Kampreferat: AaB vs. FCK

F.C. København indledte lørdag eftermiddag titelforsvaret - og det med manér. I den vanskelige udebanekamp mod AaB blev det således til en fortjent og meget solid 2-0 sejr, skabt på to hovedstødsmål i kampens indledning af Svensson og Røll. 8.530 tilskuere var vidner til en koncentreret og flot indsats af Byens Hold, der lover godt for de forestående kampe i ikke mindst Champions League kvalifikationen.

Anfører Peter Nielsen vendte tilbage til holdet efter sine rygproblemer, mens Hans Backe til dagen havde foretrukket Hjalte Nørregaard fremfor Christian Lønstrup på højrekanten af midtbanen. I fraværet af Peter Christiansen indtog Urmas Rooba venstre forsvarsside.

AaB’s opstilling med kun en mand i front og fem på midtbanen indikerede en afventende taktik overfor københavnernes velkendte boldsikre positionsspil. Uanfægtet denne ekstra modstand på midtbanen tog Byens Hold fat, hvor sidste sæson sluttede og et markant pres på jyderne blev lagt, hvilket førte til at Todi allerede efter tre minutter for første gang testede Nielsen i AaB målet med et lumskt hovedstød.

Og netop dét med hovedstød skulle vise sig at blive lidt af et mantra i kampens indledning. Således førte to hjørnespark efter henholdsvis fem og tolv minutter til intet mindre end to hovestødsscoringer. Den første stod Bo Svensson for, da han flot løb til forreste stolpe og headede over i det lange hjørne, mens Thomas Røll stod for den anden, da han midt for mål headede kraftigt forbi en sagesløs Nielsen, der absolut ikke kunne være tilfreds med sit holds opdækning.

Den forrygende start blev afløst af en massiv F.C. København dominans, hvor især Peter Nielsen med drive og vilje på midtbanen, i øvrigt flot akkompagneret af Mykland, dirigerede. Også venstresiden med Røll og ikke mindst en uhyre oplagt Rooba satte i den grad AaB under pres, og det var tydeligt at Byens Hold havde kampen nøjagtig, hvor man ønskede det.

Efter en chancemæssig lidt stille periode blev der omkring den halve time atter fare på færde foran jydernes mål, men Rølls hovedstød fra nært hold strøg kort over tværstangen.

AaB spillede uden idé og tro på at kunne komme igennem F.C. Københavns bomstærke forsvar i store dele af første halvleg. Kun mod dennes slutning viste hjemmeholdet, at man agtede at gøre en indsats. En hjørnespark efter 38 minutter ledte således til jydernes første afslutning, da Silberbauer headede over mål og kort før pausefløjtet var der kun tale om tilfældigheder, da AaB på endnu en dødbold var meget tæt på reduceringen via Bælum, men Rabo og stolpen i vejen for dette.

Lidt dramatik afsluttede halvlegen helt, da Rabo i en god gang ”kluddermor” lavede en piruette med fødderne øverst og dermed kom i clinch med et par AaBere, der ophidsede og tirrede over egen præstation søgte enhver mulighed for at forbedre deres egen udgangsposition ved at fremprovokere advarsler og mulige udvisninger for udeholdet. Heldigvis holdt Vollquartz hovedet koldt og afdramatiserede episoden.

Med en herlig to-målsføring i ryggen startede københavnerne anden halvleg i sædvanlig boldbesiddende og spilstyrende stil. Røll viste igen initativ og var ikke langt fra at finde en fri Zuma midt for mål med et godt drive og efterfølgende indlæg.

AaB’erne producerede ikke meget fremad i halvlegens indledning og mistede bolden så snart de kom op ved københavnernes felt. Omvendt virkede F.C. København meget mere direkte i opspillet og frontangriber Todi kunne efter ti minutter havde lukket kampen, da han slap fri, men færingen afsluttede lige på Nielsen.

Efter en times spil vågnede AaBerne en smule op til dåd, og det blev til en god afslutning af Rasmus Würtz, men bolden snert uden om Rabos ene opstander. AaB forsøgte sig kort efter med en dobbeltudskiftning, men der manglede hele tiden det sidste for AaB-mandskabet. Dette godt illustreret ved at en Thomas Augustinussen afslutning, efter et forsvarskoks af Albrechtsen, savnede den nødvendige præcision.

Med den trygge føring bag sig blev det i anden halvlegs sidste del mest af alt til kontrachancer for københavnerne og her var Zuma, Røll og indskiftede Zivkovic ikke langt fra at øge føringen, men årvågent målmandsspil af Nielsen forhindrede dette.

Farlige blev AaB’erne en enkelt gang mod slutningen, hvor man kastede flere folk med frem. Blandt andet blev Christian Christiansen smidt i front, og hans ypperste præstation var at tage bolden ulovligt ned med armen uden dommerreaktion, fortsætte mod mål og afslutte hårdt. Heldigvis holdt Rabo hånd i hånd med retfærdigheden og afværgede Christiansens forsøg.

Herefter kørte Byens Hold rutineret bolden rundt og afventede blot sidste fløjt, som kom tre minutter inde i overtiden. Hermed var første sejr og en perfekt start på sæsonen 2003/04 en realitet og endda en meget fortjent én.

Med sejren fik F.C. København den perfekte optakt til næste opgave, som allerede er på onsdag, når de maltesiske mestre, Sliema Wanderes, gæster PARKEN i de to klubbers første møde i anden kvalifikationsrunde til Champions League.