Schweiziske kæmper

FC Basel blev grundlagt i 1893 og holder til på St. Jakob-Park, der har en kapacitet på ca. 33.000 siddende tilskuere. Det er dog et tal der kommer til at stige, da Basels stadion er udset til at lægge græs til kampe ved EM slutrunden i 2008, i Schweiz og Østrig. Klubben spiller i blå og rød på hjemmebane, mens de spiller helt i hvidt på udebane.

FC Basel er en af de største klubber i Schweiz, sammen med FC Zürich og Grasshopper Zürich. Basel er blevet schweiziske mestre 11 gange og specielt i det nye årtusinde har de været stærke med mesterskabet i 2002, 2004 og 2005. Derudover er det blevet til sølv i 2003 og 2006, samt bronze i 2000. Holdet har også vundet pokalen 7 gange, hvor to af sejrene er faldet siden årtusindeskiftet: 2002 og 2003. 

I 2002 formåede holdet at kvalificere sig til Champions League og gjorde en god figur. Således slog de sig igennem til andet gruppespil og hele kampagnen resulterede blandt andet i sejre over Juventus, Celtic, Spartak Moskva og Deportivo La Coruna, samt uafgjorte kampe mod Manchester United, Valencia og Liverpool. I de to følgende år deltog de i UEFA Cuppen.

Der er ikke så mange af Basels spillere der er kendte udenfor Schweiz. Der er dog en enkelt kending af skandinavisk fodbold i Daniel Majstorovic, der huserede i Malmø FF indtil 2004. Fodboldfeinschmeckere vil dog også nikke genkendende til australieren Mile Sterjovski og sydafrikaneren Delron Buckley der begge har deltaget i VM slutrunder for deres respektive nationer.Billede fra FC Basels hjemmeside...


 SE OGSÅ

>>> FC Basels hjemmeside