Jacob Neestrup

Kampreferat: Et europæisk farvel der peger fremad

Med nederlaget i Sevilla kan vi ikke nå den tredjeplads i gruppen, som vi håbede at spille med om lige til det sidste, men vi sagde farvel til europæisk efter nytår med maner.

Tabellen lyver ikke, men selve slutcifrene giver ikke altid et retvisende billede. 0-3 i Dortmund og 0-5 i Manchester kunne let være gået endnu værre, men 0-3 i Sevilla afspejler på ingen måde en kamp, hvor vi kunne og burde have haft mindst det ene point.

Teenage rampage
Begge hold havde kun fem gengangere fra deres startopstillinger i Parken for seks uger siden, og vi stillede med det yngste hold, vi nogensinde har gjort i en Champions League-gruppekamp.

Og for første gang i Champions League-historien startede et hold med seks teenagere, ifølge data-virksomheden Gracenote. (Arsenal havde rekorden med fem i 2009): Jelert, Lund, Kristiansen, Clem, Jóhannesson og Haraldsson.

Historien havde selvfølgelig været bedre, hvis vi havde fået point, men alder og erfaring - i forhold til de klubber, vi er oppe mod - hører med til historien om både præstationen i Sevilla og troen på fremtiden.

Holdfoto

Intens lydkulisse på stemningsfyldt stadion
Som forventet var de stejle tribuner længe om at blive fyldt, men der kom dog små 30.000, som skabte en intens og meget højlydt lydkulisse om kampen sammen med vores 15-1600 fans oppe i den ene kurve på det lidt slidte, men stemningsfyldte stadion, der kun har tag over hovedtribunen.

FCK-fans i Sevilla

Vi kom fint i gang med kampen og viste hurtigt, at vi var kommet for at spille vores chance og få noget med hjem. Efter et par ufarlige Sevilla-afslutninger, havde Daramy havde vores første i det 8. minut, da han lige uden for feltet skød i ryggen på en spanier.

At der var fem modstandere omkring ham i situationen var nok mere tilfældigt end bevidst, men som han spillede denne aften, var det ikke altid nok med et par stykker til at dæmme op for hans hurtige ryk på kanten og driblinger i feltet.

Mohamed Daramy

Efter et kvarters tid tog den igen helt uimponerede Elias Jelert et fornemt diagonalt raid og var lige ved at finde Claesson foran deres felt, inden Gomez kastede sig ned og afværgede.

Kampen var ganske lige og åben, og i det 22. minut lykkedes vi med et rigtig fint opspil i venstre side. Claesson spillede Haraldsson, som trak ind foran feltet og tvang Dmitrovic til en flyvende redning for at afværge.

Efter at Sevilla havde været lidt oppe og true i vores felt, viste vi tænder igen i det 28. minut. Daramy løb fra Monteiro og trak ind langs baglinjen, men tæt under mål afværgede Telles hans forsøg på at finde den helt fri Jóhannesson.

Ísak Jóhannesson

Spillet bølgede frem og tilbage, uden at nogen af holdene havde overtaget, og i det 35. minut fik Suso en god skudchance i feltet, da Rakitic fandt ham med en fin pasning, men Grabara dykkede ned og afværgede.

På vores efterfølgende kontra var Jóhannesson tæt på at stikke bolden til Claesson, der løb fri i deres felt, og i 39. minut udfordrede Daramy igen godt i deres felt og snød et par mand, men lagde herefter et cutback i ingenmandsland.

Vi manglede den sidste kvalitet i de offensive aktioner, men viste nok til at utilfredsheden begyndte at brede sig på tribunerne. Men frem mod pausen formåede Sevilla ikke at overbevise deres fans om, at de vidste, hvordan de skulle løse opgaven mod et utroligt koncentreret og velspillende FCK-hold.

Forrygende start på 2. halvleg
Vi kom rigtig godt i gang med 2. halvleg, og allerede efter tre minutter var vi centimeter fra at komme foran. Et Daramy-skud blev rettet af til et hjørne, som keeper Dmitrovic boksede uden for feltet, hvor Clem firsttimede, så bolden studsede i græsset og gik i en bue over venner og fjender og ramte stolpen!

Det havde virkelig været kronen på et i forvejen meget flot værk af den 18-årige midtbanespiller, der i sin blot anden førsteholdskamp spillede en fantastisk kamp med stort overblik og god placeringsevne som afløser for karantæneramte Marko Stamenic – men manglede de sidste marginaler i denne sekvens.

