Dave Cosgrave

Long-read: Dave Cosgrave, del 2

I den anden af to artikler fortæller FCK's Head of Medical Dave Cosgrave om, hvordan han kom til F.C. København og om de knap fem år, han foreløbig har været i klubben.

>> Læs del 1 her

Efter 11 år i Tottenham, Liverpool, Bolton, Stoke and Fulham, sad Dave Cosgrave i London og spekulerede på, hvor hans karriere ville fortsætte, efter han stoppede i nedrykkede Fulham.

Jeg vidste ikke, Brede sendte en mail til Johan Lange
"Da Fulham rykkede ned, blev William Kvist i stedet udlånt fra Stuttgart til Wigan, og han flyttede til Knutsford, en by i nærheden af Manchester, og boede faktisk i min gamle gade. Det er crazy, det var helt tilfældigt. Han beholdt kontakten til mig, og en dag ringede han til mig i London, hvor jeg gik og ventede på det rette tilbud, der matchede min viden og erfaring."

"Han sagde, at F.C. København ledte efter sådan en som mig, for de havde problemer med nogle forstrækninger, og om det ikke var noget, der kunne interessere mig? Jeg havde lige været på Noma om sommeren og haft en fantastisk middag, så jeg tænkte, åhh København... det er nostalgisk! Jeg boede nemlig i København i sommeren 98, mens jeg arbejdede på den irske Dubliner bar, så jeg kendte byen."

"Den dag jeg skulle flyve til jobinterview i København, drak jeg kaffe med Brede Hangeland på Waterloo station og fortalte, at jeg skulle møde Ståle og en fyr, der hed Johan Lange. Brede fortalte mig om Ståle, som lige havde haft en dårlig oplevelse i Wolverhampton, men jeg kendte godt det omklædningsrum, og det var bare umuligt at styre. De var ikke klar til hverken Ståle eller Johan Lange, eller hvem de ellers var kommet med."

"Men jeg var nysgerrig efter at møde den mand, der havde skabt to episke FCK-generationer i Champions League i 2006 og 2010, og Brede sagde, at jeg ville elske at møde ham og også Anders Storskov, for han var en super fyr."

"Brede kendte ikke Johan, men han bad mig om hans e-mail, og den gav jeg ham, og så fløj jeg ellers til København. Hvad jeg ikke vidste var, at Brede sendte Johan Lange en e-mail, hvor han skrev: ”Hvis du lader ham forlade lokalet uden at underskrive en kontrakt, så er det en katastrofe. Venlig hilsen, Brede.”

Drop kæresten og afliv hunden
"Jeg tog til interviewet i mit fedeste tøj og lignede sikkert en rigtig smart London-type med grønt jakkesæt, røde sokker, røde sko... Ståle og Johan må have tænkt, hvad i alverden sker der her!"

Ståle Solbakken og Johan Lange
Ståle Solbakken og Johan Lange. Foto: Jan Christensen, Getty Images

 
"Vi mødtes i Parken med udsigt til banen, og jeg tænkte, wauw, det her er smukt! Ståle fortalte mg om alle sine tanker og om deres problemer med skader og spurgte så til sidst: kan du ordne dem? Og da det var et job-interview, og han lige havde fortalt mig det hele, svarede jeg bare ja, det er ikke noget problem, det kan jeg sagtens."

"De spurgte mig så, hvad jeg ville gøre, og jeg forklarede, at jeg ville strukturere dagen, så vi havde de første behandlinger om morgenen, og så gjorde vi det og de om eftermiddagen, og om aftenen ville vi gøre det og det, og så begyndte Ståle at grine: ”Om aftenen! Ha-ha, det kan du glemme!”

"Kulturen i Premier League er helt anderledes, der begynder du halv otte om morgenen, og den sidste skadede spiller får behandling fra 16-18, men Ståle sagde, at det her er Danmark, så du får et kulturchok."

