Kampreferat: FCK vs. KPP

Løbet over ende den sidste halve time
Kræfterne hos FCK'erne holdt kun til den første times tid, og med tre polske scoringer i den sidste halve time ligner det unægtelig et hurtigt farvel til TOTO Cup'en.

Den nyansatte sportsdirektør Niels Chr. Holmstrøm fik ikke den bedste start, da han på Gentofte Stadion kunne se sit mandskab tabe 0-3 til polske Polonia Warszawa efter en sløj indsats, der dog skal ses i det lys, at truppen kun havde trænet en enkelt gang efter 2-3 ugers sommerferie.

Hjemmeholdet, der kun havde været samlet til en enkelt træning siden sommerferien, fulgte nogenlunde med i den første times tid, men polakkerne kunne sagtens have bragt sig foran allerede i 1. halvleg. Derfor havde det heller ikke været helt efter spil og chancer, hvis Thomas Thorninger fem minutter før pauseteen havde haft marginalerne på sin side, da han bankede bolden på underkanten af den polske overligger.

I den sidste halve time slap begyndte kræfterne at slippe op, og da Karim Zaza og Diego Tur gik fejl af hinanden i det 65. minut kunne Arkadius Kaliszan bringe gæsterne foran. Syv minutter senere øgede Igor Golaszewski direkte på frispark, og Przemyslaw Bolat cementerede den polske sejr 10 minutter før tid efter hjørnespark.

Der er returkamp i Warszawa om en uge, og det ligner ikke umiddelbart et københavns avancement til næste runde. Niels Chr. Holmstrøm var da også meget kontant i sin vurdering efter kampen:

- Polakkerne var bedre med hensyn til teknik, løbearbejde, placeringer, kombinationer og nærkampsstyrke, så der er noget at arbejde med i den kommende tid, konstaterede Holmstrøm efter kampen, mens han funderede over, hvilke træningskampe der nu skal arrangeres, når det efter al sandsynlighed ikke er i TOTO Cup'en, formen skal pudses af inden sæsonstarten i superligaen.