Aldrig tvivl om udfaldet

Kaptajnen klar igen
Ståle Solbakken havde udskiftet fire af de elleve spillere, der i torsdags indledte mod Valencia og var med til at sikre et meget flot point mod det spanske tophold – en indsats, som godt kunne være belønnet med et lige større fremmøde i dag end tilfældet var. Men de kunne se kaptajn Laursen tilbage på holdet sammen med Niclas Jensen, Libor Sionko og Morten Nordstrand, mens Zanka, Wendt, Kvist og Ailton startede ude i dag.

Lad det være skrevet med det samme – der blev aldrig spænding om udfaldet i PARKEN. Dertil var styrkeforholdet simpelthen for stort, og en tidlig scoring af Hjalte Nørregaard efter blot 8 minutter betød også, at hjemmeholdet fik den bedst tænkelige start på kampen. En veloplagt Cesar Santin spillede fikst Morten Nordstrand helt fri med en flot stikning, men Henrik Ipsen halvklarede hans afslutning - for blot at se midtbanemotoren med nummer 4 følge op på returen og skovle bolden i tom kasse.

Resten af halvlegen kontrollerede københavnerne fuldstændig begivenhederne.. Nogle af torsdagens helte fra Mestalla virkede måske lidt mærkede af strabadserne, men ingen behøvede dog heller at overanstrenge sig mod et meget tamt SønderjyskE-mandskab, der som det eneste i SAS Ligaen spiller i en 3-5-2-formation.

Farligst blev det, når den evigt vandrende Hutch rykkede over i højresiden og kombinere med den meget energiske Libor Sionko, hvilket førte til et par ganske udmærkede chancer. Helt oppe og ringe var spillet dog ikke, og på de skuffende tyndt besatte tilskuerpladser var stemningen også en anelse mat, selv om Stemningstribunen gjorde et ihærdigt forsøg på at skabe lidt liv i kludene.

Føringen fordoblet inden pausen
Som halvlegen gik på held sad man og ærgrede sig lidt over, at løverne ikke kunne øge forspringet, hvor hvis nu gæsterne lige fik et lucky punch… Men det viste sig at være endnu en bekymring, der ikke gik i opfyldelse, for fire minutter blev føringen fordoblet.

Pospech smækkede et giftigt indlæg ind fra højre, og Ipsen kunne kun bokse bolden ud i og af feltet, og lige uden for hamrede Sionko resolut bolden i netmaskerne med et flot, kontrolleret vristspark. I slutminutterne var Hutch igen listet over til tjekkerne og efter et fremragende ping-pong-pasningsspil blev canadieren spillet helt fri med Ipsen, men løftede desværre bolden lige over mål.

Så var kursen sat, og den blev konsekvent fulgt efter pausen, hvor den københavnske dominans bare blev større og større. Sionko var tæt på endnu en scoring efter 52 minutter, da han akrobatisk afsluttede tæt under mål efter et hjørne fra Niclas Jensen, men Ipsen afværgede med en god redning.

Efter en god time kom Kvist og Ailton ind i stedet for Thomas Kristensen og Santin, og de bidrog godt til at holde det tunge pres på gæsterne, som af og til forsøgte at komme lidt frem på banen, men de aldrig nåede op og udgøre en trussel i FCK-feltet.

Et spørgsmål om sejrens størrelse
Til gengæld gik der mere og mere skydetelt i den nede foran Henrik Ipsen, og det var efterhånden kun et spørgsmål om sejrens størrelse. Sionko – der fortjent blev kåret til Man of the Match – sendte bolden centimeter forbi efter en fremragende dyb stikning fra Hutch, og Pospech sendte et par missiler ganske tæt forbi stolperne.

18 minutter før tid måtte Ipsen dog se sig passeret, hvilket han kun havde sig selv at takke for, eftersom han tabte et hjørne fra Kvist lige ned til Nordstrand, der 44 centimeter fra målstregen let kunne hamre den op i nettaget med venstrepoten.

Junior fik det sidste kvarter i stedet for Hutch, og i Henning Jensens overtid fik han sat et flot punktum for kampen med et hårdt og præcist hovedstød uden for Ipsens rækkevidde.

4-0 var ikke et mål for stort, og SønderjyskE må sande, at de endnu aldrig har taget point i PARKEN. Indtil videre må de også leve med at være det hold, der har kunnet og villet mindst i Nationalarenaen her i efteråret. Men klasseforskellen var også til at tage og føle på i aften, og hjemmeholdet kan nu forberede sig på næste opgave, som er allerede onsdag aften mod Lyngby i pokalen.