Lukas Lerager jubler med Sektionen

Sidste nyt før FCK-AC Horsens

Over 20.000
Vi forventer at blive over 20.000 tilskuere i dag! Det er baseret på en vurdering af, hvor mange der normalt udnytter sæsonkort, abonnement og partner-billetter her midt i sommerperioden.

Alt over 15.150 er ny rekord for vores sæsonpremierer - så mange var der den 21. juli 2008, da vi indledte med at slå Esbjerg 1-0.

Opdatér din voresKBH-app
Husk at opdatere din voresKBH-app, hvis du bruger den til at scanne sæsonkort med. Der kom nemlig en ny version i løbet af denne uge.

Husk klubmarchen
Tid: kl. 12.00.
Mødested: Kongens Nytorv.
Afgang: kl. 13.45.
Ruten: Bredgade / Dag Hammerskjolds Allé / Østerbrogade / Trianglen / Øster Allé / Parken.
Ankomst ved Parken: kl. 14.30.

Praktiske informationer
Husk at du altid kan få overblik over en række praktiske informationer på fck.dk/tilskuerinformation. På kampsiden finder du den under linket "Praktiske informationer".

Denne side opdateres løbende op til hver hjemmekamp, efterhånden som der er nyt om fx portenes åbningstider o.lign.

Du finder også svar på rigtig mange praktiske spørgsmål på Kundeservice-FAQ her.

>> Tilskuerinformation

Kun vores anden sæsonpremiere denne dato
For 31. gang siden vores fødsel i 1992 tager vi hul på en ny Superliga-sæson, og det er 13. gang, at vi indleder med en hjemmekamp.

De tre første sæsoner begyndte Superligaen i august, og i 20/21-sæsonen begyndte først i september på grund af Covid-19. De øvrige 16 sæsoner har vi indledt i juli, men det er kun anden gang, at det sker netop den 17. juli. Det var i 2011, hvor vi indledte "jagten på historiens vigtigste DM" med en 2-0-sejr ude over SønderjyskE.

Galleri: SønderjyskE - F.C. København
Sæsonpremieren 17. juli 2011 i Haderslev. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK


De sidste fem sæsoner har de forsvarende danske mestre kun vundet én sæsonpremiere – det var os selv, da vi indledte 19/20-sæsonen med at vinde 3-2 i Odense.

Det er til gengæld også vores eneste sejr i de seneste fem sæsonpremierer. De fire andre er endt med to uafgjorte og to nederlag.

Truppens topscorere
Pep Biel er truppens aktuelle topscorer hvad angår FCK-mål i karrieren - med 26 mål har han tre flere end Rasmus Falks 23. Herefter deler Ankersen og Lerager tredjepladsen med 13 mål hver.

Ankersen (237) og Falk (233) har spillet flest FCK-kampe i truppen, og herefter er der et halvt hundrede kampe ned til Carlos Zeca på tredjepladsen med 183 kampe.

Planen er i øvrigt, at Zeca får comeback i morgen, når vi spiller træningskamp mod Fremad Amager kl. 13 på Nummer 10.

Pep Biel - truppens samlede FCK-topscorer med 26 mål. Foto: FCK.DK


Nostalgi
Lars Jacobsen scorede på straffespark vores første mål nogensinde mod AC Horsens, da vi slog dem 2-0 i Parken den 24. juli 2005. I tillægstiden til 2. halvleg øgede Álvaro Santos til slutcifrene 2-0.

Lars Jacobsen scorede vores første mål nogensinde mod AC Horsens. Foto: Birger Vogelius


Dommerne
Dommer: Jakob Kehlet
Linjedommere: Lars Hummelgaard og Victor Skytte
Fjerdedommer: Benjamin Helm Svedborg
VAR & A-VAR: Jonas Hansen og Niels Høg

Kehlet dømmer sin FCK-kamp nr. 64, og det er anden gang, han dømmer os mod AC Horsens. Kehlets seneste FCK-kamp var vores hjemmekamp mod FC Nordsjælland den 20. marts.

Kort, karantæner og skader
Karantæner og karantænefare: ingen

Skader
FCK: Akinkunmi Amoo
ACH: Ingen

TV
Du kan se kampen på 6'eren og discovery+, der sender optakt fra kl. 15.00.