"Men de vidste med det samme, at jeg var interesseret og parat til at skrive under, for det var tydeligt, at de havde brug nogen her og nu. Ståle spurgte, om jeg havde nogen forpligtelser i England? Næh, ikke ret mange, en kæreste og en hund. Okay, drop kæresten og afliv hunden, sagde han med sin karakteristiske norske humor, men jeg sagde, lad os aftale at jeg forlader kæresten, men beholder hunden. Jeg har haft min hund, Bisto, siden 2006, og den har været med mig i Liverpool, Bolton, Stoke, Fulham og nu København, så den følger bare med."

"Så havde vi en aftale og gav hinanden hånden."
 

Ståle Solbakken og Dave Cosgrave

 
Og sådan fik jeg styr på Nicolai
"Min første FCK-kamp var hjemme mod HJK Helsinki i Europa League, hvor vi vandt 2-0, og den næste var hjemme mod Brøndby, hvor Bashkim scorede sejrsmålet. Det var første gang jeg oplevede en fyldt Telia Parken, og det var ret intenst!"

"Min første opgave var Nicolai Jørgensen, som var en stor kraftkarl, der scorede mange mål, men også døjede meget med forstrækninger. Min ekspertise var, hvordan samspillet mellem kæben, rygraden og bækkenpartiet påvirker din muskulatur, og sådan fik jeg styr på Nicolai. Da vi analyserede ham, så vi nemlig, at hans bækkenparti var skævt, og derfor trænede vi ham i en ændret kropsholdning, når han bevægede sig, og det hjalp med at løsne ham og balancere ham bedre."

 

Nicolai Jørgensen
Nicolai Jørgensen. Foto: Jan Christensen, Getty Images


"Teorien bag dette handler om kroppens sammenhænge fra kæben til fødderne. Hvis din kæbe er lidt skæv, følger øjnene med, og så følger dit hoved med, og kroppen prøver at kompensere, fordi du ikke kan rende sådan rundt og være helt skæv i kroppen. Derfor vrider du kroppen, men det bøjer dig bagover, og så bliver du låst. Når bækkenpartiet prøver at kompensere, så påvirker det dine knæ og dine fødder, og i sidste ende giver det de hyppige forstrækninger!"

- - - - - - - - -

Præstations-evalutionen var ikke nået til Skandinavien
"Da jeg kom til København I 2004 havde Premier League-klubberne gennemgået to en halv evolutions-cyklus inden for ”sports performance”, lige siden revolutionen begyndte med Sam Allardyce i 2002. Forskere, ernæringseksperter, videoanalytikere, fysioterapeuter der rejste med landsholdsspillerne, fysioterapeuter til udlånte spillere, læger, tandlæger... det hele var der i Premier League-klubberne, fordi pengene bare var blevet større og større, så alle havde 25 mand i deres sundhedssektor."

"Da jeg kom til FCK havde vi fysioterapeut Simon Fouchard, massør Jesper Larsen og Morten Boesen som deltidslæge. Præstations-evolutionen var ikke nået til Skandinavien, men det var den, Ståle og Johan ville indføre."

"De havde set og hørt ting en masse i Wolverhampton, hvor de havde arbejdet med Phil Hayward, som nu er leder af klubbens leder sundhedssektor. Phil var i Bolton, da jeg var der, så der er også en forbindelse, og Ståle og Johan mødte de fyre, der udgjorde et stærkt team, der også omfattede Steve Kemp, som nu er fysioterapeut for det engelske landshold. Det var en stærk sundhedssektor, og et stærkt performance team, så de fik øjnene op for det organisatoriske setup, selv om det selvfølgelig ikke var realistisk at kopiere det direkte til FCK."

