04.10.98 AaB-FCK 3-3

Dagens juleklip stammer igen fra en kamp mod AaB, og igen en målrig en af slagsen, hvor en vis nordmand med efternavnet Solbakken scorede - for AaB! Gense 3-3-kampen fra 1998 her og læs hele baggrunden herunder:

Ligesom i går har vi valgt en målrig affære, og igen er det AaB, der bidrager til “festen” i et dramatisk opgør på et helt udsolgt Aalborg Stadion. Her blev hjemmeholdet anført af deres nye norske styrmand, Ståle Solbakken, der regerede på midtbanen sammen med Thomas Thomasberg og Henrik Rasmussen. Ståle kom endda på tavlen med det, pressen kaldte “et af hans sjældne mål”… Men de store overskrifter var i det hele taget fremme efter en brag af en kamp, der bl.a. blev kaldt “Mindeværdigt”, “Festspil” og “Dansk topfodbold når det er bedst”.

FCK-træneren Kent Karlsson havde to uger før fået ophævet sin kontrakt for at rejse hjem til Sverige for at være tættere på sin handicappede datter, og sportschef Kim Brink var midlertidigt trådt til – det var i øvrigt tredje gang i hans FCK-karriere, han varetog trænerjobbet. Men der blev spekuleret kraftigt i, hvem der skulle være den nye træner - alt det og meget mere kan du læse om i dette tidligere afsnit af “Historietime på FCK.DK”, der netop omhandler den meget hektiske oktober 1998, hvor 3-3-kampen i Aalborg også fandt sted.

AaB endte sæsonen som danske mestre for anden gang på blot fire sæsoner, mens løverne ikke kunne leve op til den foregående sæsons tredjeplads og landede i ingenmandsland midt i tabellen.

Læs mere her: http://www.fck.dk/om_fck/klubben/historie/#/nyhed/2015/03/19/165538

Musik: Upright Music ©