Anders Hall Toft, FCK, samt FC Nordhavns formand Tobias Schiermacher og næstformand Markus Rygaard

Klubben uden fodboldbaner - FC Nordhavn er ny samarbejdsklub

F.C. København er glade for at præsentere FC Nordhavn som ny samarbejdsklub.

”FC Nordhavn er en ganske ny klub, som blev stiftet i 2017 af nogle vildt ærgerrige og engagerede mennesker, der ønsker at skabe en fodboldklub i den nye Nordhavn-bydel på Østerbro," fortæller Anders Hall Toft, der er leder af FCK's klubsamarbejde.

 På billedet sætter formand Tobias Schiermacher og næstformand Markus Rygaard pennen til papiret, der bekræfter samarbejdet.
FC Nordhavns formand, Tobias Schiermacher, signerer samarbejdsaftalen sammen med klubbens næstformand, Markus Rygaard. Foto: FCK.DK.


Ildsjæle bag klub med begrænset plads
"De ildsjæle, der står bag FC Nordhavn, brænder virkelig for at give børn i Nordhavn muligheden for at blive en del af foreningslivet, hvor venskaber, sundhed, trivsel og leg skabes.”
 
”FC Nordhavn har et par børnehold, men de er begrænset af faciliteter – der er simpelthen ingen steder at træne. Som situationen er lige nu, bruger de Copenhagen International Schools multibaner og en lokal skole på Østerbro samt Ryparkens Idrætsanlæg.
 
Bedre børnemiljø i en bydel i vækst
”Laver man en hurtig Google søgning på antallet af beboere i Nordhavn, er det et faktum, at befolkningstilvæksten vokser eksplosivt de kommende år.”
 
”Vi har i samarbejde med FC Nordhavn lavet en plan for, hvordan vi kan hjælpe hinanden med at lave et fantastisk fodboldmiljø for alle børn og øvrige, der ønsker at være en del af et fodboldfællesskab."
 
"Vi venter blot på at kommunen bidrager med en bane, så børnene i Nordhavn kan blive en del af et sundt og børnevenligt fælleskab. Vi håber virkelig på, at de finder en løsning på problemet. Børnene har allerede være for længe væk fra foreningslivet,” slutter Anders Hall Toft.

FCK Talent-erfaringer på herresenior
FCK's klubsamarbejde fokuserer først og fremmest på at skabe bedre og sundere børnemiljøer i de lokale klubber, men FC Nordhavn har også et herreseniorhold, som netop for et par år siden rykkede op fra serie 3 til serie 2 og nu jagter en oprykning til serie 1 - blandt andet med hjælp fra Adam Mansa, som har en fortid i F.C. Københavns Talentafdeling (Adam er årgang 1997).