Når jeg kommer med en ide, finder Daniel altid en løsning
"Efter jeg kom, begyndte vi at ændre indretningen på Nummer 10. Sundhedssektoren var gemt væk i et lille rum nede ved toiletterne, så det første vi gjorde var at skabe plads til et nyt, stort rum til behandling, bl.a. ved at inddrage en lille lejlighed, som af og til blev benyttet af gæster."

Fysioterapi-rummet på Nummer 10
Foto: FCK.DK


"Før i tiden holdt vi spillermøder oven på i frokostrummet, hvor man sad tæt omkring små, runde borde og så på et lille lærred, og i stedet indrettede vi et nyt auditorium. Vi ændrede også vores fitnesslokale, for vi havde brug for flere redskaber til at understøtte den måde, vi gerne ville spille på. FCK’s fodboldfilosofi er høj intensitet med hurtig restitution, men vi kunne bl.a. se, at vi fik seneskader i kampene. Måske fordi den fysiske belastning af spillerne var steget under Ståle."

Så vi satte os, Ståle, Anders Storskov, Daniel Rommedahl og jeg, og vi ændrede også fitnesslokalet. Daniel, vores administrationschef, har altid været meget positiv overfor disse forbedringer. Når jeg kommer med en ide, finder Daniel altid en løsning.

Og det kan godt betale sig. Når alle processerne kører, og hvis du laver din styrketræning og restitution, hvis du spiser og drikker rigtigt, og du har kontinuitet i trænerstaben og så videre. Hvis alle de variable, som du kan påvirke, er konsistente, får du markant færre skader.

Vi kører hvert år en audit over alle skader, og når vi er med i Champions League, kan vi sammenligne os med Top 32-holdene i Europa. Vi skal selv indrapportere en masse til UEFA, men vi får også masser af data retur, og i den seneste Champions League-sæson i 16/17 havde vi en ”player availability” i kampe på 96 % og i træning på næsten 100 %, på grund af den måde vi træner på.

Dave Cosgrave og Federico Santander
Dave og Federico Santander i Champions League-hjemmekampen, hvor FCK slog Club Brugge. 4-0. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

- - - - - - - - -

Manageren er nok mere tryg nu
"Med vores ekspertise kan vi også undersøtte FCK’s transferstrategi. Eftersom en af mine kompetencer er rehabilitering og evnen til at få en spiller tilbage på banen, så er manageren nok mere tryg nu, når han køber en spiller som Varela eller beslutter at hente Boilesen tilbage. Vores rekrutteringsstrategi kan håndtere sådanne spillere, og det går også tilbage til Sam Allardyce og hans model i Bolton. Køb en skadet spiller, der har en god historik, byg ham op igen ved hjælp af de nødvendige eksperter, og så har du en topspiller."

Dave Cosgrave og Guillermo Varela
Dave og Guillermo Varela under træningslejren i Dubai i januar 2019. Foto: FCK.DK

 
"Det gælder også salg af spillere. Da Robin Olsen blev skulderskadet i starten af 2018, havde han to ting i hovedet: komme med til VM og blive solgt til en større klub. Men så skulle han pludselig nå at blive klar i løbet af 10-11 uger, fordi han var nødt til at spille en hjemmekamp mod FC Midtjylland, for ellers ville den svenske landstræner ikke være sikker på, om han skulle udtage ham, og så ville FCK ikke have haft en målmand med til VM. Så kompetencerne hjælper både køb og salg af spillere. Vi kan hjælpe med at få dem ind, og vi kan også hjælpe med at få dem ud. Og i sidste ende, kan du takke Sam Allardyce..."

- - - - - - - - -

F.C. København sikrede for nylig sit 13. mesterskab i klubbens 27-årige historie, men for Dave og hans kolleger, er det kun et skridt på vejen i deres langtidsplanlægning.

Robert ved, hvad han skal gøre
"På grund af EM2020 skal landsholdene ud og spille vigtige kampe i juni i stedet for venskabskampe. Så vi har længe vidst, at vores landsholdsspillere ikke ville få nogen hvile, og hvis FCK kommer i europæisk gruppespil igen, får de først pause i december."

