Pierre Bengtsson

Pierre: Tror på en europæisk aften, man vil huske længe

Inden sidste runde i Europa League-gruppespillet kan både FCK, Malmö FF og Dynamo Kyiv gå videre, og det overrasker ikke Pierre Bengtsson før torsdagens møde med hans landsmænd:

"Nej, min erfaring med europæiske kampe er, at de ofte er meget lige. Små detaljer kan betyde, om man går videre eller ej, og det afgøres ofte først til allersidst," siger Pierre.

"Jeg ser dog os som favoritter til at vinde. Vi har det bedste udgangspunkt før kampen og kan gå på banen med en god selvtillid."

Specielt at spille i Sverige
Som svensker i en dansk klub var det første opgør i Malmö lidt specielt for Pierre:

"Ja, det var selvfølgelig lidt specielt, men FCK har en lang tradition med svenske spillere, og FCK har et godt ry i Sverige. Men der var bestemt noget særligt ved at spille for FCK i Sverige og på det stadion i Malmö, hvor jeg også kender mange af deres spillere. Men selv om jeg er svensk, er jeg stolt af spille for FCK, og mange svenske hold ser også op til FCK og hvor langt vi er kommet."

"Spillemæssigt var det ikke den bedste fodboldkamp, og jeg synes aldrig rigtigt, at den fandt sin rytme. Men resultatmæssigt var det fint for os. Vi kunne også have vundet efter at have ført 1-0, så det var ærgerligt, at vi lavede den fejl, der førte til deres udligning. Men selv om vi ikke spillede vores bedste kamp, fik vi et godt resultat."

"Atmosfæren i Malmö var dog rigtig god og intens, og man kunne virkelig føle den store rivalisering mellem fansene Når både FCK og Malmö FF har så gode resultater rent historisk, så måler man selvfølgelig de to klubber i forhold til hinanden for at afgøre, hvem der er bedst i Skandinavien, og det bidrager også til rivaliseringen."

Viktor Fischer


En aften, man vil huske
"Forhåbentlig spiller vi bedre i Telia Parken og får stadig et godt resultat! Stemningen bliver i hvert fald helt fantastisk på et fyldt stadion, hvor vores fans altid skaber en helt speciel atmosfære til de her kampe."

"Jeg er sikker på, at det er aftener, man vil huske, selv når man er stoppet med at spille fodbold. Sådan en aften tror jeg, vi får igen, når det samtidig også er en så afgørende kamp om at gå videre fra gruppespillet," slutter Pierre.

 

Pierre Bengtsson faktaboks

31 år
Født 12. april 1988

Tidligere klubber

  • 2006-09 AIK
  • 2009-11 FC Nordsjælland
  • 2011-14 FCK
  • 2015-16 Mainz 05
  • 2016-17 SC Bastia (udlånt)
  • 2017- FCK

Debut: 22. februar 2011 ude mod Chelsea i Champions League 1/8-finale

242 kampe for FCK (kun 7 FCK-spillere har flere siden 1992)
6 mål, 41 assists

Denne sæson: 25 kampe, 1 mål, 4 assists

29 A-landskampe for Sverige