Skuffelse efter nederlaget

Kampreferat: Ikke meget der lykkedes

Victor Kristiansen og Jens Stage var tilbage fra skader og startede i stedet for Ankersen og Baldursson i forhold til PAOK-kampen. Stage tog dog lige nogle ekstra løb under opvarmningen for at teste, at han var helt klar. Brøndby måtte stadig undvære den skadede Mads Hermansen i målet og stillede op som forventet.

Efter ét minut måtte dommer Kjærsgaard afbryde kampen i syv minutter på grund af fyrværkeri og kanonslag fra Sydsiden. Da spillet blev genoptaget, var det på klassisk Derby-manér med høj intensitet og masser af dueller i forsøget på at få overtaget i kampen, der blev spillet i et hektisk tempo.

Brøndby var mest på bolden i starten, men uden at komme til noget i feltet, før Grabara spillede en bold lige ud i fødderne på Slimane uden for feltet. Han spillede hurtigt til Frendrup, men Boilesen blokerede skuddet, så det endte i Grabaras favn.

Nicolai Boilesen

Hektisk og jævnbyrdig indledning
Siden kom vi mere på bolden, og et par minutter efter var et Victor-indlæg på vej forbi mål, da Stage nåede bolden ved baglinjen og lagde den på tværs tæt under mål. Men desværre stod Jonas lidt ude til siden, så han ikke kunne afslutte ordentligt.

Efter 20 minutter (altså inkl. de syv minutters spilstop) havde ingen af holdene fået overtaget, men vi var lidt mere på bolden uden dog udnytte det til at blive farlige.

William Bøving

Brøndby farlige på kontra
Der var mere fart over feltet i den anden ende, da Uhre kom en anelse for sent til et giftigt Hedlund-indlæg, som i stedet endte hos Grabara.

Men efter 23 minutter kunne polakken ikke stille noget op. Vi var ellers i god kontrol, da Isak slog en aflevering op mod midten, som Mensah opfangede. Uhre fandt med en præcis aflevering Frendrup, som ubemærket sneg sig ind i feltet og sparkede bolden op i det nærmeste hjørne.

Fejl på fejl
Mål har det med at ændre kampbilledet, og mens Brøndby gav den endnu mere gas, sneg fejl på fejl sig ind i vores spil. Alt for ofte fik vi ikke ro på spillet til at bygge op nedefra, fordi vi smed nemme bolde – hvis sådan nogen da fandtes i den periode – ud over sidelinjen, og så kom vi under pres igen og igen.

Andre steder på banen løb vi ind i blindgyder eller spillede upræcise pasninger, og det par af dem kunne have kostet mål. Pep Biel mistede en bold lidt over midten, som førte til en tre-mod-to-kontra, hvor kun en sløset tværpasning fra Hedlund betød, at Boilesen kunne cleare.

Og da Diks spillede en bold tilbage til Khocholava, så han ikke at Uhre kom bagfra og snuppede bolden, men heldigvis med retning ned mod hjørnet og ikke direkte mod mål.

Jess Thorup

Mere ro på bolden
Og sådan blev det ved i ti minutter efter 1-0-målet, men det føltes som en evighed. Først lidt efter den halve time fik vi i perioder lidt ro på bolden, men stadig uden at skabe noget – og stadig uden helt at undgå fejl.

Brøndby tilspillede sig dog ikke noget særligt før i det 41. minut, da Frendrup var ved at drible sig hele vejen igennem, inden Boilesen og Diks bremsede ham, og Khocholava blokerede Uhres afslutning på returbolden.

I det 45. minut var Uhre til gengæld meget tæt på at øge på et Hedlund-indlæg fra højre, men afsluttede tæt forbi.

Der var stadig syv minutters tillægstid inden pausen, hvor vi havde et par lange indkast i deres felt, et ufarligt langskud og et Pep Biel-forsøg på det klassiske chip-spark mod det lange hjørne, men langt fra nok til at skjule skuffelsen og frustrationen over indsatsen og de uhyggeligt mange fejl i perioden efter Brøndbys scoring.

Ud til 2. halvleg med god energi
Højlund afløste Bøving fra 2. halvlegs start, hvor vi gik over til 4-4-2 med Stage og Isak på kanterne og Lerager og Pep Biel centralt bag Højlund og Wind.

