Peter Christiansen

PC: Europa er afgørende for os

Et af sæsonens store mål er som altid at komme i et europæisk gruppespil, og torsdag aften indleder vi jagten på en plads i gruppespillet i den nye UEFA Europa Conference League.

Afgørende at komme i gruppespil
”Det en grundpille i F.C. København, at vi vil være en international fodboldklub. Derfor er det afgørende, at vi kommer med i et gruppespil. I år er det så Conference League, vi kan gå efter, men det ændrer ikke noget i vores tilgang. Vi skal kvalificere os til gruppespillet,” fastslår sportsdirektør Peter Christiansen.

Conference Leagues gruppespil består af 32 hold med samme format som denne sæsons udgaver af Champions League og Europa League.

I modsætning til de andre turneringer er ingen klubber dog direkte kvalificeret til Conference League-gruppespillet. Al adgang kommer via kvalifikationskampe, enten til Conference League eller via de to andre turneringer. Holder seedningerne, vil klubber som Tottenham, Roma og Feyenoord være med i Conference League-gruppespillet.

Rommedahl: Conference League vil vokse sig større og stærkere
”Det er særdeles positivt, at flere danske hold får mulighed for at kvalificere sig til et europæisk gruppespil, både økonomisk og sportsligt," siger Daniel Rommedahl, der er Director of Football operations & International Affairs.

"Vi har selv arbejdet for en ekstra turnering. Det giver også meget bedre muligheder for at hente koefficientpoint til både klubbernes og Danmarks ranking fremover.”

”Jeg tror, at Conference League i de kommende år vokser sig større og stærkere, ligesom vi har set det med Europa League. Det afspejler sig også i interessen fra kommercielle partnere og tv-selskaber, der har taget rigtigt flot imod turneringen, der også økonomisk er fornuftig for danske klubber” siger Daniel Rommedahl.

PC: Vi er med for at vinde
På det sportslige plan er et europæisk gruppespil også afgørende for F.C. København:

”De europæiske kampe er med til at løfte hele klubben både organisatorisk og økonomisk," siger Peter Christiansen.

"De enkelte spillere bliver matchet internationalt, og det bidrager til, at de bliver bedre spillere. For vores unge spillere er det voldsomt udviklende at være med omkring de her kampe. Det hjælper til at gøre dem klar til, at det inden længe er dem, der skal være med til at løfte os i disse kampe."

"Det skal ikke forstås sådan, at vi er med for at lære, vi er med for at vinde," understeger PC.

Vi skal være på fra start
"I første omgang handler det om, at vi skal klare de kommende kvalifikationskampe, så vi kommer i gruppespillet. Det er ingen hemmelighed, at vi drømmer stort omkring det europæiske. Men vi starter her, og der er særdeles vigtige point, penge og oplevelser på spil for os, så vi skal være på fra start."

"Alle FCK'ere ved, hvad de europæiske aftener betyder for os som klub, så jeg er sikker på, at vi også får stor støtte tribunerne i jagten på at komme i gruppespillet,” slutter Peter Christiansen.