Junior scorede FCK-mål nummer 900 i SAS Ligaen

Da José Junior i kampens overtid scorede til 5-2 mod AC Horsens, var det F.C. Københavns mål nummer 900 i SAS Ligaen (eller Superligaen), en turnering holdet har været en fast bestanddel af siden F.C. København kom til verden den 1. juli 1992.

Af Jan Eliassen

De 900 mål er scoret i 542 kampe, hvilket er lig med 1,66 mål pr. kamp. Skulle F.C. København fortsætte med det samme scoringsgennemsnit i de næste par år, så kan man se frem til, at mål nummer 1000 bliver scoret cirka, og kun cirka, 20 minutter inde i den 12. kamp af sæsonen 2010/11.

F.C. København kan se tilbage på de foregående otte 100-måls jubilæer, eller mål-centurier, med en vis form for glæde, for holdet har aldrig tabt en sådan jubilæumskamp.

Mål nummer 100 faldt den 4. april 1994 mod AaB. FCK var på det tidspunkt bagud med 1-3, men i det 78. minut kom mål nummer 100 da Morten Falch reducerede til 2-3. Samme Falch scorede blot fem minutter senere kampens sidste mål til slutresultatet 3-3.

Det blev også Morten Falch der scorede mål nummer 200, og endnu engang endte kampen uafgjort. Den 19. november 1995 bragte Morten Falch Løverne foran 1-0, Jesper Sørensen øgede til 2-0, men Lyngby fik uafgjort 2-2 takket være to scoringer af henholdsvis Anders Bjerre og Henrik Larsen i de sidste ti minutter.

Den 13. april 1998 blev Carsten Hemmingsen manden med mål nummer 300. Det kom da han i kampen mod Vejle i det 60. minut scorede til 2-1 på straffe. F.C. København vandt kampen med 4-1, og Bjarne Goldbæk, Todi Jónsson og David Nielsen stod for de øvrige tre mål.

Det blev en nordmand der scorede mål nummer 400, og endnu engang var det Vejle der var modstanderen. Kampen blev spillet i marts måned år 2000, og endte med en knusende 7-2-sejr til Byens Hold. Mål nummer 400 kom da Harald Martin Brattbakk, med sit tredje mål den dag, scorede til 6-2. De øvrige fire mål blev delt ligeligt mellem Thomas Thorninger og David Nielsen.

Julemåneden i 2001 blev indledt med en 3-0 sejr til FCK hjemme i PARKEN over AaB. F.C. København fik i det 36. minut et straffespark, Christian Poulsen scorede – og det var samtidig mål nummer 500. Mål nummer 501 blev scoret af Morten Bisgaard og mål nummer 502 af Peter Møller.

I midten af september 2003 mødte F.C. København på udebane Viborg. Thomas Røll havde scoret mål nummer 599 og bragt Byens Hold på 1-1, men da kampens nærmede sig sin afslutning, da førte Viborg med 2-1. Men i de døende minutter, da dukkede Peter Nielsen op og sikrede med mål nummer 600, at Løverne fik det ene point med hjem til København.

I juli 2005 mødte F.C. København på udebane FC Nordsjælland. Da der manglede cirka fem minutter var stillingen 1-1 på to mål af Álvaro Santos og Mads Junker, men i det 86. minut kom så mål nummer 700, da svenske Marcus Allbäck dukkede op og sikrede endnu en københavnsk sejr i Farum.

Det er ikke så lang tid siden at mål nummer 800 blev scoret, for det skete tilbage i april 2007 da F.C. København mødte FC Midtjylland ovre på SAS Arena. Michael Silberbauer bragte efter blot 15 minutter Løverne på sejrskurs med sin scoring til 1-0, hvilket var mål nummer 800. Silberbauer havde for øvrigt en god dag på kontoret den dag, for han scorede også til 2-0 og 4-0, mens Atiba Hutchinson blev noteret for scoringen til 3-0. I kampens sidste minut scorede Christian Olsen til kampens slutresultat 1-4.

Og så var det altså søndag den 7. december, at mål nummer 900 blev scoret af brasilianske José Luiz Junior, da han scorede kampens sidste mål i 5-2 sejren over AC Horsens.

Her på FCK.DK ser vi frem til mål nummer 1000, der efter al sandsynlighed vil blive scoret i løbet af efteråret i sæsonen 2010/11, men vi ser det gerne scoret meget før det …

Kilde: Elbech & Thomsen, DBUs Officielle Statistikere, statistik@dbu.dk