Jesper Grønkjær

Jesper Grønkjær bliver medlem af Legends Club

En af F.C. Københavns største profiler nogensinde bliver nu optaget i Legends Club, som er den højeste udmærkelse, man kan få i klubben.

Jesper Grønkjær indtræder officielt i Legends Club på søndag til kampen mod Silkeborg i Parken, hvor han får sin velfortjente hyldest før kampen.

Du kan også møde Jesper Grønkjær i Fanshoppen på søndag mellem kl. 12 og 13.

Flot karriere
Jesper Grønkjær skiftede til F.C. København i sommeren 2006 efter en årrække i udlandet for klubber som AFC Ajax, Chelsea, Birmingham City, Atletico Madrid og VfB Stuttgart.

Ved et velbesøgt pressemøde i Parken satte han ord på sit skifte til F.C. København.

”Efter otte år i udlandet er det en stor beslutning at tage hjem, men skulle det være, så skulle det være nu. Og FCK er et oplagt valg. Det er en klub, hvor der er højt til loftet og plads til store armbevægelser."

"Og så er det en klub, der har store ambitioner i Europa, og jeg kan forhåbentlig være en forstærkning til holdet og give spillet nogle dimensioner, det ikke har haft tidligere,” lød det fra Jesper Grønkjær. Og det skulle ”Grøn” få ret i!

Jesper Grønkjær
Jesper Grønkjær præsenteres i Parken den 23. juni 2006. Foto: fck.dk


En markant FCK-profil
Han blev fra første dag en markant profil for holdet og en ekstraordinær spiller i Superligaen. De kommende fem sæsoner spillede han 167 kampe og scorede 26 mål for FCK, der vandt fire mesterskaber og spillede Champions League to gange, mens Grønkjær bar trøje nummer 10.

Ganske typisk sluttede han sin karriere med den sidste kamp i Parken i den forrygende 2010/11-sæson, hvor han scorede et brag af et mål mod AaB og derefter løftede DM-trofæet for fjerde gang ud af fem mulige i FCK-tiden.

Nu bliver Jesper Grønkjær indlemmet i Legends Club, der senest optog Dame N'Doye, og dermed opnår han den fornemmeste hæder, man kan få i FCK.

Efter den officielle optagelse på søndag i Parken, bliver Grønkjærs navn og rygnummer sat op på C-tribunens front ud mod Øster Allé og Fælledparken sammen med de øvrige medlemmer af Legends Club.

Vi håber at se en masse FCK-fans i Parken på søndag, så Grønkjær får den hyldest, han fortjener. Derfor opfordrer vi også alle til at komme i god tid til kampen og være på plads senest 15.30. Og kig også gerne forbi Fanshoppen, hvor Jesper Grønkjær er mellem klokken 12 og 13.

>> Læs mere om Legends Club

>> Du kan også finde den særlige Grønkjær-kollektion i Fanshoppen her