Nicolai Boilesen

Kampreferat: Sådan nogle kampe skal vi vinde!

Taber terræn i stedet for at hale ind
Det var en lidt tom følelse, man sad med efter en ellers udmærket og stabil indsats mod de midtjyske mestre, for det kneb med at se isoleret på aftenens opgør. I baghovedet spøgte tre kampe mod topholdene AGF, Brøndby og FC Midtjylland, hvor vi spillede til meget mere end to point og dermed tabte terræn i stedet for at hale ind.

Nicolai Boilesen var klar igen efter sin skade og erstattede karantæneramte Zanka, mens Victor Kristiansen beholdt sin startplads. På midten blev der plads til både Stage, Zeca og Lerager, da Falk rykkede frem i forreste kæde i stedet for Fischer. FCM havde Cajuste og Nicolas Madsen i karantæne.

Lukas Lerager


Livlig start
Midtjyderne kom til en afslutning allerede i det 2. minut, da Isaksen bankede bolden over mål efter et hjørne, men fire minutter senere manglede Nelsson ikke mange centimeter i at få hovedet på en Bartolec-dødbold tæt under mål.

En livlig start, hvor gæsterne var mest på bolden, men spillet blev snart mere låst og taktisk med masser af duelspil mellem de to felter, mens de to keepere ikke blev sat på prøve.

Efter 17 minutter tog Daramy sig til baghovedet og måtte ned og ligge, efter at han allerede i kampens start blev hændeligt ramt af Onyekas støvle i baghovedet. Han blev klarmeldt af lægen og fortsatte nogle minutter, hvor han nåede at servere et glimrende indlæg til Jonas Wind, som i god position headede lige på Jonas Lössl. Herefter måtte Daramy dog udgå til fordel for Bundu.

Mustapha Bundu


Meget duelspil og meget få chancer
I midten af halvlegen havde vi skabt et fornuftigt spilovertag mod et FCM-hold, der enten ikke ville eller kunne skabe ret meget offensivt. De pressede heller ikke højt, men stod langt tilbage, når vi byggede op, hvilket til gengæld betød mindre plads at spille på.

Falk slap fri i højre side af feltet en enkelt gang, men ramte ikke nogen med sit indlæg, og ved et par andre lejligheder manglede vi også skarphed i de sidste aktioner. Defensivt stod vi meget solidt, og unge Victor Kristiansen imponerede igen på venstre backen og stødte også fint med frem flere gange og kom til indlæg.

Vi skulle dog hen til seks minutter før pausen, før vi for alvor blev farlige, da netop Victor Kristiansen fandt Bundu med en fremragende aflevering i feltet, men Scholz kastede sig blokerede hans skud til hjørne.

Victor Kristiansen og Nicolai Boilesen


FCM reddede på stregen
Efter en halvleg, der mest formede sig som en stillingskrig, kom vi godt og aggressivt ud til 2. halvleg og havde et par gode aktioner i de første minutter, inden vi skabte kampens første kæmpe chance i det 50. minut.

Efter et langt Bartolec-indkast afsluttede Falk midt i feltet, men Paulinho reddede på målstregen og var heldig, at bolden ikke ramte Lössl og gik i mål. Lerager headede bolden på tværs af mål, og Jonas Wind fyrede af med kurs mod mål, men denne gang reddede Lössl.

Kort efter fik Evander en ganske god skudmulighed, da Kaba headede bolden ned til ham på kanten af feltet, men han bankede den langt over. Da var midtjyderne kommet godt ind i kampen, og for en stund lignede de også et hold, der ville frem og score. Men de blev aldrig rigtigt farlige, og man begyndte at forstå, hvorfor de nu havde spillet fem en halv Superliga-halvlege uden at score.

Store chancer til Wind og Kaba
Midt i 2. halvleg, hvor vi havde sat Fischer ind for Lerager og trukket Falk tilbage på midten, skabte vi kampens næste store chance efter et forrygende opspil i venstre side. Victor K til Falk til Fischer, der fandt Jonas Wind, men Lössl reagerede lynhurtigt og nåede ned til stolpen og forhindrede en københavnsk føring, som bestemt ikke været ufortjent.

Jonas Wind


Først ti minutter før tid kom de til en stor mulighed, da Kaba – efter et langt indkast – headede hårdt ned i græsset med kurs mod mål, men Kalle reagerede også hurtigt og viftede bolden til hjørne. Og når selv han ikke kan score mod os, så ved man, at der er clean sheet i sigte…

Nelsson tæt på at afgøre i tillægstiden
Midtjyderne trykkede nu på og lignede igen et hold, der gerne ville fremtvinge en afgørelse, men selv om de fik et par dødbolde, så skabte de ikke mere. Det gjorde vi til gengæld i tillægstiden, hvor Nelsson først var ved at finde Fischer ved forreste stolpe, inden en midtjyde afværgede til hjørne. Det skruede Fischer godt ind i feltet, hvor Nelsson kom godt op til bolden, men headede den lige over mål!

Victor Nelsson


Længere væk var en sejr altså ikke, men sådan skulle det ikke være. Som Thorup sagde efter kampen: Hvis vi nu havde ført ligaen med et point eller to, så kunne vi bedre tillade os at være tilfredse med både præstationen og resultatet. Præstationen var stabil og solid uden at være sprudlende, men vi skulle have haft den sejr!