Rasmus Falk

Kampreferat: Tålmodigt blev Torpedo besejret 4-1

Tålmodigheden blev ikke uventet sat på en stor prøve, da vi for første gang optrådte i den nye Conference League og var storfavoritter mod belarusiske Torpedo, der lige fra starten stillede sig langt tilbage på banen i en solid defensiv. Taktikken lykkedes i det meste af 1. halvleg, hvor vi havde svært ved at blive farlige i og omkring feltet.

Chancefattig første halve time
Efter 11 minutter afsluttede Falk lidt uden for feltet på en clearet dødbold, men bolden ramte en modstander, og i minutterne efter skabte Torpedo en ganske god mulighed, men Antilevski kiksede sin afslutning i vores felt, og Grabara blev stort set ikke sat på prøver før pausen.

Det blev Torpedo-keeper Bushma dog heller ikke, selv om han havde væsentligt mere at se til, men lad os bare spole frem til der var spillet en lille halv time, hvor vi fik vores første reelle chance. I en situation, hvor de ellers havde seks mand på linje i bagkæden, slog Zeca en sukkerbold oppe fra midten og henover forsvaret til den fremstormende Diks, der lige akkurat ikke var offside, men ikke fik ordentligt ram på bolden, så keeper Bushma parerede.

Sektion 12

Kort forinden havde Lerager haft et udmærket hovedstød, som strøg over mål, men vi havde stadig for mange boldtab i opspillet og kom for sjældent ind i feltet og blev farlige.

”Attack, attack, attack,” lød det opildnende og opmuntrende fra Nedre C, og viljen var der bestemt også, men det var svært at finde værktøjerne til at nedbryde deres defensive mur.

Fornem Falk-scoring før pausen
Men Falk havde dem og fandt dem blandt andet frem tre minutter før pausen, da han spillede Diks fri i højre side af feltet, men Wilczek kom en anelse for sent til hollænderens hårde, flade tværpasning.

Minuttet efter tog Falk sagen i egen hånd og udviste  både kreativitet og koldblodighed, da han fik bolden af Zeca på kanten af Torpedo-feltet. Lynhurtigt vendte han rundt og snød 3-4 mand, inden han sparkede bolden fornemt ind i det lange hjørne og gav os et godt rygstød inden pausen.

Jubel efter scoring

2-0 kort efter pausen
2. halvleg var kun et minut gammel, da vi kom på 2-0 med hjælp fra den ellers rutinerede Bushma. Lerager sendte et langskud afsted, som måske brækkede en smule, men aldrig burde have udløst en returbolde fra keeperen. Og det gør man ikke ustraffet, når måltyven Wilczek er i nærheden, og selvfølgelig var han det.

Så løsnede vores spil mere op, men alligevel var vi tæt på at give et mål væk efter en times tid, hvor Torpedo for en gangs skyld havde fem mand med oppe i vores felt. På et indlæg fra højre kom Diks ikke op til bolden, men den bagvedliggende angriber blev så overrasket, at bolden ramte ham, i stedet for at han ramte bolden, så Grabara bare kunne samle den op.

Wilczek dobbelt målscorer
Diks revancherede sig dog kort efter, da han fikst spillede 1-2 med Pep Biel i højre side og fra baglinjen slog en hård, præcis tværbold tæt under mål, hvor Wilczek igen var hvor han skulle være og prikkede bolden over stregen i duel med en Torpedo-forsvarer.

Kamil Wilczek

Bare to minutter efter fremtvang den dobbelte målscorer et straffe, da han midt i feltet afsluttede resolut på et Victor Kristiansen-indlæg, og den unge Alan Aussi blokerede med en arm i hovedhøjde, der var så tydelig, at der ikke var nogen protester mod det indlysende straffe.

Jonas Wind, der kort før havde afløst Daramy, fandt tiden inde til at lave en Panenka igen, og så stod det 4-0.

Jonas Wind

Fischer havde også afløst Lerager, og siden kom Stage, Højlund og Bengtsson ind for Zeca, Wilczek og Diks, og vi dominerede stadig kampen fuldstændig.

Chancer til fem og seks mål
Ti minutter før tid var Pep Biel centimeter fra at øge til 5-0 med et fladt skud, som Bushma ikke fik fat i, men en forsvarer lossede bolden væk, lige inden den krydsede stregen.

Højlund havde også en mulighed, men fik ikke trukket sig fri til afslutning, og Bengtsson måtte se en afslutning afværget på målstregen.

Rasmus Højlund

Ærgerlig og tilfældig reducering
I stedet for 5-0 eller 6-0 fik kampen en lidt ærgerlig afslutning, da Torpedo to minutter inde i tillægstiden fik et lidt billigt frispark nogle meter uden for vores felt. Men frispark fra den indskiftede brasilianer, Fabricio Oya, var aldrig gået ind, hvis ikke den havde ramt en af vores folk i muren og ændret totalt retning, så den snød Grabara og dumpede ned i målet.

Det bør dog hverken ødelægge humøret eller vores muligheder i returkampen, for vi leverede en godt gennemført præstation mod et hold, som ikke tilhører den belarusiske top, men som sjældent lukker mange mål ind. Men de scorer heller ikke selv mange mål, så 4-1 skal være nok til avancement til tredje kval.runde.