Jacob Neestrup og Lukas Lerager

Sagt før: FCK-AGF

På søndag kl. 18 spiller vi AGF-kamp nr. 50 i Parken.

F.C. København har spillet 51 hjemmekampe mod AGF i officielle turneringer, men de to første i 92/93-sæsonen blev spillet på Østerbro Stadion. Til gengæld spillede vi pokalfinale mod dem i Parken i 2017, hvor vi havde status af udehold, og dermed lander vi på 50.

Den 22. juni 2003: FCK-AGF 4-1
Forhistorien til denne kamp i sidste spillerunde er ikke bare forhistorisk men historisk!

Fire dage før gav Hjalte Nørregaards overtidsscoring i Brøndby os en matchbold til mesterskabet, men det kunne jo stadig gå galt. Der kunne også have stået meget på spil for AGF, men som vi skrev i kampprogrammet:

”På søndag kl. 15 kan AGF løbe ind på PARKENs grønsvær med en befriende bevidsthed om, at nedrykning er matematisk umulig. Som sæsonen har udviklet sig, er det i sig selv en succes for de trængte folk fra Fredensvang, der har gået så grueligt meget igennem de sidste mange sæsoner. Forår efter forår har den stået på nedrykningskamp, og helt fri af stregen slap man først i løbet af denne uge.”

Vores eget fokus var selvfølgelig på den anden ende af tabellen:

”For tredje år i træk har mesterskabet alene været et anliggende mellem F.C. København og BIF. Og for tredje år i træk har såvel sæsonforløbet som afslutningen været så dramatisk, at den har overgået selv de mest fantastiske eventyr.”

Peter Nielsen dryssede lidt FCK-DNA ud over Politikens spalter, da reporter Andreas Kraul talte med ham før kampen:

”Det handler om at holde fokus på kampen og tage det stille og roligt, som vi plejer. Der vil være mange mennesker i Parken, og der vil være et stort pres på os alle sammen, men sådan er det i F.C. København. Uanset om det er første eller sidste kamp, vil der altid være pres på os. Det er blandt andet det, der gør det sjovt.”

”Mange mennesker” dækkede over en propfyldt Parken, hvor 37.582 pressede sig ind på tribunerne, selv om den officielle kapacitet kun var hævet til 37.500 i dagens anledning.

Cheftræner Hans Backe fik pæne ord med på vejen fra Søren Olsen, den tidligere Køgespiller, som i mange år berigede Politikens læsere med sine afbalancerede og indsigtsfulde interviews og reportager.

”…den altid rolige og seriøse svensker har en væsentlig andel i, at FCK er kommet til tops, fordi han så konsekvent,  tålmodigt og med fasthed har gennemført sin linje. På intet tidspunkt har han, selv om forspringet blev mindre og mindre, givet noget som helst indtryk af, at han kunne være i tvivl om, hvorvidt han og FCK gør det rigtige. Der har ikke været nogen slinger i valsen, som man f.eks. oplevede i foråret 2002 med Åge Hareide i Brøndby, da Brøndby også satte et kæmpestort forspring over styr.”

Træning
Hans Backe på vej ud på træningsbanen i efteråret 2001. Foto: Birger Vogelius


Der var heller ingen slinger i vores guldvals den eftermiddag, hvor Brøndby også tidligt kom bagud 0-2 i Silkeborg, mens vi selv kom foran efter 20 minutter og sejrede sikkert med 4-1.


Den 2. oktober 2022: FCK-AGF 1-0
”Neestrup er en meget direkte og krævende træner, der ikke stiller sig tilfreds med mindre end 100 procents indsats og koncentration fra alle," sagde anfører Carlos Zeca til fck.dk om vores nye cheftræner, som netop havde overtaget ansvaret fra Jess Thorup.

"Samtidig er han meget ærlig og til at tale med for alle på holdet. Vi har haft nogle rigtig gode træninger og møder den seneste uges tid under ham, og han er chefen nu, så vi skal ud og give ham, fansene og os selv en god start på en ny tid på søndag.”

Jacob Neestrup satte selv ord på, hvad den gode start først og fremmest handlede om:

”På den korte bane og resten af efteråret, så har vi ét fokus, og det er at få så mange point, så vi er med i kampen om mesterskabet til foråret. Det kræver, at vi skal blive bedre, og vi skal blive det ret hurtigt.”

”Vejen til det er, at vi finder vores kollektive udtryk og balancen på holdet i alle kampe og gennem hele kampen, så vi er konstante og stabile i vores præstationer."

"Der kommer perioder i alle kampe, hvor vi ikke ikke peaker spillemæssigt, og der skal vi opretholde et solidt udtryk. Det starter nu mod AGF, hvor vi skal afsted med tre point.”

Det holdt hårdt, men det holdt. Indskiftede Lukas Lerager scorede kampens enlige mål i det 81. minut, og vi var tilbage på vindersporet.

Selv om det var op ad bakke i resten af sæsonen, så endte det som bekendt med et hårdt tilkæmpet mesterskab, som ikke mange havde drømt om, da Neestrup overtog ansvaret på en 9. plads med 10 point op til førstepladsen. Men han var én af dem.

Lukas Lerager
Foto: Jan Christensen, Getty Images