Sikker sejr efter skidt start

Sikker sejr efter skidt start

AC Horsens dominerede kampens indledning
Hjalte Nørregaard var tilbage i startopstillingen efter den influenza, der tvang ham til at starte ude mod Rosenborg. I stedet tog William Kvist plads på bænken sammen med Oscar Wendt, hvis plads blev overtaget af Niclas Jensen. Niclas fik dermed sin SAS Liga-kamp nr. 157 i FCK-trøjen, hvilket kun overgås af Hjalte, der er noteret for fem mere.

AC Horsens, der i dag tog afsked med Kent Nielsen som i vinterpausen skifter til Brøndby IF, var ramt af en del skader samt karantæne til Spelmann. Men De Gule gik frisk til sagen, og hjemmeholdet kom aldrig rigtigt ud af starthullerne, før gæsterne overraskende var foran 1-0.
Rawez Lawan fik en god stikning i højre side fra Allan Søgaard, fik bolden med sig ind i feltet forbi Niclas Jensen og lagde den fladt ind foran mål, hvor Macena pressede sig foran Antonsson og styrede bolden op i nettaget.

Det fik dog ikke umiddelbart løverne til at vågne op, og det benyttede Horsens til at holde et højt pres og i perioder fastholde bolden en hel del mere på FCK’s banehalvdel end de frustrerede hjemmefans brød sig om. Men Nielsens mandskab var mere aggressive, de markerede tæt, og de løb og kæmpede energisk, mens københavnerne smed et hav af bolde væk og slet ikke fik flow i spillet.

Løverne kom igen midtvejs i halvlegen
Først efter 22 minutter var der fare på færde foran Horsens-målet, da Nordstrand spillede Santin godt fri, men han blev presset af Morten Rasmussen og fik ikke afsluttet ordentligt. Der skulle dog kun gå to minutter, før det brasilianske es fik bragt balance i regnskabet. Nordstrand tæmmede et indkast fra Niclas Jensen midt på Horsens’ banehalvdel og spillede den kvikt videre til Santin, som satte et tempo ind i feltet, som forsvarerne ikke kunne følge med i. Jochumsen snuppede dog hans første afslutning, men returen sparkede Santin sikkert ind.

Det skulle vise sig at blive et afgørende vendepunkt i kampen, og gæsterne var meget heldige med ikke at komme bagud få minutter efter udligningen, da Santin brændte en kæmpe chance efter endnu en fremragende Nordstrand-aflevering.

Omkring den halve time blev Mikael Antonsson offer for et kraftigt sammenstød med Macena, og den uheldige svensker måtte bæres fra banen og blev erstattet af Mathias Zanka. Samme Macena var kort efter ved at slippe fri i feltet, men Laursen nåede lige at få smidt sig og prikket til hjørne. Efter den chance skulle der gå en rum tid, før det igen blev farligt nede hos Jesper Christiansen.

Pludselig gik det stærkt...
Til gengæld pressede de sultne løver nu hårdt på i den anden ende, og efter 36 minutter var der gevinst efter en dødbold. Sionko sparkede hjørne fra venstre, Laursen snittede videre ved forreste stolpe, og Nordstrand og Santin stod i kø for at heade den ind ved fjerneste. Nordstrand var forrest, og så stod det 2-1.

”Altid på hjørne, vi scorer altid på hjørne” sang Nedre C med den gode, gamle FCK-ironi, som man godt kunne ønske sig noget mere af. De vidste jo godt, at det var første gang i efteråret, at vi scorede efter hjørne i SAS Ligaen – bortset fra da Henrik Ipsen tabte et hjørne ned for fødderne af Nordstrand i 4-0-sejren i november.

To minutter senere lå bolden i nettet bag Jochumsen igen, men kun fordi Santin begik frispark mod keeperen, så han tabte bolden ud af hænderne, og målet blev rimeligt nok annulleret.

Fire minutter før pause var det også helt rimeligt, at Lars Christoffersen pegede på 11 meter-pletten, da Morten Rasmussen med lidt af et halsgreb flåede Santin ned, da han skulle til at heade nok et fornemt Nordstrand-indlæg ind ved fjerneste stolpe. Nordstrand tog sig selv af straffesparket og satte det sikkert til venstre for Jochumsen, der gik til højre.

3-1 ved pause – det var der ikke mange, der havde turdet håbe på midt i halvlegen, og det må være temmelig skuffende for Horsens-mandskabet at gå til pause efter at have gjort alt rigtigt i 20-25 minutter og alligevel se det hele smuldre på kort tid.

Efter pausen fortsatte hjemmeholdet hvor de slap inden pausen, og det stod tidligt klart, at kampen reelt var afgjort. Santin testede Jochumsen med et langskud, Hutchinson brændte en stor hovedstødschance efter et Sionko-indlæg fra højre, og Nordstrand fik en god skudmulighed, inden Elanga for en gangs skyld nåede tilbage og tackle ham.

Santin også dobbelt målscorer
Først midt i halvlegen blev det store spilovertag omsat til endnu en scoring, og igen var Santin sidste mand på bolden. Tjekkerne stod for opspillet, da Sionko fandt Pospech i højre side, han trak uden om Elanga og afsluttede hårdt lige på Jochumsen, der igen gav en retur ud midt i feltet, hvor Santin kom først og sparkede den i nettet via den liggende Jochumsens ene ben.

Tyve minutter før tid gik Santin ud til stående applaus efter endnu en fremragende kamp i FCK-trøjen, og i stedet kom Junior ind. Tidligere havde William Kvist afløst Hjalte Nørregaard. Junior var ikke længe om at få en kæmpe chance, da Sionko spillede ham fri foran mål, men han afsluttede ikke hårdt nok til at passere Jochumsen.

Et mål til hver side i slutminutterne
Bortset fra et godt TK-langskud var det småt med chancerne, men bedst som man glædede sig over de 4-1, så kom forsvaret i gavehumør. Midt på egen banehalvdel sendte TK en aflevering lige i hovedet på Casper Johansen, men Jesper Christiansen var godt uden for feltet for at rydde op. Han kiksede sin første boldberøring, men fik dog spillet bolden til Laursen. Han mistede den dog til Macena, der satte kurs ind i feltet, hvor anføreren kantede ham ulovligt, så Christoffersen for anden gang var nødt til at pege på pletten.

Jesper Christiansen snuppede imidlertid Niels Lodbergs afslutning med en fornem redning, men desværre havde liniedommeren set, at han var gået for tidligt. Selv om det ikke er altid der bliver dømt omspark, så var den nok god nok, og Lodberg gik til bolden igen og satte den denne gang sikkert i netmaskerne.

Men præcis et minut efter lå bolden i det modsatte mål, headet ind af Junior på et indlæg fra Kvist. Han fik dog god hjælp af Søren Jochumsen, der lod det ikke særligt hårde hovedstød smutte under sig.

Dermed gik F.C. København forbi OB i tabellen og holder vinterferie på 2. pladsen, to point efter Brøndby. AC Horsens dumpede samtidig ned på sidstepladsen, men træner Kent Nielsen kan se frem til at møde Byens Hold allerede i næste spillerunde – han skifter som bekendt fra bund til top og står i spidsen for Brøndby i forårspremieren 1. marts mod FCK.