Om det var det, der gjorde forskellen, skal være usagt, men efter 4-5 minutters spil skabte vi vores første store chance: Jonas headede på et Pep Biel-indlæg, og efter en flot halvklaring af Thomas Mikkelsen sendte Stage returbolden op i nettaget fra spids vinkel. Men desværre var han offside, da Pep slog indlægget, og et VAR-tjek sikrede, at retfærdigheden skete fyldest.

Jens Stage

Det tændte et håb om, at vi kunne vende spillet – men det levede ikke længe efter, at spillet blev sat i gang igen. Efter vi mistede bolden et stykke oppe på deres halvdel, satte de i et hurtigt kontraløb forbi hele vores midtbane, hvorefter Hedlund spillede Uhre fri i feltet. Grabara gik ud og ned i ham, men da Uhre fløj omkuld, vinkede Kjærsgaard vinkede afværgende, da straffe-protesterne regnede ned over ham.

Men ak… kort efter gentog det sig, og igen smed vi bolden væk oppe på deres halvdel, og igen blev vi fanget med mange folk fremme.

Denne gang erobrede Khocholava dog bolden og spillede på tværs til Boilesen – men så stjal Hedlund den og spillede igen Uhre, og denne gang kom Grabara for sent og begik et indiskutabelt straffe.

Fra 11-meter pletten sparkede Maxsø bolden hårdt og fladt ind midt i målet, hvor den vist endda ramte Grabara på benet, da han kastede sig til venstre.

Kamil Grabara

Ny modgang, men vi lod os ikke lige slå ud, og Brøndby blev måske også en anelse overmodige lige efter scoringen, for pressede fortsat på. I stedet blev Diks kort efter spillet godt fri i højre side af feltet, men fandt ikke nogen med sin hårde tværpasning.

Brøndby fortsatte presset, og Hedlund trak sig fri uden for feltet og sendte et farligt, fladt langskud afsted, som Grabara dog nåede godt ned og redde til hjørne. Desværre måtte kampen igen afbrydes kortvarigt, da der blev skudt en raket el.lign. ned i nærheden af dommeren fra vores fanafsnit – men gudskelov uden at nogen blev ramt.

Smuk reducering af Jonas
Yderligere nogle minutter senere, i det 64. minut, lykkedes det os endelig. Pep Biel fandt Jonas i feltet med en fin aflevering, og Jonas tæmmede bolden elegant, så Rosted blev sat, hvorefter han fintede Maxsø på halen og udplacerede Mikkelsen til 2-1.

Jonas Wind

Stor chance til Stage
Så var vi pludselig med igen! Elias Jelert afløste Isak Jóhannesson på venstre kanten og var med i et opspil i venstre side, der endte med at Højlund fra baglinjen fandt Stage lige foran mål, men Mikkelsen afværgede udligningen med en fornem fodparade.

Jens Stage

Da var vi stadig kun midtvejs i 2. halvleg, men – meget tættere kom vi ikke. I stedet fik Brøndby en kæmpe chance efter 73 minutter, da Khocholava nedlagde Slimane lige uden for feltet, men Grabara var igen godt nede og redde hans flade forsøg.

Fem minutter senere var Diks ved at lave selvmål, da han clearede et indlæg fra Divkovic, og lidt efter var han desværre involveret i en skuldertackling midt på banen, der kostede Uhre en forvredet ankel og nogle minutters spilstop.

Brøndby tættere på 3-1
Mens vi stadig havde svært ved at komme til chancer, fik Pavlovic en stor hovedstødschance i det 86. minut, men Grabara reddede bolden ud på stolpen, hvorfra den gik på tværs foran mål, hvor Divkovic ramte ved siden af bolden med tomt mål foran sig.

Så ligesom vi før pausen var tættere på 0-2 end 1-1, var vi i slutfasen også tættere på 1-3 end 2-2, så der er ikke så meget at komme efter.

Vi var langt under niveau i dag og havde især før pausen store problemer med at ramme hinanden i pasningsspillet, og på den måde var vi hele tiden et skridt bagefter mod et sultent Brøndbyhold med vind i sejlene.

Tid til lidt undren til sidst
Vi kom heller ikke til noget i de fire minutters tillægstid, og med fare for at lyde som en gammel, bitter mand, så tillad alligevel en undren over, at der ikke blev lagt mere til. Efter pausen var der både et VAR-tjek, et straffespark, to målfejringer, et spilstop på grund af fyrværkeri på banen, fem udskiftninger og 2-3 minutters spilstop, da Uhre blev skadet.

Men som kampen udviklede sig, havde vi sikkert tabt 1-3, hvis der var spillet mere tillægstid…