Parken

PARKEN Sport & Entertainment: Vold og utryghed i fodbold skal stoppes nu

PARKEN Sport & Entertainment opfordrer fodboldklubber, myndigheder og fodboldfans til sammen at træde i karakter for en gang for alle at stoppe den voldelige og kriminelle adfærd, som i stærkt stigende grad opleves til fodboldkampe.

En lovpakke med nye værktøjer til myndigheder og klubber skal være resultatet af den arbejdsgruppe, som justitsministeren har nedsat, og det skal gå hurtigt.

Over en længere periode er voldelig adfærd og utilstedelig opførsel eskaleret ved fodboldkampe både herhjemme og i udlandet.

Senest, da FCK mødte Dortmund i UEFA Champions League gruppespillet, blev tilfældige fans udsat for overfald på gaden, og pyroteknik i begge retninger blev affyret direkte mod fans på stadion.

Farlige og utrygge situationer hører ingen steder hjemme i fodbold, og derfor vil FCK bidrage til at stoppe den bekymrende udvikling, så fodboldkampe kun bliver for dem, som elsker fodbold og ønsker en tryg oplevelse.

”Vi må og skal en gang for alle have gjort op med de voldelige og kriminelle elementer, der infiltrerer fodboldmiljøet," siger Allan L. Agerholm, bestyrelsesformand for PS&E.

"Det kræver ny målrettet lovgivning, en endnu stærkere indsats fra klubberne, og at fans hjælper myndigheder og klubber med at identificere de voldelige grupperinger, som endegyldigt skal helt væk fra fodbolden."

"Hvis vi ikke alle tager klart og utvetydigt afstand fra dem, som bruger fodbolden som en platform for voldelig og kriminel adfærd, risikerer vi, at fodbold, som vi elsker det, ikke længere eksisterer.”

PARKEN Sport & Entertainment arbejder løbende med nye planer for, hvordan man kan styrke kontrollen af og sanktioner mod voldelige elementer, men den nødvendige understøttende lovgivning er ikke til stede.

Derfor er det ønsket, at den arbejdsgruppe, som Justitsministeriet har nedsat med deltagelse af klubber, DBU, Divisionsforeningen, fanklubber, politi og myndigheder via en hurtig lovpakke styrker både myndighedernes og klubbernes muligheder for at kunne gribe ind over for voldelige og ofte maskerede personer.

”De trods alt få personer, som forårsager uroligheder og begår kriminalitet i forbindelse med fodboldkampe, er en reel trussel mod hele fodbolden. Derfor skal de væk nu," siger Allan L. Agerholm.

"Vi vil gøre vores, myndighederne og fanmiljøet skal gøre deres, og vi skal have de redskaber, som skal til, for at vi kan få volden og den deraf følgende utryghed helt væk fra fodbold."

"Derudover er det nødvendigt, at fanmiljøet også bidrager til en bedre kultur. Mange ved udmærket, hvem de brådne kar er, og alt for ofte er de tavse, når det går galt."

"Det skal være totalt uacceptabelt for alle at maskere vold og hærværk i fodbolden. Fodboldkampe skal være for alle, der elsker fodbold, men ikke for dem, som bruger fodboldkampe som platform for vold og kriminel adfærd,” fastslår Allan L. Agerholm.