William Clem

Rådvildt Sevilla-hold
Vi sad nu fuldstændig på kampen mod et rådvildt Sevilla-hold, og man måtte næsten knibe sig i armen over vores præstation denne aften, hvor ikke bare et, men tre point absolut virkede realistisk og fortjent.

I det 53. minut så det dog ikke godt ud, da Khocholava og Gudelj stødte hovederne hårdt sammen under et FCK-hjørne, men begge fortsatte heldigvis efter behandling.

Otte sekunder efter, at keeperen satte spillet i gang, bankede Isco bolden lige over Grabaras mål, så måske havde spanierne godt af den ufrivillige timeout, hvor de også sendte formstærke Lamela på banen i stedet for Suso. Allerede i pausen havde El-Nesyri afløst Dolberg, som man ikke så meget til i 1. halvleg.

David Khocholava

I 57. minut holdt vi vejret under et VAR-tjek efter et Sevilla-hjørne, hvor bolden faktisk ramte Claesson på armen, men efter at have set det på skærmen, gav dommeren ikke straffe. El-Nesyri gang også på ryggen af Claesson og skubbede ham nærmest ind i bolden, så godt at se, at ikke alle hands bliver straffet.

Nu fulgte en hektisk periode, hvor vi igen burde været kommet foran. Først blokerede Marcao et skud Victor Kristiansen lige uden for deres felt, og minuttet efter blev Haraldsson spillet fri i højre side af feltet af Jóhannesson, men afsluttede lige i benene på keeperen.

To minutter senere erobrede Claesson bolden lige uden for vores felt og sendte Haraldsson afsted fra midterlinjen, men nogle meter uden for feltet prøvede han at lobbe bolden over Dmitrovic, men sendte bolden langt forbi.

Hákon Arnar Haraldsson

Bitter Sevilla-scoring
Bare to minutter efter lå bolden i stedet i vores mål, da Gomez slog et indlæg i feltet, mens El-Nesyri smuttede bagom Valdemar Lund – lige akkurat ikke offside – og snittede bolden forbi Grabara.

En bitter pille at sluge, men vi nægtede at give op. Roony kom ind på højre kant for Jóhannesson, og vi kæmpede ufortrødent videre. I 64. minut slap Joao Jordan ustraffet for at stemple Daramy på det nederste af skinnebenet, så han vrikkede rundt og potentielt kunne have fået en alvorlig skade.

Til gengæld fik Claesson lidt efter en advarsel, selv om han ikke var i nærheden af at røre Isco i en duel på midten… men sådan er der så meget.

Viktor Claesson

Corner-comeback i jagten på udligning
1-0-målet betød ikke, at Sevilla nu havde kontrol over kampen, og kampen var stadig helt lige med et tændt og koncentreret FCK-hold, der stadig troede på muligheden for point.

I det 73. minut fik Andreas Cornelius comeback, da han afløste Haraldsson, og med ti minutter igen kom Diks, Sørensen og Oskarsson ind for Jelert, Lund og Clem.

Tre af indskifterne var involveret i den spilsekvens, der burde havde givet os 1-1, hvilket absolut ikke havde været ufortjent. Sørensen kastede langt indkast, Corner forlængede – og Diks headede på underkanten af overliggeren helt ude ved stolpen!

Kevin Diks

Vi sad virkelig tungt på kampen nu, men vores voldsomme offensive satsning gav ikke bonus, men bagslag.

I 88. minut hev Grabara først en flot dobbeltredning frem på afslutninger fra Mir og Lamela, men måtte give op over for et drømmehug af Isco, der uden for feltet fik plads til at skrue bolden over i det lange hjørne.

Corner headede over mål på endnu et langt Sørensen-indkast, og i stedet for en reducering øgede Montiel til 3-0 i 92. minut på en returbold, efter at Grabara halvklarede et langskud fra Lamela.

Kamil Grabara

Surrealistiske slutcifre
Det var surrealistisk at se de cifre på tavlen, og inden det var helt slut, blev vi også reduceret til ti mand.

Khocholava stemplede Isco på læggen midt på banen, og efter et VAR-tjek ændrede dommeren sit gule kort til et direkte rødt til georgieren, som derfor må se til fra tribunen, når vi slutter gruppespillet af mod Dortmund næste onsdag.

Vi undgår ikke sidstepladsen i gruppen, men præstationen i Sevilla var - ligesom blandt andet hjemmekampen mod City - trods alt opløftende og peger fremad mod bedre tider, hvor vi ikke kun glæder os over præstationer, men også over resultater. For selvfølgelig er det i sidste ende stadig kun sejre, der tæller.