Forsvarskæde med fire eks-FCN-spillere

Ugen der gik (49/2019)

EKS-FCN-FORSVAR I FARUM
Det lignede en eller anden form for rekord, da vores bagkæde i søndags bestod af fire eks-FC Nordsjælland-spillere (Bartolec, Nelsson, Bjelland og Bengtsson) mod netop FC Nordsjælland.

Vi spillede med samme bagkæde i udekampen mod Brøndby, men der kan ikke være mange eksempler på, at det er sket netop mod de pågældendes tidligere klub.

Hvis du kender til eksempler fra ind- eller udland, så hører vi det gerne på kundeservice@fck.dk.


BAGKÆDE-STATS
Inspireret af ovenstående har vi samlet et overblik over, hvilke forsvarskonstellationer vi har spillet med i sæsonens første 32 kampe:

GV - SP - VN - PB (8)
KB - SP - VN - PB (5)
KB - SP - VN - BO (4)
GV - VN - AB - PB (3)
KB - SP - VN - GV (3)
KB - SP - VN - PB (2)
GV - SP - VN - BO (2)
KB - VN - AB - PB (2)
KB - SP - AB - PB (1)
GV - VN - AB - BO (1)
SP - VN - AB (1)

 

LINDEROTH BLIVER I ELFSBORG
Tobias Linderoth (40) har takket nej til at blive cheftræner i hans barndomsklub, Mjällby AIF, som netop er rykket op i Allsvenskan. I stedet bliver han som ungdomstræner i Elfsborg IF, hvor han har været siden 2011.

"Jeg har min familie her i Borås og kunne ikke få alle brikkerne til at passe sammen. Familiemæssige og sociale årsager betød, at jeg ikke kunne tage imod tilbuddet, selvom det var smigrende og interessant," fortæller "Tobbe" til fotbollskanalen.se.

Ståle og LinderothLYNGE: WÜRTZ MIN BEDSTE HANDEL
I sommeren 2007 hentede vi Rasmus Würtz i AaB, og i ugen der gik kaldte Lynge Jacobsen det for hans bedste handel, mens han var sportsdirektør i AaB:

"Jeg er rigtig glad for, at han fik mulighed for at prøve noget andet, og det blev så F.C. København, selv om det ikke gik så godt. Jeg tror, Rasmus havde sigtet mod udlandet, men der var ikke så mange muligheder. Vi havde store forventninger til det ophold, og det samme havde FCK, og vi var da også skuffede, da det ikke gik. Og alligevel var vi også lidt glade, for det betød jo, at jeg kunne hente Rasmus hjem til AaB igen. Det pyntede gevaldigt på vores hold, da han kom tilbage."

Würtz returnerede til AaB i sommeren 2009 - efter at have være udlejet til Vejle i foråret 2009 - og stoppede sin aktive karriere i sommer. Han er den seneste spiller, vi har hentet direkte i AaB. Tidligere hentede vi Peter Møller i 1993, Ståle Solbakken i 2001 og Michael Silberbauer i 2004.

Ud over Würtz er Diego Tur, Søren Frederiksen, Kasper Kusk og Jores Okore skiftet direkte fra FCK til AaB.

Nordstrand og Würtz
Rasmus Würtz kom til FCK samtidig med Morten Nordstrand. Foto: FCK.DK

 


ELRIO VAN HEERDEN
Den sydfrikanske journalist Velile Mnyandu talte i ugen der gik med vores tidligere midtbanespiller, Elrio van Heerden, som nu er træner på Nelson Mandela University Sport i Port Elizabeth:

Elrio kom som 18-årig til FCK i vinteren 2002 fra vores daværende School of Excellence i netop Port Elizabeth, og han blev for alvor kendt herhjemme, da han i maj 2004 debuterede i det 86. minut hjemme mod AaB - og fire minutter senere udlignede til 1-1! Målet og det ene point holdt liv i vores gulddrømme, som vi siden indfriede uden efter i Farum.


LYNGBY-U19 0-3
Efter sidste weekend at have smidt en 3-0-føring i Esbjerg holdt vores U19-hold denne gang fast i føringen i Lyngby, som blev skabt på to mål af William Bøving (et på straffe) og et af Jonathan Canto.

>> Se højdepunkterne her

U19 afslutter efterårssæsonen onsdag kl. 19.30 med en udekamp mod FC Nordsjælland på Right to Dream Park.