det bekymrer ikke Ståle:

"Det er meget sjældent, at jeg har haft så få spillere, der har banket på døren, fordi de synes, de har fået for lidt spilletid. Måske Bryan Oviedo følte, at han spillede lidt for lidt i en periode, men samtlige andre har nok følt, at de har spillet mere end nok."

Mandag aften skal løverne i aktion igen, når vi møder IFK Norrköping kl. 17 dansk tid i Albufeira - en kamp, som du også kan streame direkte med et ++-abonnement på Ekstra Bladet. Læs mere her.