Sikker 2-0-sejr i Brugge

Brugges reservespækkede hold gik til vaflerne de første 4-5 minutter, hvor vores forsvar lige skulle finde sine ben – men da de kort efter fandt vej til netmaskerne, var det (ligesom i København) i eget net… Falk udfordrede i højre side, fik frispark – og det headede Delaney så heldigt, at den via en forsvarer snød keeperen. Efter et kvarter behøvede Zanka dog ikke hjælp, da han enkelt pandede et Ludwig-hjørne ind og bekræftede antagelsen om, at der forsvar er ret sårbart over for dødbolde…

Som frygtet og/eller ventet var der ikke meget hjælp at hente i Porto, som også tidligt kom foran 2-0, men løverne fortsatte ufortrødent og tvang belgierne bagud og til at begå mange fejl i op- og afspillet. Farlige blev de aldrig, men vi skabte nu heller ikke meget mere i de første 45 minutter – men behøvede det heller ikke, for vi kontrollerede fuldstændig begivenhederne og vidste også, at vi aldrig har smidt en to-måls-føring i Brugge på en onsdag aften i december.

Efter pausen overtog Brugge meget af spillet, men stadig uden rigtig at blive farlige – vi var sjældne gæster i den anden ende og koncentrerede os om at holde organisationen i de bageste geledder, og det gik også helt som det skulle. At Falk måtte humpe ud efter et mindre vrid var dog absolut ikke en del af planen, og i stedet kom Gregus ind på højre kanten.

Vi skal også lige have med, at Tom Høgli fik de sidste minutter på banen og fik en fin modtagelse af fansene på hans gamle hjemmebane - smukt at han lige fik de sidste minutter hernede.

Men mens halvlegen ikke går over i historien, så er det historisk, at vi nu får fjerde gang er klar til at spille europæisk efter nytår efter blot at have tabt en enkelt gruppekamp og i øvrigt holdt clean sheet i fire af de seks kampe.

Tak for flot støtte fra de 12-1300 fans, der fyldte godt i Brugges gadebillede op til kampen – og stort set var de eneste, der kunne høres på Jan Breydel Stadion i aften.

Chancer:
FCK: 29. Meget flot opspil, inden Delaney firsttimer bolden tæt forbi den ene opstander
FCK: 39. Godt opspil igen, Augustinsson-indlæg finder Pavlovic, men ikke kraft nok i hovedstødet
FCK: 57. Giftigt Falk-indlæg fra højre, men Pavlovic når lige akkurat ikke frem
FCK: 87. Delaney-hovedstød efter hjørne, Zanka lige ved at få fat i returbold fra keeperen

(Kilde: uefa.com)

Onsdag den 7. december 2016, kl. 20.45 i Telia Parken. Champions League-gruppespil, 6. runde

CLUB BRUGGE-F.C. KØBENHAVN 0-2 (0-2)

8.: 0-1 selvmål, Brandon Mechele – Delaney header på frispark fra højre, bolden rammer Mechele på skulderen og snyder keeper Butelle

15.: 0-2 Mathias Zanka Jørgensen – vinder duel med Mechele og header Augustinsson-hjørne ind fra nært hold

18.981 tilskuere. Dommer: Michael Oliver, England

Advarsler: 10.: Andrija Pavlovic, 45.: William Kvist, 83.: Stefano Denswil

F.C. København:
31 Robin Olsen – 22 Peter Ankersen (89.: 2 Tom Høgli), 25 Mathias Zanka Jørgensen, 5 Erik Johansson, 3 Ludwig Augustinsson – 33 Rasmus Falk (58.: 16 Jan Gregus), 6 William Kvist, 8 Thomas Delaney (anf.), 24 Youssef Toutouh – 11 Andreas Cornelius, 23 Andrija Pavlovic (88.: 35 Aboubakar Keita)

Ikke benyttet: 1 Stephan Andersen, 9 Bashkim Kadrii, 15 Mikael Antonsson, 17 Kasper Kusk

Club Brugge:
1 Ludovic Butelle – 2 Ricardo van Rhijn (77.: 25 Ruud Vormer), 44 Brandon Mechele, 24 Stefano Denswil, 21 Dion Cools – 15 Tomás Pina, 6 Claudemir, 63 Boli Bolingoli – 8 Lior Refaelov (anf.) (66.: 20 Hans Vanaken), 7 Wesley, 19 Felipe Gedoz

Ikke benyttet: 16 Sébastian Bruzzese, 3 Timmy Simmons, 5 Benoit Poulain, 9 Jelle Vossen, 17 Anthony Limbombe.

Holdene:
FCK var uden Verbic, der ikke var blevet sin lyskeskade helt kvit og måtte udgå fra træningen tirsdag aften. Ståle og trænerteamet stillede samme 11 som mod Randers FC i lørdags.
Brugge havde som ventet skiftet meget ud på holdet og havde kun tre gengangere fra de to holds første kamp i København: keeper Butelle samt van Rhijn og Claudemir.