Målløst i tæt og intenst topopgør

Målløst i tæt og intenst topopgør

Kvist og Niclas med fra start
Hjemmeholdet havde ændret på to pladser i forhold til de seneste kampe, idet Niclas Jensen afløste Oscar Wendt på venstre back, og William Kvist afløste Libor Sionko på højre midtbane. OB måtte ændre på en enkelt plads, idet den norske midterforsvarer Atle Roar Håland som næsen så slemt sidste weekend, at selv en maske ikke kunne gøre ham spilleklar til aftenens topbrag. I stedet spillede Jonas Troest.

Regnen havde silet ned over København hele dagen, og den dyngvåde bane var både tung og vanskelig for aktørerne, hvilket også kom til at sætte sit præg på begivenhederne. Til gengæld fejlede kulisserne ikke det mindste, og 23.659 trodsede regn, blæst og kulde og skabte en fremragende lydkulisse om kampen.

Begge hold indledte forholdsvis roligt med lige at føle sig lidt frem på den fedtede grønsvær og se hinanden lidt an. Énmandshæren Djiby Fall lagde sig fra start på siden Mathias Zanka, men lad det være sagt med det samme – det kun 18-årige stortalent løste den vanskelige markerinsopgave med bravour, og holdt den fysisk stærke senegaleser i kort snor, så han sjældent kom frem til noget i et opgør, hvor der som kampen skred frem kom flere og flere afslutninger i begge ender.

Efter ca. 10 minutter sendte Pospech et godt forsøg af sted efter et hjørne fra Niclas Jensen, som Ulrik Laursen havde headet videre, men forsvaret fik blokeret. Ellers var det småt med målchancer, indtil Björn Runström fandt Djiby Fall inde foran mål i det 18. minut, men Jesper Christiansen var på sin post, da han trykkede af fra nært hold.

Tæt og chancefattig opgør på svær bane
Københavnerne havde flere gode sideskift fra venstre til højre side, hvilket gav spillerum til Kvist og Pospech, men selv om det blev til mange hjørnespark og lange indkast, så kneb det stadig at komme frem til målchancer. I stedet var det nærkampene, der stjal billedet, og både Hjalte/Henrik Hansen og Hutchinson/Andreasen havde flere hårde dueller.

Hen mod den halve time steg intensiteten støt og roligt, og der gik sjældent lang tid fra det ene hold havde afsluttet et angreb til det andet hold var i kontra. Hjemmeholdet forsøgte sig mere og mere med de flade, sjuttende langskud, der ifølge fodboldens ABC er det helt rigtige angrebsvåben på en glat bane, men oftest strøg de forbi målrammen uden at volde Onyzsko de helt store problemer.

Til gengæld måtte Jesper Christiansen igen hive en flot redning fra, da Henrik Hansen trykkede af fra omkring 25 meter, og således fik man en forsmag på, hvad 2. halvleg havde i vente – københavnerne mest på bolden, mens fynboerne producerede de største målchancer.

Inden pausen skulle man desværre lige være vidne til et groft frispark af Djemba-Djemba på Nordstrand midt på banen, hvilket helt fortjent indbragte ham et gult kort fra Vollquartz. Og resten af kampen var man ikke i tvivl om, hvornår eks-United-spilleren havde bolden!

FCK dominerede mere og mere efter pausen...
Kort efter pausen fik Niclas Jensen en god skudmulighed i venstre side, og han holdt også bolden godt ned, men kunne ikke overliste Onyszko. I den anden ende måtte Jesper Christiansen kort efter hive endnu en pragtredning frem, da Runström sendte et langskud af sted mod det ene målhjørne, og på det efterfølgende hjørnespark var svenskeren centimeter fra at nå frem og heade bolden ind fra nært hold.

Således bølgede kampen frem og tilbage, men efterhånden med mere og mere københavnsk dominans mod et OB-mandskab, der brugte mange kræfter defensivt og sjældnere og sjældnere fik kørt deres kontraer helt igennem.

De store chancer udeblev dog i et klassisk opslidningsslag med høj intensitet, afvekslende spil, medlevende fans og mange, tætte dueller rundt om på banen. Det virkede som om begge hold var helt klar over, at kampens første mål kunne blive altafgørende, og i perioder virkede frygten for at komme bagud nok større end lysten til at komme foran.

Libor Sionko afløste Hjalte Nørregaard 20 minutter før tid, og han overtog venstrekanten, mens Hutch gik ind centralt. Lidt efter kom Ailton også ind i stedet for Nordstrand, mens OB også satte to friske folk ind i form af Ruud og Utaka.

OB skabte de største chancer
Det satte nyt liv i kludene i begge ender, og især Ailton virkede meget veloplagt, men heller ikke han kom dog afgørende fri af de tætte fynske markeringer. Det gjorde Peter Utaka til gengæld med 12 minutter igen, men hårdt presset af Zanka knaldede han bolden på stolpen, hvorfra den sprang i spil igen! Kort efter fik han endnu et stort tilbud, og også Esben Ruud fik sendt et par kvalificerede afslutninger af sted i en sen OB-opblomstring, der med lidt held havde givet gevinst.

Alt i alt var uafgjort dog et rimeligt resultat af opgøret, hvor hjemmeholdet havde bolden mest, mens fynboerne stod for de største målchancer. Det var OB’s første uafgjorte i sæsonen og nok til at ligaens mest scorende mandskab fastholdt 1. pladsen, mens løverne – med ligaens bedste forsvar – stadig er 1 point efter, mens Brøndby og FCM indtager de næste pladser.