Kampreferat: FCK vs. Brø

Historisk pointdeling i Slaget om København

Man kan kalde det en retfærdig pointdeling mellem ærkerivalerne - den første i mere end syv år! - men faktum er, at F.C. København spillede det flotteste fodbold og var uheldige med ikke at slå Brøndby i denne TV-kamp.

FCK var uheldige allerede efter syv minutter, da holdets topscorer David Nielsen vred om på anklen og måtte udgå og helt ulykkelig sætte sig på bænken.

Første gode afslutning faldt fra Clement Cliford, der efter nogle fine driblinger skød lige på Mogens Krogh i BIF-målet.

FCK var ikke uheldige, da Bent Christensen, Brøndbys enlige angriber, blev spillet fri, og linievogteren ukorrekt vinkede ham offside. Heldet fulgte også FCK, da samme Bent Christensen blev spillet fri og lobbede bolden over Michael Stensgaard, og på overliggeren.

Disse to chancer var Brøndbys eneste i en halvleg, som FCK totalt dominerede, især ved Donatas Vencevicius, som spillede i høj international klasse.

Det lykkedes dog ikke at få scoret, trods flere gode chancer. Det lykkedes i stedet i anden halvleg, da Donatas tog chancen fra kanten af feltet med venstre ben, og med et blødt og fladt skud satte bolden under Mogens Krogh, der så tung ud.

FCK kontrollerede begivenhederne, og det var meget overraskende, da BIF fik udlignet ved Peter Madsen efter et kontraangreb. Peter Madsen, der i dagens anledning var midtbanespiller, var Brøndbys klart bedste spiller og leverede en stor kamp.

Herefter blev resten af kampen spillet som en noget mat og taktisk forestilling, med en tilsvarende antiklimaktisk stemning på tribunerne. Det blev til få forsøg, men i de sidste minutter havde Diego Tur en meget stor chance for at afgøre kampen, da han stod fri ved et hjørnespark. Desværre headede Tur lige udenom højre stolpe.

Derfor kunne holdene trække sig tilbage med uafgjort - kun det tredie uafgjorte resultat mellem de to hold siden F.C. København blev stiftet i 1992 - begge de to andre uafgjorte kom i netop 1992.