12.04.00 FCK-AB 1-1 - Zumas første mål

Vi er nået til sæsonen 99/00 i FCK TVs julekalender - og vi har fundet et par specielle mål frem i den anledning - nemlig Sibusiso Zumas første mål for klubben! Se dem her og læs historien herunder:

Zumas saksespark mod Brøndby har forlængst opnået ikonisk status i FCK-historien - og det har været vist et utal af gange. Man bliver aldrig træt af at se det, men i denne julekalender er vi gået uden om de “klassiske highlights”. Og i øvrigt er vi ikke nået til saksespark-sæsonen 2001/01 endnu, men kun til 1999/00.

Det var den sæson, Zuma kom til København i vinterpausen - og der gik ikke længe, før han markerede sig som en publikumsyndling. Vi har fundet hans første scoringer frem fra arkiverne - det første var et pokalmål mod AB dem 12. april, hvor han bragte os foran efter et kvarter. Det blev siden 1-1, og vi røg ud på straffespark.

8 dage efter faldt den første Superliga-scoring i en 4-1-sejr over Silkeborg på hjemmebane, og siden blev det til mange flere - i alt 53 i 188 kampe, inden sydafrikaneren takkede af for Byens Hold den 19. juni 2005 mod Herfølge.

Musik: Upright Music ©