Jubel efter scoring

Kampreferat: Endnu en sejr med clean sheet - og denne gang efter flot offensivt spil

Vi indledte med samme hold som i Viborg, men måtte på bænken undvære en sygdomsramt Nicolai Jørgensen. Hos Randers startede Oliver Bundgaard, Tosin Kehinde og Mattias Andersson i stedet for Mikkel Kallesøe, Simon Tibbling og karantæneramte Lasse Berg Johnsen.

Holdfoto

Gæsterne lagde bedst ud og dominerede de første ti minutter og slog en del indlæg i feltet, men bortset fra en Kopplin-skudchance, som han sendte et stykke forbi, kom de ikke til chancer.

Det gjorde vi til gengæld i det 11. minut, da vi for alvor var ved at komme i gang. Pep Biel fik en fin medløbsbold fra Mukairu og tog den med ind i feltet, men Carlgren gik fremragende ud og parerede den store chance.

Det blev signalet til, at vi overtog kontrollen med kampen og begyndte at lægge større og længere pres på deres mål, og det gav bonus i det 19. minut. Randers headede et Victor Kristiansen-indlæg ud af feltet, hvor Stage optimistisk firsttimede med venstre – skuddet blev blokeret, men Roony samlede op, tog et træk og placerede sikkert bolden i netmaskerne.

Roony Bardghji

Randers var tæt på et hurtigt comeback, da Piesinger skruede et frispark fra venstre side på overliggeren, hvorefter bolden sprang ned og ramte Boilesen på brystet, men heldigvis studsede til hjørne og ikke i mål. Vavro var i øvrigt ikke helt tilfreds med hverken frisparket eller den advarsel, som han fik for at hægte Odey, for han mente, at han selv var blevet skubbet først.

Kamil Grabara

Efter 25 minutter var Pep Biel tæt på igen, da Boile fandt ham med en fremragende fremlægning, som spanieren tog med bag om støttebenet, men igen parerede Carlgren afslutningen.

På det næste angreb var Roony tæt på at øge, men fik ikke rent træf på bolden, og lidt efter den halve time var den unge svensker endnu tættere. Mukairu lavede forarbejdet med et flot kontraløb, inden han sendte Roony afsted i feltet, og efter en lille dribletur sendte han bolden på stolpen.

Paul Mukairu

De sidste 4-5 minutter af halvlegen kom Randers lidt mere med i kampen, men stadig uden at sætte Grabara på de store prøver, og vi gik til ganske veltilfredse til pause – bortset fra at vi manglede et mål eller to mere, som kunne have lukket kampen. Spillet og chancerne havde været til det.

Heldigvis fortsatte vi med det gode offensive spil i 2. halvleg, som kun var to minutter gammel, da Stage sendte Roony til baglinjen, men det lykkedes ham ikke at spille bolden på tværs, hvor Babacar og Mukairu lurede på chancen.

Khouma Babacar

Minuttet efter lagde Pep Biel en smuk fremlægning i feltet til en helt fri Mukairu, som dog ikke nåede at få fat i den. Men opløftende spil og gode takter, som bidrog til, at Randers i det første kvarter var meget sjældne gæster i den anden ende.

Efter en times spil var Hammershøy-Mistrati dog ved at komme til noget i feltet, men blev effektivt bremset af Boilesen, som dog faldt om og vred sig i smerter efter duellen, men heldigvis kom på benene igen og kunne fortsætte.

Hammershøy-Mistrati fik lidt efter en endnu større chance, da vi ikke fik clearet en dødbold, men skruede bolden forbi den fjerneste stolpe. Randers satte Klysner og Brock Madsen ind og rokerede lidt om for at få mere power op foran, men de nåede ikke at føre planen ud i livet, før vi omsider fordoblede føringen.

Først reddede Carlgren en udmærket chance til Roony, da Mukairu spillede ham fri feltet, men 20 minutter før tid var den svenske keeper prisgivet efter et fremragende opspil. Falk spillede Babacar uden for deres felt, og han stak bolden fint videre til Pep Biel i højre side af feltet, og han prikkede den på tværs til den fremstormende Ankersen, der bare skulle sætte foden på for at sende den i åbent mål.

Peter Ankersen

Da stod Bøving og debutanten Karamoko klar til at afløse Mukairu og Babacar, men selv om Randers ihærdigt forsøgte at vende slaget, så lignede 2-0-målet den afgørelse, som det også viste sig at være.

Vi trak tempoet ud af kampen og tillod dem, stadig ikke at komme til noget som helst, og Lerager kom også ind med ny energi på midtbanen i stedet før Roony. En energi, der kulminerede fire minutter før tid, da Karamoko spillede ham nærmest midt på Randers’ banehalvdel, hvorfra han dundrede et spektakulært langskud i netmaskerne til 3-0!

Lukas Lerager

Minuttet efter sendte vi dagens anden debutant, Akinkunmi Amoo, på banen sammen med Khocholava. Den sympatiske georgier har haft det sværere end mange andre i den seneste periode efter sine mange år i Ukraine, hvor han også har familie, og han fik en højlydt og helhjertet hyldest fra fansene, der sang hans navn nærmest konstant i den tid, han var på banen.

David Khocholava

Det var meget, meget smukt at overvære – og må vi samtidig benytte lejligheden til at sige tak for den store økonomiske støtte via vores indsamling til Red Barnets arbejde i Ukraine. Dagens kamptrøjer var også prydet med ”We stand with Ukraine” og er nu sat til salg på lauritz.com, hvor overskuddet går ubeskåret til Red Barnet.

Kort før kampens tillægstid var forbi, havde Stephen Odey havde en god mulighed for at reducere, men bankede bolden lige over Grabaras mål, så han kunne notere sit tredje clean sheet i træk. Og med endnu en sejr beholdt vi forspringet i tabellen på tre point, inden turen næste søndag går til Herning. Når vi først lige har været en tur i Eindhoven og spille europæisk torsdag aften!