"I vores planlægning giver vi månederne farvekoder og så planlægger vi nøje for at undgå, at spillerne bliver overbelastede. Vi skulle have dem klar til slutspillet og til landskampene i juni, for vi behøver dem allerede i juli og august, og så er der landskampe igen i september, og hvis vi kommer i gruppespil, bliver der heller ikke nogen pauser i efteråret."

Dave fortæller FCK TV om pre-season i januar 2019


"Vores job er at have spillerne klar, så manageren kan vælge, hvem han vil bruge. Hver uge begynder vi på en ny cyklus – er spilleren klar til, at manageren kan bruge ham. Det kan være en midtuge-reservekamp eller en turneringskamp i weekenden, det blander vi os ikke i, vi skal bare sørge for, at de er klar."

"Der er også U21-EM i juni, hvor vi endnu ikke ved, hvem der skal med. Men vi har tre scenarier: spilleren er skadet og bliver hjemme. Spilleren er klar, men skal ikke med. Spilleren er klar og skal med. Vi har ikke indflydelse på det hele, men vi har et godt samarbejde med de fleste landshold, og vi fortæller dem meget tydeligt hvad vi forventer af dem og af spilleren. Det giver os en vis indflydelse. Og så ved vi, hvornår de kommer tilbage, og at de første to uger er meget vigtige, hvor vi skal passe godt på dem, fordi de ofte har brug for en pause."
 

Dave Cosgrave and Peter Ankersen
Dave behandler Peter Ankersen i omklædningsrummet i Telia Parken. Foto: FCK.DK

- - - - - - - - -

Robert Skov, sæsonens store stjerneskud med 27 mål, er en af kandidaterne til Danmarks U21-landsholdstrup. Han har allerede spillet 45 FCK-kampe og kun været ude et par uger i marts med en mindre knæskade.

"Vi har et program klar til ham til de sidste uger af slutspillet, og hvis han bliver udtaget, ved han hvad han skal lave på forhånd, når han er med landsholdet og efter turneringen, afhængigt af om Danmark skal spille tre eller flere kampe. Og fordi han er så engageret i sin karriere, behøver han ikke ret meget rådgivning. Han ved alt om mad og drikke, om søvn, om hans knæ, og vi har bare givet ham nogle råd om, hvordan han skulle bevare sin power. Han følger nogle øvelser, vi gav ham fra årets start for at forberede ham på det her, og det er sådan set ikke raketvidenskab, det er bare god planlægning."

Robert Skov
Robert Skov i Europa League-hjemmekampen mod Slavia Prag i oktober 2018. Foto: Jan Christensen, Getty Images


- - - - - - - - -

Ved at vinde mesterskabet inden de sidste tre runder, fik Dave og hans kolleger mulighed for at skåne nogle af de mest belastede spillere som N’Doye og Zeca.

Corner, du har lavet et stort hul i banen!
"Der er meget, man kan kontrollere, men du ved aldrig, hvad der sker, så snart fløjten har lydt. I alle kampe kan der ske noget, der vender op og ned på spillerens karriere, som vi desværre så med Stephan Andersens akillesseneskade mod FC Midtjylland. Vi må bare være forberedt på, hvad der kan ske, og så kan vi enten være meget heldige, eller der kan opstå kritiske situationer."

"Jeg tænker tit på den kamp for nogle år siden, det var også mod FC Midtjylland, hvor Andreas Cornelius fik en kæmpe lufttur og landede på hovedet med et brag. Vi tænkte, at han aldrig ville komme op igen efter det der, men han rejste sig bare og rystede lidt på hovedet og spillede videre, selvom... Corner, du har lavet et stort hul i banen!"
 

