Viktor Claesson og Victor Froholdt

Kampreferat: Skidt start på begge halvlege endte alligevel med tre point

De to hold
Elias Achouri var tilbage efter en kort skadepause i en start-11’er, hvor også Elias Jelert og Roony Bardghji var nye i forhold til tirsdagens pokaldyst og erstattede Diogo Goncalves, Christian Sørensen og Jordan Larsson, så holdet var: Grabara – Ankersen, Vavro, Diks, Jelert – Lerager, Falk, Højlund – Roony, Cornelius, Achouri.

Randers var uden den skadede anfører Björn Kopplin, men stillede ellers med samme hold som mod AGF for en uge siden – efter at have roteret lidt i torsdagens pokalnederlag til Brøndby.

Udsigt over Cepheus Park Randers
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Randers flyvende fra start
Der var mere stille end normalt på Cepheus Park, for der var tomt i vores udeafsnit på grund af en dom fra Fodboldens Disciplinærinstans. Men i starten havde de ca. 5.500 Randers-fans en del at glæde sig over, for de lyseblå kom nemlig flyvende fra start.

Allerede i første minut ramte en Simen Nordli-afslutning lidt tilfældigt både Denis Vavro og Kevin Diks, inden bolden studsede vores vej, hvilket vil sige over mål til hjørne.

Efter hjørnet spillede de sig gennem vores forsvar, og Filip Bundgaard hamrede bolden på stolpen fra spids vinkel. Hvis det var et wake up-call, så hørte vi det ikke, for var vores defensiv stadig helt væk et par minutter senere, da Mikkel Kallesøe slog et fladt indlæg i feltet, som Bundgaard kom først på og prikkede bolden mellem benene på Grabara til 1-0.

Hurtig - og flot - Falk-udligning
Men bare tre minutter senere udlignede vi efter et hjørne, der blev headet ud til Falk, som resolut huggede til bolden, og den strejfede vist lige en Randers-spiller, inden den tog underkanten af overliggeren, gik ned i græsset og op i nettaget.

Jubel efter scoring
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Så åndede vi lettet op i håb om, at den dårlige start nu var ”nulstillet”, men nej… efter 11 minutter løb Daniel Høegh helt fri ved fjerneste stolpe på et Bundgaard-indlæg, men Grabara reddede fornemt med en fodparade.

Siden kom vi dog bedre med, men først henne omkring midten af halvlegen begyndte det at ligne et dominerende FCK-hold, som bare havde svært ved at spille sig til afslutninger.

Otte minutter før pausen var vi dog tæt på, da Lukas Lerager lagde en god aflevering på tværs i feltet, men Patrik Carlgren afværgede Oscar Højlunds firsttimer med en fodparade.

Oscar Højlund
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Inden pausen nåede vi at forære Randers en ny stor chance, da Kevin Diks smed bolden væk midt på banen. Efter en hurtig kontra kom John Björkengren til afslutning i feltet, men Grabara sørgede for, at vi kunne gå til pausen med 1-1.

Også skidt start på 2. halvleg
Orri Óskarsson afløste Andreas Cornelius efter pausen, og hvis man troede, vi havde taget ved lære af den sløje start på 1. halvleg, så måtte man tro om.

Vi kom lige så dårligt ud igen, og Randers sad fuldstændig på spillet i det første kvarter, hvor vi efter syv minutter sendte Christian Sørensen og Viktor Claesson ind for Peter Ankersen og Oscar Højlund.

Den ene Randers-dødbold afløste den anden, men de kom dog ikke til de store chancer, selv om det brændte på et par gange – og til sidst gik det galt.

Randers foran efter en time
Efter en times spil fik Simen Nordli bolden i feltet af Oliver Olsen, og nordmanden fik tid og plads til at vende rundt og sparke bolden fladt ind ved stolpen, hvor Grabara ellers var tæt på at nå den.

Simen Nordli scorer til 2-1
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Herefter kom Jordan Larsson ind for Roony, og der gik kun få minutter før han blev nedlagt uden for Randers-feltet, men Sørensen skruede dødbolden lige over det ene målhjørne.

Ligesom ved 0-1-målet, så reagerede vi dog godt på Randers-føringen, og der var jo også masser af tid til at vende slagets gang. Men derfor kan det godt gå stærkt, når kombinationerne sidder i skabet, som de gjorde i det 66. minut.

Grabara stod med bolden i eget felt, og ti sekunder senere lå den i nettet bag Carlgren: Grabara spillede Vavro, som slog et langt skift over til Achouri i venstre side, og vi fangede Randers-bagkæden i ubalance, da Claesson tog et perfekt løb i feltet, modtog bolden og elegant chippede den over Carlgren til 2-2.

Viktor Claesson
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Vi fortsatte nu med at dominere og kom til et par hjørnespark, og på et af dem snittede Vavro bolden videre til Orri, som prikkede den over stregen fra nært hold, men han var desværre offside, hvilket et VAR-tjek også bekræftede.

I 72. minut måtte VAR i aktion igen, da Orri med en genial frispilning sendte Jordan Larsson alene igennem, og også han chippede bolden over sin landsmand i Randers-målet. Linjedommeren vinkede ikke, men for en sikkerheds skyld blev opspillet tjekket, og der var ikke offside.

Jordan Larsson
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Randers kæmpede videre
Som kampen var forløbet, kunne det nok have knækket mange hold, men ikke Randers, som indædt forsøgte at kæmpe sig tilbage. Efter 78 minutter var de meget tæt på, da Mads Enggård headede bolden på stolpen, efter et hjørne blev snittet videre i feltet, men tættere kom de heller ikke, selv om de forsøgte til det sidste.

Randers-satsningen gav dog også blottelser bagude, og i 84. minut burde vi have lukket og slukket, da Jordan spillede Achouri helt fri, men Carlgren gik godt ud og parerede skuddet.

Minuttet efter var keeperen dog mere heldig end dygtig, da han tog fejl af et lumsk Vavro-langskud, der lige så godt kunne have studset i mål i stedet for at gå til hjørne.

Denis Vavro
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


I 88. minut sendte vi Victor Froholdt ind til Superligadebut i stedet for Elias Achouri, og der var også mindst seks minutters tillægstid at spille i, hvor Randers fortsat pressede hårdt for udligning. Men dels forcerede de lidt for hektisk, og dels forsvarede vi os virkelig godt og gav ikke chancer væk, og i stedet fik Orri en god kontramulighed i 93. minut, hvor Carlgren dog kom godt ud i ham.

Froholdt-scoring i sidste minut
I sidste tillægsminut opfangede Jordan en lang Randers-fremlægning, og Orri spillede Victor Froholdt på midten af banen. Han trak ned mod Randers-feltet og havde Claesson med, og egentlig skulle de jo bare have tiden til at gå – men Froholdt udnyttede, at der var god plads til at trække helt ned til kanten af feltet og sparke bolden fladt ind ved den ene stolpe.

Victor Froholdt
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


4-2 og hjem til København med tre point. Kønt var det ikke, og indledningen på de to halvlege var bestemt ikke noget at råbe hurra for – men som Neestrup opsummerede bagefter: vi vandt, vi ligger nummer et, og nu skal vi ud og spille vores chance for at gå videre fra Champions League-gruppen. Det kunne være værre.

Victor Froholdt
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images