Kampreferat: Esb vs. FCK

F.C. København betaler prisen for manglende effektivitet

På denne den trettende superligarunde tabte FCK til Esbjerg, først og fremmest da det ikke lykkedes at score på de store chancer som holdet havde for at vinde kampen - kombineret med et svagt første kvarter.
Esbjerg havde hele tre store scoringschancer på de første 15 minutter, så det var ingen overraskelse, at Iddi Alkhag kunne bringe dem foran på den tredje af disse.

Herefter dominrede FCK resten af kampen, og kort efter målet kom der flere store chancer, som da Benny Gall viste klassemålmandsspil på Thomas Thorningers skud, og da David Nielsen (som i onsdagens Ørestadskamp havde scoret fem gange) lobbede bolden på overliggeren.

I anden halvleg var der kun gået godt fem minutter før FCK fik den største chance i kampen - et straffespark, som Niclas Jensen blev sat til at tage. Han tog et kort og hurtigt tilløb og skød desværre blødt og lige på målmand Gall.

Ganske kort efter kom EfB så på 2-0, i en situation hvor FCK faktisk havde bolden under kontrol, men hvor forsvaret svigtede.

FCK blev ved med at presse kampen ud, men kunne ikke få scoret. Holdet havde ellers haft mere end dobbelt så mange chancer som Esbjerg, men træfsikkerheden manglede, og Benny Gall stod en brandkamp.

Til sidst blev Thomas Rytter udvist, da han fik det andet gule kort.