Andreas Cornelius
Andreas Cornelius mod FC Midtjylland i Telia Parken i december 2014. Fotos: Lars Rønbøg, Getty Images (redigeret)

- - - - - - - - -

Dave har mange kompetencer fra universitetet og hans arbejde i den engelske topklubber, men for et par år siden besluttede han at hente helt ny inspiration.

Vi ofrer så meget, selv om vi ved, det kun er et job
"Da jeg var blevet etableret i min rolle her i FCK, indså jeg at der var så mange udfordringer, som ikke kun handlede om at være behandler, og på et tidspunkt havde jeg gang i rigtig meget forskelligt. Jeg besluttede derfor at finde en high-perfomance mentor - en, der havde været i et tilsvarende miljø, som kunne guide mig i den rigtige retning. Jeg fandt Craig White, som havde arbejdet med rugbyholdet British Lions, hvor du på fem uger skal skabe et hold fra alle de forskellige nationaliteter, der skal ud og spille mod topholdene fra New Zealand, Sydafrika og Australien."

"Vi lavede en aftale for et år, og han fløj til København engang imellem, hvor vi tilbragte tre dage lukket inde på et værelse eller gik ture i byen og i naturen, hvor jeg fik indsigt i de mere bløde kompetencer og forståelsen for, hvorfor vi ofrer så meget, selv om vi ved, det kun er et job. Craig fik mig til at indse og forstå, hvorfor jeg gør det her og den dybere mening med det, så jeg ikke brænder ud. Der er nemlig så meget tæt tid sammen med andre mennesker i det her job, og så mange følelser og så mange op- og nedture."

Craig White
Craig White. Foto: craigwhitecoaching.com

 

"Det var virkelig givende! Mænd i en macho sportsverden ved ikke, hvordan de skal være sårbare, og den nye rolle for folk i min position er at forstå menneskers sårbarhed, og at alle ikke er en hård kriger med en indre frømand. Nogle er kreative, og nogle er introverte, og Craig lærte mig at se på mennesket, for vi er først og fremmest mennesker og ikke bare en fodbold-business. Uden mennesker, er der ingen business."

"To personer, der har inspireret mig meget i FCK, er William Kvist, som har en meget stor forståelse for de bløde kompetencer, som kræves for at overleve i det her miljø. Og Martin Langagergaard, som kom for nylig som præstationspsykologisk konsulent. Med sin store viden og erfaring har han lært organisationen, at vi ikke altid kan køre på et højenergi-niveau, for det er vi ikke bygget til. Det er meget vigtigt, at vi skruer ned engang imellem, så vi veksler mellem lav- og højenergi-niveau."

"Så nu taler vi åbent om meditation og vejrtrækning og om at skrue ned for energiniveauet og om at gå ud og tage en kop kaffe med din kone. Ludwig Augustinsson var kongen af restitution, da han var her, det handlede altid om restitution og blive klar til at præstere igen, så vi jokede med, at han sov om natten i hans spacelegs... Han skulle have slukket dem engang imellem og gået ud og spist en is. Martin har været et dejligt supplement til staben, og en perfekt katalysator for den retning, vi bevæger os i som fodboldklub."

- - - - - - - - -

Vi udvikler den næste generation
"Efterhånden som vores sundhedssektor blev større, og fordi vi gerne vil være pionererne i skandinavisk fodbold, så besluttede jeg, at vi skulle udvikle den næste generation inden for området. I tre år har vi derfor taget to studerende ind hver år, som enten vi eller andre idrætsklubber kan få glæde af i fremtiden. Vi træner dem, giver dem en masse ansvar, og de får en erfaring i vores Talentafdeling og med vores førstehold, og desuden støtter vi dem med en masse uddannelse."

"Abdel Benkacem er leder af Talentafdelingens sundhedssektor, og vi arbejdede sammen i Fulham, så jeg hentede ham hertil, og han har udviklet et uddannelsesprogram, så vi virkelig løfter de studerende til et højt niveau og giver dem ansvar."

