Fortjent sejr i årets sidste SAS Ligakamp

Seks gange har AC Horsens besøgt PARKEN, og seks gange har de tabt, for søndagens aftenkamp mellem Løverne og den gule fare endte med en fortjent sejr til hjemmeholdet. Horsens startede godt nok bedst, men efter at F.C. København havde udlignet, så sad hjemmeholdet tungt på spil og chancer, og vandt uden de store problemer kampen med 5-2.

Af Jan Eliassen

Der var ingen tvivl om, at målsætningen for dagens kamp var en sejr, for i og med at Brøndby lørdag slog OB med 1-0, så ville et pointtab mod AC Horsens betyde, at der som minimum ville være fire point op til de blågule – mens en sejr ville betyde at der blot var to point til ligaens førsteplads – og det endte da heldigvis også med en sejr til Løverne.

Men inden sejren kom i hus, så skulle de 11.286 tilskuere igennem en noget svag københavnsk start, hvor det både lykkedes for Gilberto Macena at bringe AC Horsens foran og desuden komme frem til et par chancer, der sagtens kunne have udbygget gæsternes føring. Men omkring 20 minutter inde i 1. halvleg begyndte F.C. København så småt at sætte sig igennem, og et par små chancer blev i det 24. minut vekslet til en scoring, da César Santin efter et godt ryk og to forsøg fik bolden i mål til 1-1, og blot to minutter senere burde brasilianeren have scoret en pind mere, men desværre så endte det forsøg i mudderet foran mål.

Men målet til 2-1 kom, og for anden kamp i træk blev der scoret på en dødbold. Ulrik Laursen forlængede et hjørne, og så kunne Morten Nordstrand ved den fjerne stolpe bringe Byens Hold foran – og blot fem minutter senere kunne Morten Nordstrand atter lade sig hylde, for da havde han scoret sikkert på det straffe, der blev dømt, da César Santin fire minutter før pausen blev hevet omkuld i helt fri position.

Efter en stille start, så endte 2. halvleg med at være næsten lige så målrig som den første. Sidst de to hold mødtes, sparkede Pospech et drøn af et langskud forbi Søren Jochumsen, og igen i dag trykkede Pospech til den fra distancen – Jochumsen så den komme, men han kunne bare ikke holde bolden – og så kunne César Santin også lade sig hylde som dobbelt målscorer.

I kampens sidste minutter lykkedes det for AC Horsens at reducere på straffespark, det krævede dog to spark af Niels Lodberg før reduceringen var i hus, og i kampens overtid blev det så til et gå-hjem mål at lune sig på. Jose Junior kom højest på et indlæg, og da Jochumsen ikke helt fik reddet den, så endte det hele med en fortjent hjemmesejr på 5-2.

Træner Ståle Solbakken havde denne kommentar til dagens triumf:

- I de sidste to ligakampe har vi ikke været klar fra start, og vores modstandere kommer til for nemme mål. Men fra vores udligning er vi gode, og vil kommer vel frem til cirka 15 chancer. Sejren i dag er en god afslutning på et godt halvår, hvor vi er med i toppen af ligaen, i semifinalen i pokalturneringen og med i gruppespillet i UEFA Cuppen. Vi har spillet flot fodbold, og har haft et generelt højt bundniveau, hvor vi da også kun har tabt tre kampe.

Man-of-the-Match Morten Nordstrand var naturligvis en glad mand efter kampen:

- Vi får lidt af et wake-up call da de scorer, men der er klart forskel på de to hold i dag. Fra 1-1 spiller vi godt til og får det afgjort inden pausen. Personligt prøver jeg bare at gøre mit arbejde så godt som muligt, og det lykkedes vel meget godt set i lyset af, at jeg scorer to mål og har et oplæg til Santin.

Men sejren kan F.C. København holde juleferie på ligaens 2. plads, og kan så se frem til næste spillerunde den 1. marts, hvor Kent Nielsen endnu engang venter, denne gang er det bare som træner for Brøndby IF.