Lukas Lerager

Lerager: 19 kampe i træk med fuld spilletid

Lukas Lerager blev udskiftet 11 minutter før tid af vores udekamp mod Manchester City den 5. oktober, og siden har han fået fuld spilletid i alle vores kampe i Superliga, Champions League og pokal.

Før 2. påskedags udekamp i Randers er han oppe på 19 kampe i træk, og det spurgte vi ind til efter lørdagens træning på Nummer 10.

“Jeg var faktisk ikke klar over, at det er mange kampe i træk med fuld spilletid,” sagde Lukas Lerager.

"Og så er det jo fordelt på både efteråret og foråret, så der har været en vinterpause undervejs, men jeg føler mig generelt også godt tilpas og mærker ikke noget træthed."

"Jeg kan ikke huske, om jeg har prøvet det før i karrieren, men så skal det være, da jeg var i Zulte Waregem eller Bordeaux, hvor jeg også spillede mange kampe."

"Det er jo ellers ikke den position på banen, hvor man løber mindst i løbet af en kamp?"

"Nej, men så handler det jo om at pleje sin krop ordentligt og bevare det gode flow, man er inde i, ved at gøre nogle gode ting for kroppen."

"Bliver det en karantæne, der stopper stimen?"

"Det håber jeg ikke, men nu fik desværre et mere mod Nordsjælland, så det er tættere på. Det er lidt ærgerligt, for jeg havde ellers håbet at gå gennem sæsonen uden karantæne."

"Du kunne jo lade være med at skubbe tre nordsjællændere omkuld, he-he...?"

"Ja-ja, men regler er jo regler, og når der er fløjtet, skal man jo slippe bolden med det samme, og når der så er tre nordsjællændere der ikke gør det, så synes jeg, det er irriterende."

"Der er vist også en regel om, at man ikke må skubbe modstanderen..."

"Ha-ha, ja, men så må de lade være med at tage bolden i hænderne. Men okay, det så måske lidt voldsomt ud, men det er hvad der sker i kampens hede engang imellem."

Lukas' advarsel udløste tre strafpoint, så han er oppe på 14 point og kan stadig tåle en mild eller middel advarsel (til tre eller fire point), men med en grov til seks point, så når han grænsen på 19 point, der udløser en karantænedag.

"Men du er ikke sådan en, der signalerer til Neestrup, at du gerne vil ud de sidste fem-ti minutter i kampene, når der skal friske folk på banen?"

"Nej, slet ikke. Det er det værste at blive taget ud ti minutter før tid, i hvert fald hvis man føler, at kampen ikke er til det. Det er selvfølgelig lidt anderledes, hvis vi er foran 3-0, men hvis vi fører med en enkelt, har jeg det bedre med at være på banen og have indflydelse."

"I Vejle spillede Karamoko forward, og Corner bliver forhåbentlig også snart klar - hvilken forskel gør det for dig som 8'er, om det er en af dem i forhold til når Hákon eller Jordan spiller forwardpladsen?"

"Det ændrer egentlig ikke så meget, når først spillet foregår i feltet, bortset måske fra min positionering, altså hvor i feltet jeg skal løbe hen. Men med en forward, der går mere tilbage i banen, skal jeg måske tage nogle flere dueller på høje bolde, hvis det er det, vi har behov for."

"På mandag skal vi ud og forsvare førstepladsen i Randers, og forberedelserne er vel 'business as usual'?"

"Ja, det kan du godt sig. Vi skal selvfølgelig være opmærksomme på, hvad de er gode til, men ellers kræver det først og fremmest, at vi selv er klar i kasketten og bygger videre for at blive endnu bedre. Og så er det ligegyldigt om vi ligger nummer et eller tre, for vi skal bare have det samme fokus som hidtil på at blive ved med at vinde fodboldkampe," slutter Lukas Lerager, der blot mangler fem kampe i at runde 100 kampe for løverne.