"De er stadig studerende på universitet og får uddannelsesstøtte og så videre, men vi dækker deres udgifter, og så betaler vi dem timeløn, når de udfører konkrete opgaver. Du skal have en rimelig løn for et rimeligt arbejde, for jeg mener ikke, vi skal efterligne den engelske model, hvor mange arbejder gratis."

"Sports science er for alvor blevet en del af fodbolden nu, og de senere år har de engelske universitetet f.eks. uddannet tusinder af specialister, hvis eneste mål er at blive involveret i elitesport. Men der er bare ikke job til dem allesammen, så mange er parate til at arbejde gratis, og det er bare ikke i orden. Jeg synes, gratis arbejdskraft er et virkelig stort problem i sportsverdenen."

"Men vi har altså etableret en sundhedssektor, hvor vi udvikler den næste generation. Jonas Winther Sørensen var en af de studerende, og han har været fremragende, han måler og registrerer en række fysiske data for os, så vi altid ved helt præcist, hvordan spillernes niveau er på et givent tidspunkt. Alexander Brun har gennemført vores uddannelsesprogram og rejser nu til Norge, Morten Carl har været gennem programmet og er nu ledende fysioterapeut i Lyngby, og Mathias Larsen og Kevin Rasmussen er lige ved at være færdige nu."

"På den måde søger vi også at være noget for byen og givet noget tilbage til samfundet, hvilket er en del af klubbens nye strategi."
 

Dave Cosgrave og Alexander Brun
Dave og Alexander Brun. Foto: FCK.DK

 

"Noget andet, der er meget vigtigt for mig at fremhæve er, at da jeg kom til klubben, så bemærkede jeg straks værdien af, at Jesper Larsen, Simon Fouchard og Anders Storskov har været i klubben så længe. De tog mig med det samme under deres vinger, og Karina Danielsson og Per Wind fra administrationen tog sig også rigtig godt af mig, og de er en del af hele fundamentet for klubben. De delte åbent ud af alle deres erfaringer og hjalp mig til hurtigt at blive en del af kulturen, fordi især Jesper, Simon og Anders har været så meget igennem sammen."

"Vi bærer alle fortiden med os, og vi husker den, så vi kan fortælle den til den næste generation, så de også kan føle sig som en del af klubben. På samme måde som jeg engang har fået det formidlet, skal vi formidle det videre til de næste."

"Men alle forlader klubben før eller siden, og jeg har altid været meget bevidst om, at tingene kan ændre sin lynhurtigt i fodboldverdenen. Så for at sikre kontinuiteten udarbejde vi processer og arbejdsgange, så hvis jeg en dag bliver kørt over af en bus, kan klubben stadig udføre opgaverne. Det er sådan Ståle har bygget noget, der helt sikkert vil være holdbart i mange år fremover."

- - - - - - - - -

Dave vidste godt lidt om danskerne, inden han flyttede til København, og han er ikke blevet skuffet. Efter fem år nyder han stadig byen, danskerne og den danske hygge.

De venter altid på den grønne mand
"Da jeg første gang kom i sommeren 1998, anede jeg ikke at jeg ville være tilbage igen i 2014, men jeg har altid elsket danskerne, fordi de er selvstændige individer. De følger ikke bare med strømmen, de vil gerne gå deres egne veje. Men en ting, der virkelig udfordrede mig, var: de venter altid på den grønne mand skal lyse i trafiklysene! De vil alle gerne være indiviualister, men de venter altid på den grønne mand!"

"Det paradoks forvirrede mig så meget, at jeg synes danskerne er meget interessante som mennesker. Så mens alle siger, at København er sådan eller sådan, så bruger jeg hellere tiden på at analysere danskerne, og jeg synes virkelig det er interessant at prøve at forstå, hvorfor de gør som de gør. Derfor er København en interessant by."

