Oscar Højlund

Oscar Højlund: Debut foran alle fansene i Parken vil være fantastisk

Med både Claesson, Stamenic og Haraldsson i karantæne valgte Jacob Neestrup at tage U19-spillerne Oscar Højlund og Thomas Jørgensen med i bruttotruppen til søndagens AGF-brag, og de kan begge få officiel debut, hvis de kommer på banen.

De har begge spillet en del træningskampe med førsteholdet, men Thomas har ikke før været med omkring en turneringskamp, hvorimod Oscar sad på bænken i hjemmekampen mod Viborg den 19. marts, hvor bl.a. Falk og Jóhannesson var ukampdygtige.

Efter lørdagens træning i Parken spurgte vi Oscar om, hvordan han ser på muligheden for at blive den næste fra Talentafdelingen, som får debut.

"Det er klart, at det kribler lidt for at komme ind og få debut, når man sidder derude. Det er jo det, vi alle går og drømmer om. Og når det så er i Parken, ligesom mod Viborg, hvor man kan se og høre hvordan fansene bakker os op, så vil det bare være helt fantastisk at komme ind."

"Men først og fremmest sidder man jo bare og håber på, at vi vinder, men hvis muligheden kommer for at skulle spille, så gælder det bare om at være klar. Det vil jeg gøre alt for at være og for at vise mig frem så godt som muligt."

Som mange ved, har Oscars to brødre allerede fået FCK-debut. Den to år ældre Rasmus fører sig nu frem i Serie A, mens Emil, Oscars tvillingebror og U19-holdkammerat, kom ind i de to Conference League-kampe mod PSV. Så bliver Oscar drillet lidt af de to andre?

"Ha-ha, nej, de er nok bare stolte af, at jeg også er med her, så det er ikke så galt," smiler Oscar.

Smil var der til gengæld ikke noget af onsdag aften i Tingbjerg, selv om Oscar blev kåret til årets pokalfighter efter det skuffende pokalfinale-nederlag til Lyngby.

"Jeg kan ikke rigtig bruge det til noget, for det var jo holdet, det handlede om, og det vil det altid være. Det var da en slags trøstpræmie, men den ville jeg hellere have undværet og så have løftet den rigtige pokal," siger Oscar.

Efter træningen i Parken skyndte Oscar sig i øvrigt ud på KB for at se U19 spille mod FC Nordsjælland, for ud over hans egen udtagelse til AGF-truppen, så var der endnu en glædelig Højlund-nyhed i dag: Emil, der har været skadet hele foråret, er nemlig nu klar igen og sad på bænken.

Det står dog klart nu, at U19 ikke kan genvinde mesterskabet, for det sikrede FC Midtjylland tidligere i dag med en 2-0-sejr i Odense. Dermed får vi ikke en "guldfinale" i Ikast i sidste runde på lørdag, for nu kan vi ikke indhente dem, uanset resultatet af dagens FCN-kamp.