Kampreferat: FCK vs. BIF

Forspringet intakt
F.C. København bevarede forspringet på seks point til rivalerne Brøndby, da de to klubber tørnede sammen foran et rekord-stort publikum på 41.201 tilskuere i PARKEN. En sjælden 0-0 løsning blev udfaldet og dermed står københavnerne bedst rustet med tre runder tilbage og et forspring på seks point.

Atypisk halvleg
Det længede ventede brag i på Danmarks nationalstadion fik en noget lunken start. De to mandskaber koncentrerede sig om at holde modstanderen fra fadet i stedet for at gribe ud efter taktstokken, og således blev store dele af første halvleg en noget – for de to hold - atypisk en af slagsen. Ikke at der manglede intensitet i nærkampene, men de gennemspillede og flydende angreb samt afslutninger, blev de mange opstemte tilskuere på lægterne ikke vidner til.

Halvlegens største og stort set eneste chance opstod således efter syv minutters spil og kun efter et kikset udspark af Zaza. Pimpong, der i dagens kamp var foretrukket på højrekanten, spillede kvikt bolden retur mod Zazas målfelt, og her var Álvaro en kende hurtigere end Brøndby-keeperen, men afslutningen nåede unge Morten Rasmussen akkurat at afrette, hvorved bolden havnede i sidenettet.

Kæmpende for hver en meter og dette oftest på midtbanen kunne dagens aktører ikke skydes i skoene at indstillingen manglede. Det kunne de derimod med afleveringerne, der ofte forekom usammenhængende, og da de lange bolde fremad blev anvendt som forsøgsvist våben kom angriberne til kort overfor de garderhøje forsvarsspillere.

Udeholdets tilbagevendte Duncan fik på denne konto intet ud af anstrengelserne, og den tidligere AGF’er savnede tydeligt kampform og lå på det nærmeste mere ned end han stod op efter nærkampene.

Som halvlegen skred frem kom værterne marginalt mere på bolden uden at det dog blev til chancer. Allbäck i front viste enorm løbevillighed, men blev ofte ladt i stikken af kanterne, der ikke på noget tidspunkt servicerede frontduoen.

Den centrale midtbane med Hutchinson og Silberbauer leverede flot slidsomt spil, men mod en kompakt Brøndby-kæde, var det svært at have overskud til det offensive.

Med en halv time spillet tog udeholdets Elanga et raid og fra 30 meter bragede venstrebacken bolden i favnen på Jesper Christiansen. Chancen skulle vise sig at være Brøndbys eneste i første halvleg, og da hjemmeholdet kun kom til to halve mod slutningen af halvlegen til Álvaro og Pimpong, stod der ikke meget noteret på blokken efter første omgang.

F.C. København kom til chancerne
Det rekordstore publikum i PARKEN skulle glædeligt få mere (eller noget) at fornøje sig over efter sidebyttet. Hjemmeholdet kom her bedst ud af startblokken, og med Hutchinson som en god indpisker, kom værterne længere frem på banen, hvilket gav et par tiltrængte afslutninger.

To af disse tilfaldt Allbäck, der først med et fint langskud og dernæst et hovedstød søgte føringsmålet, men Zaza og Co. slap med skrækken. Det gjorde gæsterne også, da en af løvernes bedste, Michael Silberbauer, headede snert forbi efter et frispark fra Bergdølmo.

Som en modvægt satte Brøndbys svenske trekløver, Lantz, Ericsson og Elmander fart på et angreb efter 57 minutter, hvilket gav en farlig situation foran Jesper Christiansens mål. Heldigvis blev Elmanders sidste tværpasning forpurret af en FCK-forsvarer.

Jovist der var mere fart over feltet i denne periode, hvor de to mandskaber virkelig forsøgte at give valuta for pengene. Desværre ikke i form af mål selvom en stor chance til Hutchinson med en time afviklet kunne være blevet banebryderen. Et fint sammenspil mellem Álvaro og den canadiske landsholdsspiller endte med et formidabelt træk og en næsten lige så god afslutning af Hutchinson, der dog sendte sit venstrebens-hug på tværribben dybt inde i feltet.

Chancen understregede dog, hvem der var i teten i PARKEN og en hovedstødschance til Hangeland kort efter på et hjørnespark cementerede dette.

Med et forspring på seks point var der inden kampen talt om at københavnerne bedst kunne leve med uafgjort. Ikke desto mindre lykkedes det på ingen måde vestegnens stolthed at tilkæmpe sig det nødvendige overtag og dermed chancen for mål. Indskiftede Absalonsen forsøgte sig to gange fra distancen, men afslutningerne blev ikke den store test for bundsolide Jesper Christiansen.

En dobbeltindskiftning af Kvist og Ijeh frem for Bergvold og Àlvaro slog ikke københavnerne ud af rytmen, og især Ijeh kunne have scoret en hovedrolle, på den gigantiske chance nigerianeren fik serveret med fem minutter tilbage af kampen. Her tog Pimpong et par herlige driblinger og med en serveringen på et sølvfad til Ijeh, burde kampen være lukket. Desværre skød Ijeh ukoncentreret forbi mål selvom 80 procent af dette var blottet.

Tættere på kom ingen af holdene mod kampens slutning og et decideret pres lykkedes det ikke udeholdet at skabe.

Dermed forblev det ved udgangspunktet – 0-0 og den remis kunne københavnerne bedst bruge med et forspring på seks point og tre runder tilbage in mente, selvom værterne omvendt kunne have snuppet alle tre point med kampens klart bedste tilbud på københavnske fødder.

Atiba Hutchinson:
- Jeg havde jo en kæmpe chance i kampen som jeg gerne ville have scoret på, men den tog desværre overliggeren. Jeg synes at vi stod godt på banen i dag, alle arbejdede hårdt for hinanden og vi havde et par chancer til at score. Det gik ikke, men heldigvis scorede Brøndby heller ikke. Jeg synes at Silber og jeg fandt ind i et godt samarbejde på midten, så jeg er godt tilfreds, kom det fra Man of the Match.

Lars Jacobsen:
- Jeg synes at vi var det bedste hold og burde have vundet, men det skete ikke. Vi satser jo heller ikke hele butikken til sidst, da 0-0 i princippet er et godt resultat for os. Jeg synes jeg sidder på min direkte modstander (Thomas Rasmussen, red.) i dag. Hans måde at spille på ligger godt til mig, i og med at han ikke kan løbe fra mig. Han rører stort set ikke bolden i kampen og har vel ikke et indlæg fra sin kant, sagde en tilfreds højreback.

Michael Silberbauer:
- Jeg synes at Atiba og jeg fik et rigtig godt samarbejde i gang, allerede fra starten af kampen. Atiba er jo en rigtig god spiller, så det var ikke noget problem at skulle ind i midten og kæmpe i dag. Vi står godt på banen og der er aldrig rigtig nogle hold der vil blotte sig herinde i PARKEN. Skal man finde en vinder af kampen, så synes jeg at vi havde de største chancer og dermed var tættest på sejren, konstaterede dagens midtbanedynamo.

Ståle Solbakken:
- Det var en meget intensiv og tæt affære, hvor vi havde de fleste chancer og dermed var tættest på sejren. Jeg synes vi spiller godt gennem hele kampen og har kontrol. Både Silberbauer og Hutch spillede en fornem kamp inde på midten i dag. Vi har dog stadig to svære udekampe, inden vi runder af hjemme mod Silkeborg, så intet er afgjort endnu. Det ved både spillerne og jeg, understregede cheftræneren.