"Og fordi alle venter på den grønne mand, så tror jeg folk har lidt mere tid til at tænke over tingene og reflektere over livet. Og de elsker at lave hygge, de elsker brunch lørdag og søndag formiddag, og de elsker at bade i havnen, de respekterer hinanden på cykelstierne, du ser ikke noget road-rage og ballade. I London er det en daglig kamp bare at komme med undergrundsbanen, og nogle gange er det en kamp at overleve en bustur, fordi der kan være nogen med en kniv. Sammenlign det med den idylliske lykke i København!"

"Danskerne kan godt være lukkede, mens irere er meget udtryksfuld. Vi rejser meget runde i verden, og er verdens bedste couch-surfere. Vi kommer fra en kultur, hvor du ikke først kigger ud af vinduet, hvis det banker på døren, du åbner bare og lukker vedkommende ind. Og hvis nogen har brug for en seng, så giver du vedkommende en seng, og hvis nogen er ensom, så bliver du en ven. Alt det er meget værdifuldt både i samfundet og i mit eget job. Det hjælper mig meget at være nysgerrig, og som irer er min grundindstilling at være åben og udadvendt."

- - - - - - - - -

Efter 11 år i Premier League var Dave vandt til medieopmærksomhed fra hele verden, men ikke på den måde, en klub som F.C. København arbejder med content, medier og fans. Men tiderne skifter i fodboldverdenen i disse år.

FCK TV har på en måde brudt en barriere
"FCK TV har på en måde brudt en barriere i forhold til, at læger og behandlere fortæller om deres arbejde. Dokumentaren om Bashkims genoptræning og opfølgningen på Andreas Cornelius' brækkede ankel, og Erik Johansson-dokumentaren med især det afsnit, hvor du rent faktisk så hele hans knæoperation, mens Morten Boesen forklarede hvad der foregik. Sådan noget lavede man bare aldrig før! Jeg ved ikke om det er godt eller skidt, men det er content, og nu er der også andre klubber, der laver videoer om genoptræning."

"Dave fortæller FCK TV, hvordan Andreas Cornelius kunne spille fire måneder efter sit åbne ankelbrud."

 

"Men det er fremtiden. Du vil se, at alt hvad der foregår i en fodbold klub kan bruges som content. Vi kan se allerede nu, hvor flydende grænsen er mellem spillere, behandlere, trænerstab og medieafdelingen. Men Ståle er også meget klar på, at han mener, at FCK kan og skal være meget transparente."

Morten Boesen
Klublæge Morten Boesen fortæller om Erik Johanssons knæoperation. Foto: FCK TV

>> Se Erik Johansson-dokumentaren her

"For fem år siden ville en medieafdeling aldrig få lov til det her, men nu ser du f.eks. i Amazons dokumentar om Man. City, at det meste af kontakten er mellem spillere og behandlere. Det er den menneskelige side, der er interessant, og spillerne er nu direktører for deres eget brand, og fansene er interesserede i det brand. Når Robert Skov er skadet, vil vores fans vide fra dag til dag, nærmest fra minut til minut, hvordan han har det."

Vi er nødt til at give dem noget
"Udviklingen de seneste fem år har været så stor, så hvis du tænker på hvor hurtigt sociale trends generelt udvikler sig, så vil spillerne snart have go pro-kamera på, når de sætter sig ind i deres bil, og de deler hvad de spiser til morgenmad og så videre. Det hele bliver content."

"Fremover bliver en fodboldklub en udgivervirksomhed, et mediehus. Nogen højt oppe i organisationen, hvor man tager de store beslutninger, vil sige, vi skal have 200 timers personorienteret content om skader, fordi det ønsker vores fans, og de vil følge udviklingen dag for dag, mens spilleren genoptræner. Bare som et eksempel. De ældre fans på Nedre C kan have svært ved at forstå, at det er en fodboldklub, men det er også en content klub. Sådan vil fremtiden se ud, for interessen er enorm. Vi er nødt til at give dem noget."