- Vi skal gå ud og vise forskellen

Klokken er kvart i bold

Det er 76 dage siden den sidste betydningsfulde kamp og spillerne er nu i gang med de allersidste forberedelser til 11 hektiske uger med minimum 16 kampe i pokalen og SAS Ligaen. - Jeg tror jeg kan svare på alle spillernes vegn når jeg siger, at vi alle sammen glæder os ufattelig meget til spille foran vores fans og mærke suset igen, siger Michael Gravgaard til FCK.DK.

For første gang siden 2004, starter klubben forårssæson uden Royal League-kampe, men Ståle Solbakken og hans trænerstab har til gengæld haft mulighed for at arbejde næsten uafbrudt i to måneder med en trup uden for mange skader.

Anfører Michael Gravgaard, der har siddet store dele af opstarten over på grund af en drilsk lyskenskade, ser dog også positivt på vinterens træninger og kampe.

- Jeg synes det ser fornuftig ud. Vi har spillet træningskampe mod kvalificerede modstandere, og har spillet noget god fodbold og har scoret en del mål. Det har ikke været Royal League-kampe, men de har i princippet været af samme slags. Vi kan dog ikke se bort fra at vi ikke har spillet nogle ”rigtige” kampe, hvor der virkelig har været noget på spil, men det er trods alt den samme situation for de øvrige hold, siger Gravgaard til FCK.DK.

Med få spillere med på ligalandsholds tur eller andre landsholdsopgaver har der været mulighed for de tre nye spillere, Zdenek Pospech, José Junior og Ulrik Laursen, at blive godt integreret i klubben - en proces som Jesper Grønkjær betegner som ”smertefri”.

- Det er tre spillere som allerede er vant til at tage ansvar på en fodboldbane, og de har været profiler på deres respektive hold. De kommer til en klub, hvor der i forvejen findes en del erfarne landsholdspillere, men de er hurtigt faldt til - uden problemer, siger F.C. Københavns nummer 10.

På lørdag starter foråret med et besøg til Næstved, som Løverne også mødte i den samme pokalrunde for seks år siden. Dengang vandt Byens hold 5-1 (2 x Zuma, 2 x Røll og 1 x Jónsson) og gik hele vejen til finalen. I år er målsætningen den samme selvom klubben, i de seneste år, ikke har haft det nemt mod førstedivisions-modstandere. Gravgaard forklarer:

- Historien har vist at vi har haft det svært med lavere rangerede hold, f.eks. Slagelse og Fredericia. Vi ved efterhånden, at vi ikke vinder mod et hold som Næstved uden en kvalificeret indsats. Vi skal derfor bevare fokus og have fuld koncentration i samtlige 90 minutter.

Næstved ligger p.t. nummer 12 i 1. division, og ifølge klubbens hjemmeside forventer de 10.000 tilskuere til ”årets kamp” på lørdag, hvor drømmen selvfølgelig er sejr over ”hovedstadsklubben”. Michael Gravgaard satser på at klubbens mange tilrejsende fans vil markere sig positivt på Næstved Stadion: 

 - Jeg tror jeg kan svare på alle spillernes vegne, når jeg siger at vi alle sammen glæder os ufattelig meget til at spille foran vores fans og mærke suset igen. Det er dejligt at så mange har valgt at tage til Næstved på lørdag – det betyder meget for os.

- Vi har et fælles mål og jeg ved at vores fans forstår at vi har brug for deres opbakning ligegyldig hvordan det går på banen. Vi glæder os også til lørdag, slutter Gravgaard med et smil.