Kampreferat: De to hjemvendte scorede målene i endnu en arbejdssejr

Resultatmæssigt har vi fået en perfekt start på foråret med to 2-0-sejre over OB og Viborg, og selv om spillet ikke har kørt helt, som vi gerne ville, var der fremskridt at spore i dag. Og det er også en kvalitet at vinde kampe som disse og tilmed holde nullet!

FCK-fans i Viborg
1.350 fans på det udsolgte udeafsnit skabte en fremragende kulisse

Viborg stillede med samme hold, som sidste uge vandt 1-0 i Randers, mens vi havde Falk, Mukairu og Babacar med fra start i stedet for Lerager, Bøving og Nicolai Jørgensen.

Inden kampen samledes de to hold med et ukrainsk flag som en støttehilsen til det ukrainske folk, og især David Khocholava er personligt berørt af den russiske invasion, eftersom hans kone er ukrainer.

Vi kom fint ud til kampen og satte os på spillet, som mest foregik på Viborgs banehalvdel. Vi kom dog ikke til særlige aktioner i feltet, før Mukairu efter et kvarters tid trak ind fra venstre og sendte et udmærket skud afsted, som Viborg-keeper Lukas Lund afværgede.

Viborg fik et par dødbolde, men i åbent spil havde de svært ved at komme i nærheden af vores feltet, så vi var i fin kontrol med kampen, da vi nærmede os den halve time.

Da blev Roony nedlagt ca. 7-8 meter uden for Viborgfeltet, og det straffede Vavro med at skrue frisparket hårdt og præcist forbi tre-mands-muren og op i det ene målhjørne!

Syv minutter før pausen var Viborg tæt på, da Jakob Bonde flugtede bolden på ydersiden af stolpen, og Tobias Bech havde også en fin afslutning lige over mål, men generelt var 1. halvleg en chancefattig affære, som vi dog havde fin kontrol over.

Fire minutter efter pausen havde vi en god kontra efter en bolderobring af Victor Kristiansen, hvor Mukairu spillede Pep Biel i feltet, men presset af en forsvarer sparkede han lige på keeperen.

Viborgs Bakiz svarede igen med et giftigt forsøg, som Grabara fistede til hjørne, og den polske keeper udstrålede igen stor sikkerhed i sine indgreb. Som kampen udviklede sig, fik Viborg flere og flere hjørnespark og lange indkast og endte med at vinde hjørnestatistikken med 10-4.

Kamil Grabara

Selv om vi ikke var lige så meget på bolden som før pausen, kom vi til ganske gode muligheder, som da Mukairu efter 56 minutter sparkede lige forbi mål på et fladt Ankersen-indlæg. Eller da Pep Biel lidt efter firsttimede endnu et Ankersen-indlæg lige på målmanden.

Midt i halvlegen skabte Viborg en mulighed i åbent spil, da Tobias Bech fikst spillede Putros fri i højre side af feltet, men det endte med, at Christian Sørensen afsluttede i sidenettet.

Tættere kom de ikke, selv om de pressede mere og mere på mod slutningen, men vi stod stadig godt og solidt og fightede hårdt for føringen.

Tyve minutter før tid røg vi afsted i en 4-mod-4-kontra, som Pep Biel afsluttede med et fladt skud, som keeperen nåede ned til, hvor han ellers også havde en helt fri Stage og Mukairu til venstre i feltet.

Pep Biel

En to-måls-føring havde selvfølgelig lunet, inden kampen gik ind i slutfasen, ikke mindst med tanke på, at vi jo slap ”grebet” om kampen, da vi mødte Viborg i Parken i efteråret, og de udlignede til allersidst.

Denne gang slap vi ikke grebet, men man ved alligevel aldrig – en tilfældig chance kan hurtigt skabe ravage og koste point, hvis det hele koger til sidst.

Men igen kunne vi sende solide folk ind fra bænken til at hjælpe med at holde føringen. Nicolai Jørgensen havde allerede efter en lille time afløst Babacar og var en god opspilstation, der holdt godt i bolden og fordelte den klogt. Siden kom Lerager også ind for Roony (hvorefter Stage gik ud i højre side), og ti minutter før tid kom Diks og Bøving ind for Ankersen og Mukairu.

Roony Bardghji

De bidrog til, at trods meget jysk boldbesiddelse ikke var under voldsomt pres, da de 90 minutter var gået, og der kun resterede tre tillægsminutter.

Og i stedet for at udsætte os for et tilfældigt baglænsmål, slog vi en fin kontra, hvor Diks sendte Pep Biel afsted fra midterlinjen. Nede i feltet lagde han elegant bolden videre til Nicolai, der overlappede i højre side og bankede bolden fornemt over i det lange hjørne til slutcifrene 2-0.